Recent Posts

  Satu lappi homoseksuaaliseen nykyään itsetyydytys tapoja

  Kavahtakaa vääriä profeettoja , jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia. Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita? Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä , mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä. Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.

  Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään. Älkää siis kaikkia suutansa avanneita ja väärin ennustaneita kutsuko vääriksi profeetoiksi, ennen kuin huomaatte heidän yrittävän eksyttää, tai jopa eksyttäneen jonkun pois Jeesuksen Kristuksen vapahtajamme ristin juurelta.

  Ei Raamattukaan sano että väärin profetoinut olisi väärä profeetta, päin vastoin, Raamattu opettaa profetoimisen olevan aina vajavaista, ei suinkaan täydellistä.

  Tapahtumat saattavat olla aikajanalla ihan eri paikassa, sen sijaan tapahtuma sinänsä pitää paikkansa jne. Ensin haluan tuoda Nokialais Ollin vastauksen pyyntööni tuoda omat ajatuksensa, ne tässä: Hei, tutustuin nyt tuohon uutiseesi http: Minä ainakin tunnen sydämessäni etten elä enää samassa Suomessa johon synnyin v.

  Vuodesta lähti liikkeelle mm. Paljon muutakin hengellisesti pahaa on tapahtunut Suomessa, esim. Suomi on muutamassa vuodessa maallistunut selvästi tilastojenkin mukaan.

  Kokoomus-puolueen esiinmarssi alkoi myös v. Jyrki Kataisen isä on todistettavasti vapaamuurari ks. Tämä Kokoomus-puolue ajaa Suomea yhä tiiviimmin EU: Suomen maaseutua kurittavan kuntauudistuksen härkäpäinen eteenpäinvieminen Kokoomuksen taholta on kansainvälisen eliitin tahto. Jos Lucifer kuuluisi johonkin puolueeseen nykyään, se olisi kyllä Kokoomus Suomessa.

  Alexander Stubb on Luciferin opetuslapsi. Näin ikävällä tavalla asiat ovat siis nyky-Suomessa. Laskin että Lordin euroviisuvoitosta Sitten vielä päivälle osuneita "sattumantapaisia" suosituimpia sarjakuvia. Sisältö on siis kuvaavasti täyttä pilkkaa Jeesuksen veren pelastavasta voimasta ja saatanan fyysinen ilmestyminen hieman avuttomassa asussa, sääliä hakien, kuten arvata saattaa.

  Voi kuinka monta kertaa olen päivitellyt ihmisille, kuinka röyhkeitä ja loukkaavasti radiotoimittajat raadollista elämää käsittelevät. He ovat kuin Kerberosseja , jotka eivät kavahda mitään muuta kuin rahaa ja julkisuutta. Kaikki muu on enemmän tai vähemmän merkityksetöntä. Tarkoitan vain yksinkertaisella tavalla että nykyään tunneäly puuttuu ihmisiltä melko karmaisevalla tavalla.

  Eihän tästä ole aikaa kuin hetki, kun Suomessa pilkottiin avioliitto palasiksi yhden pilapuhelun takia. Australialainen radioasema ilmoittaa olevansa syvästi järkyttynyt radioaseman huijaamaksi joutuneen hoitajan kuolemasta.

  Radioasema hyllytti kaksi juontajaa, jotka soittivat pilapuhelun herttuatar Catherinea hoitaneeseen sairaalaan. Syynä hyllytykseen on Britanniassa tapahtunut kuolemantapaus. Pilapuhelun kohteeksi joutuneen lontoolaisen yksityissairaalan hoitaja löydettiin kuolleena kotoaan tänään.

  Poliisin mukaan hoitajan kuolemaa tutkitaan, mutta siihen ei epäillä liittyvän rikosta. Australialaisjuontajat soittivat ohjelmansa aikana sairaalaan pilapuhelun, jossa toinen juontajista esiintyi kuningatar Elisabetina. Puheluun vastannut hoitaja ei ymmärtänyt pilaa, vaan yhdisti puhelun kollegalleen, joka kertoi yksityiskohtia raskaana olevan herttuattaren voinnista. Radiokanavan mukaan molemmat juontajat ovat syvästi järkyttyneitä tapahtuneesta.

  Prinssi William ja herttuatar Catherine välittivät suruvalittelunsa hoitajan kuoleman johdosta hovin tiedottajan välityksellä. Hovin mukaan pari on "syvästi murheissaan" tapahtuneesta.

  Tätä tämän kaltaista toimittajadiktatuuria on katseltu jo aivan liikaa Prinsessa Diana kuoli tämänkaltaisten valjastamattomien toimittajien takia. Sen luulisi hieman prinssiinkin vaikuttavan.

  Hehän eivät asialle sinänsä mitään voi, mutta Englannin hallituksen on alettava tekemään asialle jotain. Ei kaikki vapaus ole hyvästä Kansanedustaja Ilkka Kanerva kok löysi itsensä makaamasta ravintola Teatterin lattialta hämmentävän tapahtumasarjan jälkeen. Linnan juhlien jatkoja vietetään parhaillaan Ravintola Teatterissa. Aivan Ylen lähetyksen lopussa nähtiin erikoinen tilanne, kun mentalisti Noora Karma hypnotisoi Ilkka Kanervan.

  Karma laittoi pillin lasin päälle ja pyysi Kanervaa siirtämään pilliä ajatuksen voimalla. Sen jälkeen Karma pyysi lupaa hypnotisoida kansanedustaja. Kanervan hengiteltyä ensin Karman ohjeiden mukaisesti hän kaatui lopulta Karman ja avustajan tukemana ravintolan. Kun Kanerva avustettiin ylös, hän vaikutti hieman poissaolevalta. Hypnoosin jälkeen Karma kokosi laseista ja tupakka-askista tornin, jonka päälle hän laittoi kynän.

  Karma vakuutti Kanervan, että tämä pystyy nyt pudottamaan kynän ajatuksen voimalla. Kynä putosikin, ja Kanerva näytti hämmentyneeltä. Tämän jälkeen Karma heilautti kättään, ja lasit menivät sirpaleiksi. Tällä tavalla on jotenkin pakko huomauttaa, että olen ollut IK: Miten mä nyt tän ilmaisisin? Tämä kaikki on vain alku ja kaikki mitä seuraavaksi tapahtuu, on pilkkaajien kyykytystä Ruokaa ja juomaa Mayakalenterin väitetty maailmanlopun ennustus päivämäärälle Mayat ovat ennustaneet ajanlaskunsa syklin päättymiseen monenlaisia tapahtumia, kuten tiettyjen lintujen saapumista, keltatautia, verioksennusta, sulkakäärmeen saapumista ja muita negatiivisia asioita.

  Mayatutkija, Latinalaisen Amerikan tutkimuksen dosentti Harri Kettunen muistuttaa kuitenkin mayojen seuraavasta ennustuksesta, joka osuu 20 vuoden päähän tästä hetkestä. Mutta minusta se on hieno ajatus jonkunlaisesta monikulttuurisuudesta. Perin huvittavaa, ettei muka tiedä kukaan Raamattu sanoo, että kielillä puhuminen menee tarpeettomaksi ja profetointi lakkaa.

  Johtuu siitä, että alkaa Jeesuksen hallinto ja silloin ei ole kuin yksi kieli. Heidän vaatteiden pitäminen tarkoittaa Jumala teki vaatteet Adamille ja Eevalle mielen avoimuutta, kilpeä eli yksinkertaisesti mielellistä läpinäkyvyyttä. Se keitä ovat ns. Mitä heidän päähineiden pitäminen tarkoittaa, on arvokkuus.. Perin huvittavaa on myöskin nähdä kuinka toimittajat kääntävät tuhon ja "maailmanlopun" pelkästään oman tiedon puutteellisuuden vuoksi itselleen paremmaksi, eikä siis niinkään pelottavaksi, vaikka totuus on jäikin tietämättömyyden rattaisiin.

  Heille jokin kristittyjen toitottama päivä, jolloin kaikki muuttuu, on maailmanloppu. Kristityille ei ole maailmanloppua olemassakaan, on vain aikakausien muutos tai vallanpitäjien vaihtuminen. Valtaa vaihdettaessa on käytävä maailmanlopun kaltainen ajanjakso läpi, missä koko jumalaton maailma saa luulla maailmanlopun saapuneen.

  Tästä johtuen he pelkäävät kuollakseen ja kuolevatkin osa pelon vuoksi seisaalleen. Osaa taas kuolema karttaa, vaikka he yrittäisivät tappaa itsensä. Tätä on siis tulossa, eikä suinkaan heti paljon ruokaa ja juomaa. Se jää odottamaan, aivan kuten toimittajakin sanoi, vasta vuoden paikkeille saakka. Nyt eletään vuotta ja loppuvuotta, eli vain Israelin rauhalla on laskennallisesti merkitystä, eikä ylösotolla, eikä sen kummemmin muillakaan tapahtumilla, kuten vaikkapa pedon ilmestymisen päivä.

  Kun Israelin rauha julistetaan, siitä päivästä voidaan alkaa laskea 7 vuotta Jeesuksen näkyvään paluuseen, jota seuraa Sakarja 14 luvussa kuvattu ajanjakso, josta kukaan ei voi tietää kauanko se sitten kestää. Luultavasti sinne vuoteen jossa ihmisille alkaa maa taas tuottaa viljaa ja hedelmää.

  Kerron taas oman versioni, joka on tämä pelastussanoma, jota olen julistanut: Ensin tulee morsiamen ylösotto, ennen Israelin rauhaa ja ennen mitä tahansa muuta, äkkiarvaamatta ja ennen kaikkea varkain. Siitä alkaa herätys, joka nousee ennen, koskaan näkemättömiin mittoihin, jolloin varmaan Israel julistaa rauhansopimusta palestiinalaisten kanssa ja peto on ilmestynyt, jonka kanssa Israel tekee huonon ja petollisen liittonsa. Siitä liitosta Israel tulee maksamaan hyvin kalliin hinnan, mutta Jumala ei silti Israelia hylkää.

  Hieman vajaan vuoden herätysliikehdinnän jälkeen peto saa täyden vallan Lähi-idän alueella ja alkaa hallita yksin väärän profeettansa kanssa, siten että petoa kumarretaan ja profeetta tekee ihmeitä.

  Samaan aikaa säkkipukuiset todistajat ovat saaneet herätysliikehdinnässään valtavan määrän aitoa uskoa maan päälle, joka valitettavasti joutuu pitkälle kärsimään marttyyrikuolemia, tosin ei läheskään kaikki, vaan ainoastaan uppiniskaiset.

  Kallion kolot jopa avaavat piilopaikkoja näille pedon hallintaa pakeneville ihmisillle. Kun rauhasta on kulunut päivää, säkkipukuiset todistajat tapetaan Jerusalemin kadulle ja ne jätetään siihen lojumaan todisteeksi pelkästä ihmisyydestään, vailla Jumalaansa. Tosin nämä nousevat eloon kolmantena päivänä ja nousevat Taivaaseen, siten että kaikki saavat sen nähdä, luultavasti tv-kameroiden välityksellä. Kun on kulunut päivää, eli kuukausi säkkipukuisista, julistaa peto jumaluuttaan Israelin temppelissä, joka on joko rakennettu sinne, tai se voi olla vain ilmestysmaja tms.

  Senkin tilanteen tv-kamerat varmasti levittävät ympäri maailman, jotta ihmiset tajuaisivat missä mennään ja mitä on tapahtumassa. Samalla päivää on se kohta, jolloin peto julistaa sodan Israelille, jossa täyttyy Matteus 24 luvun kohta, jossa he eivät ehdi katolta alas tullessaan hakea takkia sisältä, koska niin kiire tulee niinä päivinä. Tästä alkaa myös Jumalan ns. Kun on kulunut päivää rauhasta, tapahtuu Room.

  Jumalan viimeisiä vihan aikoja on jopa lyhennettävä, koska mikään liha ei niinä päivinä muuten säilyisi elossa maan päällä. Tämän jälkeen Israel on ajettu nurkkaan ja vain kolmasosa on enää elossa ja se huutaa yhteen ääneen messiaansa Jeesuksen Kristuksen perään, että TULE!

  Jolloin Jeesus ei viivyttele hetkeäkään ja koko maailma saa nähdä hänet ja hänen jalkansa osuvat Öljymäelle, joka halkeaa kahtia suureksi laaksoksi.

  Tästä vasta alkaa aluksi Jeesuksen taistelu Israelia piirittäviä kansoja vastaan ja ne hajotetaan maan ääriin.

  Tämän jälkeen Jeesus alkaa vasta hallita, Hesekiel 47 kertomalla tavalla, jolloin vedet alkavat virrata ja Jesaja 62 luvussa olevat pilaantuneet meret ja suolat kerääntyvät asumakelvottomiksi alueiksi. Siitä alkaa tuhatvuotinen valtakunta, joka on siis aikaisintaan joskus vuoden jälkeen, eli hyvinkin voi mennä sinne vuoteen, ennen kuin maailma alkaa taas tuottaa viljaa ja hedelmää. Juttelin tuossa pitkästä aikaa Nokialais Ollin kanssa, joka valitteli etten ole paljoakaan kertonut mielipiteitäni karismaattisuudesta sivustollani.

  Pidän karismaattisuudesta, mikäli se noudattaa minulle oman näkemykseni kaltaista puhtautta ja raittiutta. Tuon tähän nyt samoja ajatuksia mitä annoin Olille, koska huomasin todellakin, etten ole kauhean paljon ilmaissut itseni ymmärrystä ko. Yksinkertaisesti ajateltuna kaava on seuraava: Terve ja raitis karismaattisuus ilmenee siinä, paljonko Jeesus Kristus saa sijaa noissa tilaisuuksissa ja paljonko seurakunnan äänessä olevat paimenet itse.

  Tämä on hyvä karismaattisuuden mittari eksytyksen erona. Kerron osapuilleen saman, minkä kerroin Ollille maileissamme: Elikkä eksytys on sellaisenaan juttu, jonka periaatteet kävin läpi jo muutamia vuosia sitten, käsittääkseni ja ymmärtääkseni mitä eksytys ylipäätään on. Jouduin muuttamaan omia vanhoillisia käsityksiäni eksytyksen ja uudelleenymmärtämisen välillä.

  On siis hyvin vaarallista lähteä ymmärtämään vanhoista teologisista käsityksistä poiketen jotain joka uudisti perinteisen ymmärtämäni käsitykset.

  Joissain vanhoissa ja opituissa käsityksissäni oli selvästikin ristiriitoja, josta syystä monesti ihmettelin että miksi Jumalan sanassa voi olla ristiriitoja. Kun sitten uteliaisuuttani kysyin asiaa viisaammiltani, niin he sanoivat noihin kohtiin aina kliseisenomaisesti, ettei meidän kaikkia Jumalan suunnitelmia tarvitsekaan aina ymmärtää. Se oli toki molemmin puolin helppoa antaa asian olla ja painaa se tuon sanonnan, " villasen " alle. En minä silti halunnut lopettaa ajattelua, vaan yritin ratkoa ongelmaa joka ei selvästikään antanut rauhaa tunnistin henkeni rauhallisena mutta päättäväisenä ja niinpä aloin pikkuhiljaa tehdä itselleni selväksi, mitkä ovat eksytyksen tunnusmerkit.

  Itselläni oli jo silloin turvallisuusalalta viisi erilaista tutkintoa ja tunnen poliisitutkintaa jonkin verran, joten minulla oli ainakin jonkinlaiset keinot käytettävissä ainakin teknisesti ja tutkinnallisesti erottaa mikä on valhetta.

  Tänä päivänä minulla on vieläkin paremmat keinot ymmärtää miten kaikessa harhaanjohtamismalleissa eksyttäjä käyttäytyy ja mitkä ovat syyt siihen, eli motiivit eksyttää ja muutama perusmalli miten eksytys pääsääntöisesti tapahtuu.

  Osa keinoista ovat lähestulkoon samoja mitkä tivolin taikuri tekee sinulle esiintyessään. Ne ovat fiksuja, mutta vain keinoja saada harha aikaiseksi.

  Nämä ovat kaikki vain yleistyskamaa, mutta ovat kuin yksi ja sama tiirikka kaikkiin lukkoihin. Kun viimein olin luonut itselleni käsityksen mitä tarvitaan eksytykseen motiiviksi, aloin käsittää mitä eksytys oikein sitten on ja mikä voi olla eksytystä ja mikä ääneen tutkimista, kysymällä muiltakin, että hei tajuatteko tätä?

  Tajusin lopulta ettei kaikki olekaan välttämättä aina eksytystä, vaan paneutumista pintaa syvemmälle ja kyseenalaistaa vanha oppi, jota ihmiset ovat toitottaneet satoja vuosia " haukionkala " tyyliin. Aloin ymmärtää saatanan motiivin kautta, mitä hän ajaa takaa, kun antaa ihmisille enkelten vaatteissa ja jopa karitsan puvussa toisenlaista viisautta ja kutsuu sitä valoksi.

  Kaikkein helpoimpana nyrkkisääntönä eksytyksen ja tutkiskelun välillä on lause: Toinen vielä syvempi ajatus: Hedelmistä siis oli lopulta kysymys, aivan kuten Jeesuskin sanoi, hedelmistä te sen tunnette. Raamatussa sanotaan että tieto lisääntyy viimeisinä päivinä, eikä se tarkoita ainoastaan tietotekniikan kehitystä, vaan hengellistä kasvua ja sen ymmärrystä.

  Jumalan salaisuus ei ole vielä auennut, emmekä me voi tietää mitä se pitää sisällään. Ei siis kannata sulkea itseään koppakuoriaisen tavalla, mutta toisaalta joillekin se on hyväksi, jos ovat liian herkkiä, esim. Eli toisille on parempi niin Joillekin on hyvinkin autuasta saada tutkia vapautuneesti sanaa ja löytää mahdollisuuksia uusille ennen avaamattomille tiedonlähteille.

  Kuten sanoin, ei kaikille ole hyväksi lähteä tutkimattomille ja sikäli ehkä turvattomille alueille, vaan on paras pysytellä tukevalla maalla. Sen sijaan mitä on eksytys, niin se ei välttämättä ole sitä että murtaa uutta leipää, vaan ettei pilaannuta sitä vanhaa leipää murretun uuden tieltä, eli tuki näin pelastustietä, joka on loppujenlopuksi hyvin yksinkertainen. Siitä tunnistaa eksytyksen parhaiten. Toinen juttu eksytyksessä on se, jonka äitini minua muistutti jo parikymmentä vuotta sitten.

  Muista ettet kutsu harhaopiksi sellaista mistä et tiedä. Voit kutsua Jumalan ilmoitusta harhaopiksi ja se ei ole hyvä CV: No toi CV oli mun oma läppä, eikä sellaista enää muistella siellä Me emme siis tiedä, voi tietää muusta kuin siitä, viekö sanoma ristin juurelle, vai pois sieltä. Jos sanoma vie kerran Kristuksen ristin juurelle kaikella tavalla, niin miten se voisi olla eksytys? Kun karismaattiset julistavat ja puhuvat nykyään kovinkin paljon Pyhästä Hengestä eikä mainita Jeesusta Kristusta, niin eikö tämä juuri vie pois ristin juurelta palvomaan jotain epämääräistä henkeä?

  Tiedän tarkkaan mistä puhut, kun kerrot karismaattisuudesta Jos siellä ei joku ylistä itseään suurine lahjoineen, niin kehuu kumminkin kuinka hyvät suhteet hänellä on henkimaailmassa Jumalaan armolahjoina, jolla sitten mittaa itseään verraten muihin ihmisiin. Jeesus Kristus jää tässä kohtaa pois kokonaan, koska suurten armolahjojen huumassa Jeesus olikin vain ihminen, samanlaisilla lahjoilla kuin itse nyt, parannellen sairaita ja tekemällä ihmeitä.

  Tämä on heti ensimmäinen eksytys. Ystäväni Jari omaa kauniin armolahjan ja hän osaa elää sen kanssa loistavasti, eikä mopo keuli , koska se tosiaan on vain mopo ja hän ymmärtää se täysin itsekin. Kerron esimerkin karismaattisuudesta ja tuomasta päihtymyksestä liiallisissa armolahjoissa: Eräänä iltana tätini pyysi minua viemään poikansa, siis serkkuni kokoukseen, koska oli niin maallistunut ja etääntynyt sanasta ja hengestä.

  Vein hänet erääseen kokoukseen, koska ajattelin että karismaattisuus saattaisi herättää hänet. Se oli pieni moka, koska huomasin ettei sekään seurakunta ollut enää entisellään.

  Katsos, kun minä pyysin serkkuani menemään esirukoiltavaksi ja sitten hän hieman epäröi.. Siellä oli näitä esirukoilijoita, jotka olivat ns. Eräs heistä oli hieman myöhässä ja kun hän sitten ovesta tuli, niin tajusin että tämä oli koin rock tähti saapuessaan paikalle, tyyliin "Tarzan pelastaa" Tuli paha olo ja en voinut enää olla siellä, sanoin serkulle että antaa olla Jäimme hetkeksi tarkkailemaan ja näin tämän miehen, joka ennen oli hyvin nöyrä Jumalan palvelija, laittavan käden rukoiltavan pään päälle ja mumisten sitten itsekseen, kääntäen päänsä vaivihkaa sivulle, kaivaen samalla housun taskuaan ja vaivihkaa pistää sieltä pastillin suuhunsa.

  Olin jo oksentaa, niin paha olo tuli Se alkoi olla kuin Paavin sakramentti koko roskaläjä Nyt ehkä ymmärrät mitä ajattelen epäterveestä ja päihtyneestä karismaattisuudesta. Raamattu varoittaa päihtymästä, eikä se tarkoita "kuningas alkoholia", vaan hengellistä päihtymystä. Ne jotka illalla juovat ja siitä juopuvat, ne yöllä juovuksissa ovat; ja tämä on varoitus! Aina kun ihmishengillä aletaan profetoida tällaisten onnettomuuksien kautta, niin uskosta osattomille näiden tapahtumien näkökulma on se, että uskovien näkökulmasta katsottuna Jumala tappaa ihmisiä vain näyttääkseen jotain ja tästä syystä eivät usko senkään vertaa, vaikka tapahtuma olisi yhtälönä täysin mahdoton ilman jotain ihmettä.

  Heille nämä tapahtumat ovat vain selittämättömiä ja siinä kaikki. Minulle tämä taas on selvääkin selvempää Jumalan puhetta ja mitä näiden Jumalan puheiden uhreihin tulee, niin toinen pelastui ja toinen oli jo 93v joka olisi kuollut kohta joka tapauksessa ja. Lehti kirjoittaa samasta paikasta, periaatteessa samasta tapahtumasta, silti eri uutisina ja eri aiheina seuraavasti: Auto ajautui mereen — sukeltaja pelasti miehen pintaan Mies joutui tänään veden varaan Kemissä, kun hän ajautui auton mukana mereen.

  Pelastuslaitoksen sukeltaja sai nostettua miehen pintaan. Päivystävän palomestarin mukaan mies ehti olla vedessä viisitoista minuuttia, ja häntä jouduttiin elvyttämään onnettomuuspaikalla. Mies kuljetettiin Länsi-Pohjan keskussairaalaan. Onnettomuuden syystä ei vielä ole tietoa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman kello 14 jälkeen. Ja sitten tämän jälkeen tapahtui näin, vanha "kadonneeksi julistetun" uutinen sai käänteen: Vuoden kadoksissa ollut vanhus löytyi uponneesta autosta Lähes vuoden kadoksissa ollut Aarne Anttila on löydetty kuolleena Kemissä.

  Auto löydettiin tänään Kemin Hahtisaaren venesatamasta meren pohjasta. Kadonneeksi ilmoitettu Anttila löydettiin autosta. Auto löytyi toisen laiturilta veteen ajaneen auton pelastustoimien yhteydessä. Autoa on etsitty samalta alueelta monta kertaa aiemmin eri keinoilla, mutta tuloksetta. Poliisin mukaan etsinnöissä on käytetty viistokaikuluotausta, kaikuluotausta, naarausta, sukeltamista ja ruumiskoiraa. Etsintöjä on vaikeuttanut se, että paikalla on erittäin hankala mutapohja.

  Poliisin mukaan asiassa ei epäillä rikosta. Lähdetään siitä olettamuksesta että merihän aina symbolisoi ihmiskuntaa, meri joka velloi tarkoittaa aina ihmiskunnan muutoksia ja taas meri joka myrskysi, enemmänkin sotia ym. Mereen voi siis helposti hukkua, joka tarkoittaa maailman melskeeseen upottautumista. Tästä syystä Jumala sanoi Abrahamille, ettei rakentaisi kivestä taloja, koska ne olivat pysyviä, vaan asuisi aina teltoissa, ettei maailma pidättelisi heitä, vaan he olisivat aina valmiita lähtemään.

  Molemmat olivat miehiä, perheen päälliköitä, jotka siis kuvastavat itseriittoisuutta, kun taas nainen nöyrtymistä miehelleen, aviopuolisolle Jeesukselle Kristukselle. Toinen heistä oli nuori mies, joka pelastettiin hukkumasta ja toinen vanhus, joka oli hukkunut. No sitten heillä oli molemmilla auto, jolla he ajoivat.

  Mielestäni auto kuvastaa uskoa, jonka varassa he molemmat olivat vaeltaneet, joka suistui mereen. Aluksi mietin että olisiko se voinut olla Jeesus, mutta sitten tajusin että mies symboloi omavoimaisuutta ja auto miehen siihen järkähtämätöntä luottamista, eli omavoimaista uskoa.

  Molempien usko oli siis oikea, usko Jeesukseen Kristukseen pelastajana, vaan ongelmana oli heidän omavoimaisuus. Sitten on tämä auton ikä ja myös miehen ikä, koska tämä varsin käsittämätön tapaus pitää sisällään 93 vuotta vanhan miehen vm autolla ja taas toinen oli ilmeisen tavallisen ikäinen ja normaali nykyaikainen kulkuneuvo. Nyt tämä yhtälö siis alkaa hieman meille valjeta Se kertoo minun nähdäkseni meille selvää kieltä, että kyseessä on valtava historia ihmiskunnan kahdesta viimetuhannesta vuodesta, eli yhtäkkiä tämä myös tarkoittaa sitä, että toinen vaikka oli kuollut, niin sukeltaja oli hänet löytänyt merestä ja nosti pois.

  Jeesus sanoi että vaikka olisit kuollut Kuolema ei ole Jumalalle este. Sukeltaja tarinassamme selvästi symbolisoi Jeesusta Kristusta, joka löysi elossa olevat että kuolleet ja nosti heidät pois merestä.

  Pelastaa heidät kaikki ikuiseen rauhaan Elossa oleva vain jäi hukkumatta, mutta oli 15 minuuttia jo ehtinyt olla hukkumassa, eli kuvastaa Laodikean seurakuntaa, joka tänne jää ja ikään kuin tulen kautta lopulta pelastuu välttäen jopa kuoleman.

  Heidät temmataan elossaolevina , "he jotka ovat vielä tänne jääneet" kuvasi heitä Paavali, koska hän ilmeisesti ymmärsi että morsian oli jo sitä ennen otettu pois ja nämä temmataan vasta kun rauhasta oli kulunut nuo päivää. Heistä sanotaan näin Danielissa, että autuaita olisivat ne jotka kestivät ja odottivat nuo päivää. Videossa on useita profeetallisesti harvinaislaatuisen yksittäisiä yhteneväisyyksiä jolla ei ole taas sattuman kanssa mitään tekemistä.

  Kukaan ei sattumalta saa noin paljon sopimaan yhteen, Jesajan lukua myöden. Videon tekijä on selvästi tehnyt profeetallisen löydön, joka puhuu päivän selvää kieltä kuolleiden ylösnousemuksesta. Jopa taivaalla oleva vinoneliö salmiakki pystyssä, on täsmälleen sama kuvio kuin biisissä, joka viittaa mm.

  Pietarin näkyyn, jossa saastaiseksi luokitellut eläimet neljästä kulmasta kiinni olevassa liinavaatteessa pääsevät taivaaseen. Sanoma on siis 1: Lisäksi toisessa videossa samasta biisistä kuvassa taustalla on kaksi valkoista hevosta ja yksi musta. Valkoinen ratsastaja lähti voittajana voittamaan Kristuksessa kuolleet ovat elossa vaikka olisivat kuolleet.

  Valkoisia on siis kaksi, elävät ja kuolleet. Ja raamatullisesti oikein, kuten videon tekijäkin sanoo taivaalla on vain yksi valkoinen hevonen. Sitten yksi musta hevonen, joka viittaa ahdistuksen aikaan ratsastajalla on kädessään vaaka. Sitten tuo henkien tunnistaminen: Aivan loistava video rauhallisella äänellä, josta henkii Jeesuksen syvin olemus ja monessa kohtaa nöyryys asian suhteen, tehty pyyteettömällä kunnianhaluttomalla tavalla vailla mitään kiihkoa.

  Profetiahan tekijänkin sanojen mukaan ei välttämättä tarkoita tai näy mihinkään Elikkä "te ette suinkaan ehdi ennen heitä, poisnukkuneita". No mitä tällä profetialla sitten ylipäätään tekee? No sitä samaa mitä Joonankin profetialla Ei Joonakaan varmaan nauttinut mitenkään erityisesti profetiastaan, koska hän ennusti varoitusta, joka ei tullutkaan.

  Epäilijöitä pilkkaajista nyt puhumattakaan on siis paljon enemmän kuin asiaan uskovia. Vasemmalla olevan kuvan väsäsi Verkkolehden toimitus ja jälleen käytetään normaalin järjen ja oikeudentajun vastaista vertailua. Ei Israelilla ole keinoja, jos palestiinalaiset eivät itse niitä tee, eikä YK näytä haluavan tehdä asialle mitään. Jos asia olisi mennyt miten sen kuuluisi, niin YK olisi voimakeinoin lakkauttanut niin Hamasin kuin kaikki muutkin Jihadit ja jahadit pommivyömiehet.

  Mutta koska kyseessä on Israel ja Jumalan valittu kansa, näin ei koskaan tapahdu, vaan Palestiinasta, Gaazasta ammuskellaan viikoittaisella vauhdilla kymmeniä israelilaisiin henkilöihin, kansalaisiin kohdistuvia tapon yrityksiä. Esimerkiksi jos meillä ahvenanmaalainen Fria Åland järjestö alkaisi käyttämään yhtä lailla samoja keinoja, niin me emme jäisi Turussa tai Naantalissa odottamaan että koska joku kuolee, vaan sinne menisi ensin varmaan Suomen poliisivoimat ja takavarikoisi kaiken rakettien suunnitteluun tarkoitetun materiaalin ja saattaisi jokaisen siihen suunnitteluun osallistuneen oikeuden eteen.

  No miten Venäjä tai Ruotsi sitten suhtautuisi kun suomalaiset vangitsisivat terroristeja oman maansa sisäpuolella? Ironisesti ottaen, eikö yleinen mielipide pitäisi olla niin, että kyllä teidän pitää antaa silloin tällöin joku sotilas vangiksi tai antaa jonkun. Eihän se niin iso asia ole, vaikka nyt puhutaankin ihmisarvosta, koska heidän raketit ovat niin pikkuruisia ettei niillä paljoa saa aikaan.

  Tätä Israel vaan on valitettavasti tehnyt ja yrittänyt katsoa läpi sormien kärsivällisesti. Miksi rakentaa Iron Dome? Samasta syystä, koska muut eivät tee mitään, on parempi tehdä itse edes jotain.

  Otan vielä erään esimerkin miten asioita hoidetaan normaalia reittiä kun kyseessä on uhka toisen henkilön henkeen kohdistuen. Haluan korostaa nyt mittasuhteita ja voimasuhteita, joista yllä olevasta kuvasta on yritetty saada väkipakolla Israel vastainen ja sympatiat palestiinalaisille.

  Kun meillä kotimaassa tapahtuu ammuskelutapaus, jossa keski-ikäinen mies ottaa pari lasillista liikaa ja ollut naapurin kanssa riitaa jo vuosia. Keski-ikäinen mies hakee laillisen haulikkonsa ja ampuu omalta pihaltaan naapuriin täyslaidallisen.

  Naapuri säikähtää ja kutsuu poliisin, on tapahtunut ammuskelutapaus, jossa on sivulliset vaarassa. Poliisi eristää naapuruston, tuo alueelle kymmenittäin raskaasti aseistettuja luotiliivein ja komposiittikypärin varistettuja karskimpia karhuryhmän miehiä mitä Suomesta löytyy. Yksi mies, joka hyvä että enää tolpillaan pysyy känniasteensa takia VS.

  Suomen parhaat poliisivoimat, joita on 1 VS 30 esimerkiksi. Onko siis medialla oikeus pilkata poliisia joka piirittää ja suunnittelee ammattimaista rynnäkköä taloon? Näin kuitenkin kohdellaan Israelia, kun se puolustaa kansalaisiaan tapon yrittäjiltä.

  Entäpä mitä tapahtui Suomessa vajaa vuosi sitten kun Cannoinball ns. Minäpä kerron, koska tunnen asiaa hieman. Poliisilta tuli toistakymmentä maijaa , pari koirapoliisia, kaksi Pasi-Panssariajoneuvoa ja karhuryhmä, jossa oli yli jäsentä erilaisissa varusteluissa aina ykkösluokan taisteluliiveistä ja konetuliaseista alkaen.

  Vastassa heillä oli kymmenkunta päihtynyttä lähes narkomaania, joilla oli varastettuja aseita, joista osaan oli jopa panoksiakin. Ylivoima poliisin ja Cannonballin välillä oli eikä mitään riskejä otettu poliisin puolelta. Miten sinä voit asettua rikollisten puolelle, kuunnellessasi tällaista propagandaa jota Israelia vastaan tuodaan jatkuvasti.

  Jos jonkun pitäisi tehdä jotain, tehköön sen sitten vaikka Nato yhdessä YK: Eikö järkikin jo sano että näin on? Ei siis ole Israelin vika jos on pakko itse tehdä jotain, kun muut ei tee. Valitsin toki mahdollisimman samankaltaisen kuvan kummastakin, sen myönnän mutta huomaatko kuinka valtavasti heissä on samaa henkimaailman otetta, sama henki siis.

  Ensinnäkin molempien käyttäytymisen kautta voidaan aistia huolettomalla olemuksella äärimmäisin narsistisuus. He eivät esimerkiksi kumpikaan alennun nauramaan omille jutuillensa, joita toiset saattavat nauraa katketakseen.

  He eivät myöskään osoita minkäänlaisia tunteita. Se jos jokin on narsistin pääpiirteitä. Hillityllä ja vaatimattomalla olemuksellaan he kätkevät itsetietoisuuden ja viisautensa ääripalvonnan, joka on hyvin helppoa aistia silmien katseesta.

  Molemmat pilkkaavat avoimesti Jumalaa ja kertovat avoimesti kuinka lapsellista on edes lukea Raamattua, saati uskoa siihen Jumalan sanana. He itse kokevat olevansa jumalia, joilla on kaikki viisaus jo saatavilla ja annettuna. He eivät näe sokeilla silmillään totuutta, että he ovat vertauskuvallisesti Hakaniemen rannalla majailevan spurgunkin rinnalla köyhiä, tyhmiä ja alastomia, jos tuo rantojen asukki tunnustaa Jeesuksen Kristuksen vapahtajakseen.

  Taannoin Jari Tervo luki Uutisvuoto ohjelmassa Raamattua kohdasta, jossa Jumala käski Israelin kansaa tappamaan kaikki jotka eivät vietä sapattia.

  Tervo kaikessa viisaudessaan ei ymmärtänyt, että jos niin ei Jumala olisi tehnyt, ei vertauskuva olisi koskaan piirtynyt tarpeeksi selvästi ihmiskunnan historiassa vuosituhansiksi. Vertauksessahan sapatti kuvastaa taivasten valtakuntaa ja sen viettäminen taas ikuista elämää. Israelin kansa taas taivasten valtakunnan asukkaita ja Jeesusta Kristusta.

  Kuolema korjaa kadotuksen muodossa kaikkia jotka eivät ikuiseen elämään halua mukaan vapaaehtoisesti ja vietä vapaaehtoista tuota sapattia.

  Et sinä Jari Tervo viisas ole, olet äärimmäisen tyhmä mies ja valintasikin oli oma. Osoituksena sille, heitit Raamatun olkasi yli halveksuttavana ja tyhmänä satukirjana. Enbuske taas kertoi evoluutiosta eräässä dokumenttiohjelmassa, jonka pääasiallisena tarkoituksena oli kumota Jumaluus ja Jeesuksen ylösnousemus kuoleman jälkeen. Hän teki kaikkensa ohjelmassaan ja kertoen kuinka suurta huijausta ikuisen elämän mahdollisuus olisi.

  Hän kruunasi kaiken, kuvaten itsensä dinosaurusten ja muiden luurankojen keskellä juontaen ohjelmakokonaisuutta siitä näkökulmasta. Hän siis asettui kuolleiden keskelle, julistaen kuolemaa, ollen itsekin vain hyödytön kuollut, kuin kivi. Jeesuksen nuori seuraaja sanoi aikoinaan hänelle, että minä haluan seurata sinua mutta anna minä ensin hautaan vanhan isäni.

  Jeesus vastasi näin "anna kuolleiden haudata kuolleensa, seuraa sinä minua". Enbuske näytti itse oman osansa ja hautaa kuolleena kuolleitaan. Vähän surullinen tämä aihe oli, mutta halusin kertoa, kuinka henkimaailma on olemassa, elää ja voi varsin hyvin.

  Tosin kiljuva jalopeura tietää aikansa olevan käsillä ja haluaa niellä jokaisen. Jos sinua joskus ahdistelee henkimaailma niin paljon, että itsekin jo ymmärrät että sitä sen täytyy olla. Siihen haluan kertoa sinulle toimivan konstin, katsos: Jos sinulla on tietokone ja tulostin, niin kirjoita isoilla kirjaimilla, kuin paperille mahtuu, lause "häivy saatana, sillä Herraa sinun Jumalaasi on sinun kumarrettava ja häntä aina palveltava".

  Tämän jälkeen teippaa noita tulosteita joka ikiselle seinälle loppupäiväksi ja huomaat muutamassa tunnissa että kämppäsi on putipuhdas ja enkelit siellä enää ylistävät Jumalaa.

  Uskotko Jeesukseen Kristukseen vapahtajana, joka kuoli syntiesi tähden ja Raamattuun Pyhänä Jumalan sanana. Jälkimmäisenkin voit jättää pois, kunhan osaat lausua uskontunnustuksen edelliseen. Testasin erääseen ihmiseen, joka vakavasti "uskoi" ja lopputulos oli, kun tivasin uskon tunnustusta, sanat "en kyllä usko ja uskon vain siihen jumalaan, johon uskoin tähänkin asti". Aika karu muutos, yhdessä pienessä hetkessä? Mä näin viime yönä erikoisimmasta päästä olleen unen. Olin monta päivää jo kiukutellut ja kyseenalaistanut Jumalan toimia hyvinä, koska lupaa selkeästi vilpittömälle mielelle ja pettää sitten vilpitön mieli.

  Jumala vastasi viimein ihanaan näkyyn keskellä untani: Elin siis normi päivää, pilvinen iltapäivä. Yhtäkkiä taivaalla pilvet muodostivat pieniä pyörteitä ja sitten niiden keskelle tupsahti kuin tyhjästä Herran enkeli ja sitten toinen, kolmas ja taivas ihan täyteen. Kaikki hassusti pyörteen keskelle, jonka jälkeen he lähestyivät maata tuulispään tavoin, alkoi sadonkorjuu.

  Mielessäni kuitenkin kävi heti että tämä on vaan pelkkää unta kuten olikin mutten välittänyt, enkä. Näin unessa ilon sekaisin tuntein että hakeekohan tuo minut, vai tuo toinen, muutama meni ohi ja haki jonkun muun ja sitten tuli yksi, joka kaappasi minut kyytiin.

  Emme lentäneet kuin linnut, vaan jotenkin suoraan ylös, pilviverojen läpi. Näin pilviverhojen läpi enkelien sylissä monia ihmisiä, kunnes pilvet hälvenivät ja valoa alkoi tulvia. Sitten näin jotain arkkienkeleitä, tärkeitä hahmoja, erilaisia kuin muut enkelit, Kerubeja joilla oli mukanaan kultainen esine, arkki. Mietin hetken ylös, ohi mennessämme, ennen kuin tajusin, että se oli liiton arkki. Ymmärsin aika heti liiton arkkia taidettiin siirtää maan päälle Sitten menimme ylöspäin ja vastassa oli Jeesus Sitten kuitenkin kävi niin että emme kohdanneetkaan Jeesusta kuin vilaukselta, tai voi olla että tulkitsin joksikin muuksi ja ymmärsin että koko homma olisi vielä kesken.

  Meidät vietiin tilaan, jossa oli jotain kauniita ja viihtyisiä asuntoja. Tunsin sisimmässäni olevani jonkinlaisessa kammiossa, josta Jeesus minut hakee, yläilmoissa. Kammio sijaitsi jossain taivaan ja maan välitilassa ja siellä oli niin paljon ihmisiä, etten voinut käsittää niiden lukumäärää.

  Enkelit palveli meitä ja tunsin että saan aivan vapaasti etsiä, jos haluan, omat isovanhempani jne. Aika ei siellä merkinnyt mitään. Paikka oli kuin jokin turvakoti. Mieti sinä ja punnitse tämä Siinä oli hyvä tunne ja pitkän valittamisen jälkeen itselleni pieni pala sitä mitä kohta tapahtuu.

  Luopumus vain jyrkistyy ja terävöityy kirjaimelliseen asuun, pakkokin, se on ennustettu. Kirkossa käy miljoona ihmistä vähemmän kuin vuonna Kirkko on menettänyt miljoona kävijää jumalanpalveluksistaan luvun aikana.

  Asia selviää Helsingin Sanomien julkistamista Kirkon tutkimuskeskuksen tilastoista. Vuonna Suomen jumalanpalveluksissa kävi 7,4 miljoonaa ihmistä, vuonna enää 6,4 miljoonaa. Luterilaiseen kirkkoon kuuluu 77,2 prosenttia suomalaisista.

  Heistä kuusi prosenttia käy kirkossa vähintään kerran kuukaudessa. Sen sijaan 25—vuotiaista suomalaisista 60 prosenttia ei ole käynyt jumalanpalveluksissa vuosiin. Niemelän mukaan kirkossa ei käydä enää tavan vuoksi. Käynnillä on oltava voimakas henkilökohtainen merkitys, esimerkiksi häät tai hautajaiset. Monet kirkot ovat onnistuneet houkuttelemaan väkeä paikalle erikoistilaisuuksilla, kuten metsäkirkoilla, liikuntakerhoilla ja iltamessuilla.

  Helsingissä on järjestetty puolestaan muun muassa metallimessuja raskaan musiikin ystäville. Helsingin Sanomien haastattelema Tapanilan kirkon kappalainen Esa Järvinen kannustaa puolestaan kirkon työntekijöitä tuomaan työssään nykyistä enemmän persoonaansa esiin. Nykyajan surullisen korni suvaitsevuus näkyy kaikkialla ja kaksinaismoralismi rehottaa, kaikenlopuksi jokainen kuuluttaa turuilla ja toreilla rakkaudesta tietämättä mistä puhuvat. Suvaitsevuus näkyy omien oikeuksien ylittämisenä vain itselleen, toisten täytyessä noudattaa hyvin tarkasti lakia.

  Bensapumpuilta ajaa iso kartanovolvo takaviistosta ja me satumme olemaan sen tiellä, siten että hän joutuu vääntämään rattia ja siirtämään auton kulkulinjaa isolla laajalla pihalla sen metrin puolitoista ohittaaksensa meidät. Mies ratin takana pui nyrkkiä meille ja mumisee itsekseen. Vielä bensa-asemalta pois ajaessaan tämän pää on meihin päin kääntyneenä ja suu käy ja sormet kansainvälisen merkin muodossa. Tämän kaltaisia tarinoita on lukemattomia ja tämä on tullut vasta viimeisen 20 vuoden aikana.

  Me vaan luulemme sinivalkoisin lasein, että voimme hyvin, toisin kuitenkin on. Psyykkisesti sairaat lapset vievät koulurauhan useissa luokissaPulpetit ja tappouhkaukset lentävät, opettajat ja kouluavustajat pitävät riehuvaa lasta kiinni.

  Tällaista on arki jo alakoulussa, kertovat opettajat. Vakavista psykiatrisista ongelmista kärsivät lapset viettävät suurimman osan ajasta koulussa. Hoitoon pääsy kestää byrokratian takia yhä kauemmin, eikä kaikkia edes oteta hoitoon.

  Kaikkia ei oteta hoitoon, kun arvioidaan, ettei siitä ole hyötyä. Lapsi voi olla hoitoon joko liian terve tai liian kipeä", sanoo Helsingin oppilashuollon päällikkö Vesa Nevalainen. Osa lapsista on niin huonossa kunnossa, että pystyy työskentelemään vain puoli tuntia päivässä.

  Joillakin on koko ajan yksi aikuinen vieressä vahtimassa äkillisten raivonpurkausten varalta. Vielä nyt iso osa näistä lapsista on sijoitettu pieniin erityisluokkiin. Tämän vuoden alussa tavoitteeksi kuitenkin asetettiin, että heidät sijoitettaisiin jatkossa tavallisille luokille. Se ei kuitenkaan ole onnistunut. Esimerkiksi Espoossa on jouduttu perustamaan niin sanottuja etappi-luokkia, joille saadaan nopeasti siirrettyä vaikeasti oireilevia lapsia.

  Jo ekaluokkalaisilla on vaikeita käyttäytymisen ja tunne-elämän ongelmia. Espoossa on heitä varten erityisluokka, jossa on vain kahdeksan oppilasta ja kolme aikuista, joista yksi on psykiatrinen sairaanhoitaja.

  Silti aikuiset eivät aina tahdo pärjätä heidän kanssaan, Espoon koulutoimenjohtaja Kaisu Toivonen sanoo. Helsingin Sanomien haastattelema erityisopettaja sanoo, että näiden lasten ongelmia ei ratkaista kurilla eikä rangaistuksia koventamalla.

  Heille piti asettaa rajat, se auttoi. Nyt on välillä ihan sama, mitä rajoja asetan, siitä ei ole hyötyä.

  Lapset tarvitsevat hoitoa", erityisopettaja sanoo. Vanhemmat voivat kuitenkin olla hoidon esteenä. Lasta ei saada tutkimuksiin, jos he eivät suostu, eikä hoito onnistu ilman yhteistyötä. Lasta ei myöskään voida siirtää erityisopetukseen, jos vanhemmat eivät halua.

  Helsingin Sanomien haastattelema opettaja kysyy, miksi kouluun voi tulla missä kunnossa tahansa. Hänen mielestään koulukuntoisuudelle pitäisi asettaa jokin raja. Yllä olevassa jutussa huomaa heti että puhutaan vain lapsen hoitoon viemisestä, viranomaisten toimesta, eli juuri siten kuin venäläismediakin asian kertoo.

  Olen monesti puhunut aiheesta, lasten pahoinvointi, koska olen täysin vakuuttunut siitä, että tiedän missä kaikki em. Sanat vapaa ja suvaitseminen ovat näitä sanoja, jotka ovat todellisuudessa pelkkiä sanoja todellisuuden takana, tavoitteena hyvinvointi ja turvallisuus, jotka johtavat sitten muka haettuun onnellisuuteen.

  Sanotaan vaikka näin, että ihminen on onnellinen seurusteluvaiheessaan ja jos eroaa joka toinen vuosi, niin on lähes koko ajan onnellinen. Jos lapsia sitten syntyy, niin sehän on vaan rikkaus, eikä väliä kuka niille antaa huomiota, kunhan on joku vanhempi joka niistä huolehtii.

  Näin syntyy pahaa jälkeä, kun tavoittelee itsekkäästi omaa hyvinvointiaan. Tämän esittäessä tulee "itkupotkukiukkuhuutona" - toi on vanhanaikainen ajattelutapa. Silloin ei ollut näitä ongelmia, se oli vanhanaikainen ajattelutapa, joka oli hyvä tapa. Pahoinvoinnin vastuu kaadetaan sosiaaliviranomaisille ja poliitikoille, koska oma henkinen tahto on nollassa.

  Tähän kun lisätään taloudellisen systeemimme edellyttämä yhteiskunnan käyttöönotto, jossa perheellinen joutuu työnsä pitimiksi tekemään osakkeen omistajille maksimaalista voittoa ja verottaja toiselta puolelta laskee omansa, virittämällä koneistonsa riistämään kaikin keinoin työtä tekevät perheet toimeentulon äärirajoille.

  Näin perheiltä viedään menestymisen mahdollisuudet ja kaikki korvataan uusioperheiden mainostamisella hyvänä vaihtoehtona vanhan avioliiton riitojen tuomaksi vaihtoehdoksi, sanomalla että ei sen ole väliä, ovatko lapset omia vai toisten, kunhan heitä rakastetaan.

  Tässä kohtaa sana rakkaus onkin jo entuudestaan käytetty sana, jossa rakkautta ollaan kohdistettu mm. Lapsi tuntee olevansa jäätelön ja musiikin kanssa tasa-arvoiset.

  Tässä kohtaa tulee taas tuskanitkuisena huutona "pakko on tehdä töitä elääkseen". Pakko on vain kuolla, eikä sekään ole pakko, jos olet valinnut oikean tien.

  Sitten tämä viranomaisten vastuunsiirto. Perheen äiti menee sosiaalivirastoon tai perheneuvojalle, jossa kertoo ongelmistaan kotona, perheneuvola ohjaa turvakotiin pariksi viikoksi tai lapset huostaan ja mies pannaan vaikka hullujen huoneelle siksi aikaa, kunnes pöly laskeutuu. Vaimoa kehotetaan hakemaan avioero ja maalataan kaunis kuva taloudellisten tukien ja avustusten myötä, sekä viestitetään että kyllä sinä vielä löydät sen oikean kun alat etsiä, olet nuori vielä.

  Lapset jäävät armotta kakkoseksi, ellei jopa kolmoseksi, toiselle vanhemmalle uusioperheeseen tai jonnekin sijoitusvanhemmille. Lisäksi uusioperheissä ruokakunnan lapset voivat olla jopa neljän eri henkilön perimän tuotosta molemmin puolin, jossa on neljätkin isät ja neljät äidit samassa hiekkalaatikossa jossa heistä huolehtii, "antaa tasapuolisesti rakkautta" vain yhdet huoltajat, joilla on kaksi omaa lasta katraan seassa.

  Miten käy, onko veri vettä sakeampaa? Puhumattakaan lastenkodista tai sijaisperheestä, jossa ei ole mitään perustavaa laatua olevaa tunnepohjaa. Totuus löytyy seuraavassakin Ilta-sanomien jutussa ja se totuus löytyy venäläislehdeltä: Venäläinen Regnum-uutistoimisto on julkaissut oman vetoomuksensa, jossa se kehottaa venäläisiä lapsiperheitä välttämään matkustamasta Suomeen. Uutistoimiston mukaan venäläiset turistiperheet ovat nyt todellisessa vaarassa Suomessa.

  Uutistoimiston mukaan Suomessa venäläislapsia otetaan huostaan ilman todisteita, vain sillä perusteella, että joku nimetön ilmiantaja väittää vanhempien kohtelevan lapsiaan huonosti. Syyksi riittää myös pelkkä lapsen oma kertomus siitä, isä oli läpsäissyt kevyesti pepulle. Tai syyksi kelpaa se, jos naapurit väittävät vanhempien laiminlyövän lastensa kasvatusta. Suomessa perheet hajotetaan ensin ja vasta sitten ehdotetaan mahdollisuutta ottaa asioiden taustoista selvää, uutistoimisto kertoo.

  Valitettavasti venäläislehti puhuu täyttä totta ja suomaislehti kiistää asian kaksinaismoralis-tisella tavalla, väittää mustaa valkoiseksi.

  Juuri näin se menee, perheet kappaleiksi, on lyhyellä tähtäimellä luettuna halvin keino päästä ongelmasta eroon. Lapset pois ja perhe palasiksi. Tätä tosiasiaa on sosiaaliviranomaisten turha kiistää, näin Suomessa on toimittu jo vuosia.

  Erotus tapahtuu ilman tutkintaa, pelkkien toisen suun sanojen perusteella ja jos tutkintaa tehdään yhtään, se on ylimalkaan puolitotuuksien todeksi toteamisen kautta haettu koko totuus, jolla ei ole absoluuttisen totuuden kanssa paljoakaan tekemistä, joskus ollenkaan. Suomalaislehdet tietysti pitävät asiaa venäläisenä provokaationa ja liioitteluna, mutta koska tunnetusti me määräilemme täältä kuinka toisten pitäisi elää ja olla, niin totuus löytyy yllä olleesta jutusta jossa jo ekaluokkalaiset voivat huonosti ja lukiolaiset jo ampuvat tosiaan.

  Näinkö me sitten todistamme maailmalle, kuinka hyvin sosiaalivirastomme ja kuuluisa lastenkasvatuksemme toimii ja tuottaa hedelmää. Jeesus sanoi, hedelmistä te tunnette, mikä hyvää on! Onko tämä sitten nyt hyvä hedelmä? Johan tälle meidän ulospäin näkyvälle hedelmäpuutarhalle nyt " naapuriryssäkin " nauraa ja me puolestaan keksimme täysin itsemme kakat housussa paljastavia verukkeita kaikelle tälle.

  Kuin olisimme muulle maailmalle jotenkin tyhmiä omien ongelmiemme edessä, jonka kaikki näkevät. Sitten me moralisoimme maailmalla ja kerromme kuinka hyvin Suomessa kaikki on.

  Suomineito on kuin narsistinen Madonna, joka luulee olevansa vieläkin kaunis. Synti ja turmellus on koristanut Suomineidon olemuksen kuin karu pakkanen, joka vie ihon karrelle.

  Luepas tästä vielä yksi HS toimittajan kirjoitus: Onko kolmas maailmansota jo syttynyt Syyriassa? Kysyy verkkomedia NATO ja Israel valmiina Lähi-idän suursotaan - 'lokakuun yllätykseen ' Alkuvuodesta lähestyimme edellistä suursodalle määriteltyä "aikaikkunaa", joka oli asetettu juutalaisen Purim-juhlan aattoon maaliskuun alussa.

  Tilanne kiristyi vaarallisesti ja lännen sotavoimat siirtyivät sotaharjoitusten kautta valmiusasemiin mahdollista Iran-Syyria-Libanonin vastaista hyökkäystä varten. Aivan kuten olemme nähneet taas tapahtuvan. Yleistilanne ei kuitenkaan ollut keväällä länsivalloille ja sen liittolaisille suosiollinen suurhyökkäyksen käynnistämiseksi, joten varoiteltujen päivämäärien lähestyessä uudesta aikaikkunasta vuodettiin tietoa, ja helmikuun lopussa ilmestyikin ensikertaa otsikoihin mystinen viittaus "lokakuun yllätykseen".

  Nykyinen tilanne on siis kaikkea muuta kuin "yllättävä", jonka Verkkomedian lukijat ovat oppineetkin huomaamaan. Norjalaisnäky puolestaan sanoo näin: Kolmas maailmansota syttyy tavalla, jota kukaan ei ole odottanut ja odottamattomalta suunnalta, ja me olemme yhtä valmistautumattomia kuin olimme 9.

  Syyria ja Iran eivät tosin ole mitään yllätyksellisiä suuntia sodan aloittamiseen. Iltasanomat ja Helsingin Sanomat tänään ruotivat kirjoituksissaan Vapaakirkollinen ns. Toimittaja tunnusti muka katuvasti homoseksuaalisia syntejään vain pelkkä journalistiseen ahneuteen liittyvä julkisuuden haku iso juttu sydämessään.

  Iltasanomien toimittaja ilmaisi jutussa asian näin: Toimittaja osallistui kerran vuodessa järjestettävälle nelipäiväiselle leirille, jonka tarkoituksena on eheyttää homoseksuaaleja ja muita "seksuaalisesti rikkinäisiä". Päämääränä on esimerkiksi ohjata osallistujia Jumalan avulla pois homoseksuaalisuudesta.

  Omien sanojensa mukaan toimittajan tarkoituksena oli selvittää ja yrittää ymmärtää eheytystoimintaa ja sen perusteita. Jutussa oli heti oleellista huomioitavaa se, että puhutaan seksuaalisesta kokonaisuudesta universaalisti ja sitten kun verrataan sen vastustajiin, puhutaankin enää vain homoseksuaalisuudesta. Jos erotetaan kaksi asiaa toisistaan, homous ja muu seksuaalinen suuntaus, niin saadaan paljon enemmän keskusteltavaa. Eläimethän tuodaan heti esille, jos kristitty puhuu homoseksuaalisuuden luonnottomuudesta, sanomalla että eläinkunnassakin on homoja.

  Tekevätkö eläimet sitten täysin oikein; ollessaan muka "niin luonnonmukaisia? Onko ihan normaalia että eläinkunnassakin on itsetyydytystä? Onko eläinkunnassa ryhmä- ja parinvaihtoa? Onko zoofiliaa eläinkunnassa, jotka yhtyvät toiseen lajiin? Entäpä negrofiliaa , eläimiä jotka yhtyvät kuolleeseen?

  Tai entäpä onko eläinkunnassa pedofiilejä, jotka alkavat harrastaa yhdyntää omien tai muiden pentujen kanssa? Entä omien vanhempien ja sisarusten tai vaikka isoäidin kanssa?

  Minun tietääkseni varmaan kaikkea löytyy Tätäkö kaikkea on se SeTa: Kuinka saastaisia siis olemme tai saastaisina itseämme pidämme? Onko luonnollista että uusioperheen isä tappaisi uuden vaimon tai leskeksi jääneen vaimon entiset lapset vain siksi koska se on luonnon laki ja luonnon mukaisuuteen vedoten? Minulle heräsi väkisinkin kysymys siitä että mikä lopunperin ihmisellä tarkoitus on tehdä irtiottoa seksuaalisesta normaalista muodosta ja silti laatikoida se normaaliksi, eli missä ihmeessä kulkee se raja?

  Kuka sen rajan oikein saa vetää ja millä perusteilla, jos jokaisella joka miehen ja naisen välisen liiton ohi menee seksuaalisuuden alalla? Mitä se on, mikä sen jälkeen on normaalia? Kuka määrittelee rajan kestävyyden, ettei joku taas siirrä sitä rajapyykkiä vedoten jälleen suvaitsevuuteen ja luonnonmukaisuuteen, kuten porttiteoria Kannabiksen ja muun "ruohon" käytöstä Amfetamiiniin ja lopulta LSD: Kerroin jopa tuntevani ihmisiä, jotka ovat homoseksuaaleja ja ovat kanssani samaa mieltä, ymmärrettyään mitä tarkoitan.

  Ei siis ole vain homoseksuaalit, toimittajakin mainitsee " Olemme siis kovaa vauhtia ohittamassa "normaalien" homoseksuaalisuuden ihmisluonnon ja siirtymässä "universaaliin seksuaalisuuteen". Haluan jälleen kerran muistuttaa vuonna kuulemaani sen aikaisen SeTa: Tämän jälkeen lopussa, hän toivoi lyhyesti seksuaalisen tasa-arvon tavoittelemisen ulottuvan kaikkeen minkä kukin ihminen pitää seksuaalisesti itselleen objektina.

  Hetken hän mietti hiljaa, kuten toimittajakin vaikeni kuulemaansa, kunnes pj. Ei kannata olla ihmisten tekemille säännöille kuuliainen, vaan kuuliainen mitä Jumalan sana sanoo ja tehdä ero siihen irtiottoon, mikä ei kuulu Jumalan luomaan miehen ja naisen avioliittoon. Tämä seksuaalisen alueen irtiotto on erota Jumalasta ja Hänen liitosta. Eläinkunta on saatanan ja synnin alistama, vailla omaa tahtoa, eikä siis mikään esimerkki.

  Mikäli ihminen haluaa olla eläimen kaltainen, hän elää eläimen lailla ja on eläin, jolla ei ole luontaista oikeutta Jumalan eteen. Eläin tosin on syyntakeeton tekemisilleen ja ihminen ei ole. Youtubessa sanoma, nainen kuuli tällaisen sanoman: Oikeat päätelmät tuossa oli, hetki jolloin Jeesus kuoli ristillä. Ei sitten tarkempia johtopäätöksiä uskaltanut sanoa. Useat Nokian Lumia-puhelimen käyttäjät kokivat viikonloppuna yllätyksen. Puhelimen kello oli tunnin oikeaa aikaa jäljessä, ja puhelin ilmoitti sijaitsevansa Jerusalemin aikavyöhykkeellä.

  Nokian mediasuhteista vastaavan Maija Taimen mukaan häiriön syytä selvitellään, mutta ongelman juurta ei ole vielä saatu paikannettua. Yhteydenottoja on tullut muutamia. Maanantai-iltaisen tiedon mukaan ongelma on ilmennyt vain Suomessa. Israelissa siirryttiin viikonloppuna normaaliaikaan, minkä vuoksi aikaeroa Suomeen tuli tunti. Ystäväni Markku mietti että kyseessä voi olla merkki siitä, että Jerusalemin ja Suomen kohtalo menee nyt käsi kädessä, ahdistus tulee samalla hetkellä.

  Suomi haluaa näyttää että se ei seuraa pedon muuttamaa lakia Dan. Jumalan ajat menee auringon ja kuun mukaan ja nyt meidän kesäaika on tunnin pielessä verrattuna Jumalan kelloon. Jom kippur päättyy suureen pasuunaan ja jos kello on pielessä ei ole oikeaan aikaan hereillä.

  Olisiko kaukaa haettu vaikka?.. Lumia varoittaa talvesta ja tuo talvi varoitus löytyy jakeesta: Jakeessa mainitaan myös sapatti ja Jom kippuria kutsutaan myös nimellä shabat shabaton sapattien sapatti , koska sen pyhyys ohittaa jopa sapatin. Syntyikö Jeesus lehtimaja juhlan aikaan? Ja karjallensa hän teki tarhoja. Siitä tuli sen paikan nimeksi Sukkot. Lehtimaja juhla kestää seitsemän päivää, no siitä voi saada "jotain" merkitystä Jeesukseen liittyen. Jeesus ympärileikattiin kahdeksantena päivänä jolloin Hän sai myös nimensä.

  Toistuuko nimen anto uudestaan lehtimajajuhlan kahdeksantena päivänä: Joka voittaa, sen minä teen pylvääksi Jumalan temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja oman uuden nimeni. Jätämme maalisen ruumiimme lehtimajamme ja muutamme todelliseen "majaan" Jumalan temppeliin.

  Jotkut uskovat että tempaus on 7. Itse koen vielä tärkeänä muistaa Matteus Nämä huutajat eivät ole pedon alaisia, vaan tyhmän neitsyen roolissa ja pelastuvat sillä hetkellä, kun täyttyy Room. On yhdentekevää mitä kristitty sanoo, kunhan sanoo mielipiteen. Tämä saattaa katalysoida valtavan passiivisen ja jopa aggressiivisen energian riippumatta siitä, kuinka vakava aihe oli. Tarkoitan ensin sitä että jo kaksi kadun tallaajaa puhuisi aiheesta, niin puheet jäisi neutraalitasolle, tai ainakin siihen, että asia ei oikein ole yhdentekevää.

  Kun kyseessä on kristitty, koko aihe muuttaa muotonsa. Se onkin yhtäkkiä henkimaailmaa kiinnostava seikka ja ne puuttuvat peliin, saaden pienen asian lähes maailmansodaksi, omalla tavallaan. Ei tuon asian tarvitse edes olla uskonnollisesti värittynyt, mutta siihen osataan liittää se välittömästi. Et sinä voi mennä sanomaan yhteiskunnallisesti edes pikkuasiaa, jos se on jonkin sellaisen hampaissa, joka löytää uskonnollisen syyn hakea sinut käpälälautaan.

  Eli asian ei edes tarvitse olla millään tavalla uskonnollinen, saati edes siihen viittaava, kunhan se kyetään liittämään siihen.

  Tämän olen pannut merkille, joten täytyy sanoa, että vain henkimaailma pystyy siihen. Mikä siinä on sitten vielä kauheinta, on että asianomistaja sanoo sinun käyttäytyneen lapsellisesti ja hän itse on ollut koko ajan asiallinen puheissa, vaikka tilanne oli täysin toinen, sinä olit se tyynnyttävä ja toinen hyökkäävä ja sättivä. Toinen selkeä seikka on ollut se, että vastapuoli syyttää aina samoista syytöksistä sinua, mihin itse on aina syyllistynyt, kuin puhdistaakseen omaa syyllisyyttään, koska on aina itse tehnyt aina juuri siten, minkä takia innokkaasti haluaa sinua syyttää.

  Sähkeen mukaan neljä kiinalaista laivaa on ylittänyt Japanin aluevesirajan lähellä saarikiistan kohteena olevia Diaouyun saaria, joita Kiinan laivasto on vannonut puolustavansa. Laivat eivät ole totelleet Japanin rannikkovartioston poistumiskehotuksia ja tilanne on ajautunut kriisiin. Muita Kiinan laivoja on lisäksi lähistöllä.

  Juttuun voisi sisältyä myös toinen profetia Niilo Ylivainiolta: Niilo Yli-Vainion näky v. Olin sairas jo, vuotiaana. Tuli ilmoitus, "pääni näky", ei ilmestys eikä uni, vaan näky, yöllä!

  Näin suunnilleen hehtaarin kokoisen viljavainion. Minulla oli halu ruveta sitä leikkaamaan, mutta vainio oli vihreä. Kuva katosi niin kuin filmi katoaa. Sitten ilmestyi sama vainio taas.

  Nyt se näytti kypsältä, mutta kun katsoin sitä, siinä oli ohdakkeita ja juolaa. Taaskin minulla oli tunne, että pitäisi ruveta leikkaamaan. Mutta tämäkin kuva katosi. Sitten tuli kolmas kerta. Pelto oli muuttunut kullankeltaiseksi. Sellaiseksi kuin pellon pitää leikkuuaikana olla. Taas kuva katosi ja tuli sitten neljännen kerran.

  Tuuli nousi, idästä, toi synkkiä pilviä, isoja lonkoja , ne laskeutuivat alaspäin. Minulle tuli tunne, että tulossa on hirmumyrsky. Mainitussa kahvilassa vuonna Firpo orkestereineen esitti ensimmäisen kerran Geraldo Matos Rodríguezin kappaleen La Cumparsita. Palatsissa ei ole minkäänlaista plakaattia tästä asiasta.

  Vain pari naulanreikää seinässä olivat vajaa vuosi sitten muistuttamassa pienestä karnevaalimarssista 'La Cumparsita'. Tästä kopiointiriidasta muistaakseni aikoinaan päästiin USAssa sopimukseen raastuvan avustuksella. Hänen kuolemaansa liittyvistä seikoista paikkakunnalla ja sen ympäristöpitäjissä kiersi monennäköistä huhua, mikä ei mitenkään silloin eikä jälkikäteen himmennä hänen saavutuksiaan tangon edistäjänä maassamme. Eräs versio on, että leikitellessään taas kerran käsiaseellaan se joko tarkoituksella tai vahingossa laukesi sillä seurauksella, että hän haavoittui päähän pahasti.

  Hän rukoili ryyppykaveriaan lopettamaan hänet ja kaveri toteutti toiveen. Masturboinnin etuja ovat muun muussa, että se lievittää päänsärkyä ja helpottaa ahdistusta. Tämä johtuu siitä, että sen aikana aivot erittävät runsaasti oksitosiinia, joka puolestaan lisää endorfiinien tasoja. Endorfiinit toimivat kehon omina särkylääkkeinä. Esiinnyttäessä suuren yleisön edessä se harvoin tietää, että puhujan esiintymisvarmuuden ja -rauhallisuuden takana on hetkeä aiemmin ennen esiintymislavalle nousemista puhujan harjoittama masturbointi, mikä on häivyttänyt hänen esiintymispelkonsa ja -ahdistuksensa.

  Ei enää unettomia öitä. Nukahtamiseen ja rauhalliseen uneen masturbointi on erinomainen hoitokeino, sillä siinä vapautuu hormoneja, jotka vähentävät stressiä. Monet naiset ovat saaneet ensimmäisen orgasminsa itsetyydytyksen kautta ja samalla oppineet hyväilemään genitaalejaan paremman nautinnon aikaansaamiseksi. USAssa seksuaalirikoksia tuomittuja kuntoutetaan kontrolloiduissa olosuhteissa harjoitetun masturboinnin avulla. Näin opetetaan heitä hallitsemaan seksuaalisia haluimpulssejaan.

  Monet ennenaikaisesta siemensyöksystä kärsivät potilaat ovat parantuneet lääkärin määräämän masturbointiohjelman avulla.

  Tietyillä ihmisillä, joilla on vaikeuksia luoda henkilökohtaisia suhteita, masturboinnista kehittyy ainoa seksuaalisen tyydytyksen muoto, mutta tämä eristyneisyys ei johdu masturboinnista vaan masturbointi on eristyneisyyden seurausta. Voiko hieromasauvaa käyttää esimerkiksi päivittäin? Vaikka psykiatri Frank Sommers väittääkin, että hieromasauva yletön käyttö voi vähentää naisen orgasmin tasoa varsinaisen seksikumppanin kanssa, niin toisaalta Journal of Sexual Medicine -lehden mukaan hieromasauvan käyttö voitelee ja lisää seksuaalista halukkuutta.

  Voiko masturboinnista olla tähän apua? Seksologit ovat lisänneet masturboinnin henkilökohtaisen ja pariterapian hoitovalikoimaan, kun naispotilaat valittavat orgasmin tai halukkuuden puuttumista tai kun miehet valittavat ennenaikaisesta siemensyksystä.

  Masturboivatko miehet enemmän kuin naiset? Ainakin kasvuiässä näin on asianlaita. Gynekologi Cynthia Robbins Texasin yliopistosta sanoo, että kädellisillä koirasnisäkkäillä tehdyt tutkimukset osoittavat, että masturbointi parantaa sperman laatua ja määrää. Hän lisää masturboinnin eduksi myös sen, että sekä aivotoiminta ja sosiaalinen kanssakäyminen vilkastuvat. Katso myös aiempi tarina no. Kun hän oli kaksi vuotta ja kolme kuukautta vanha, hän saapui 9.

  Argentiina myönsi aikanaan hänelle pysyvän oleskeluluvan ja kansalaisuuden. Hänen äitinsä Berthe Gardes oli tuolloin Toulousessa sukulaisvierailulla. Ollessaan vuotias syttyi ensimmäinen maailmansota ja koska Charles Romuald Gardes oli tuolloin vielä Ranskan kansalainen lähetti Ranskan konsulaatti hänelle käskyn kirjoittautua armeijan palvelukseen ja siirtyä rintamalle. Koska hän tunsi olevansa enemmän argentiinalainen kuin ranskalainen, hän ei ottanut kutsua huomioon ja kirjottautui paikallisiin santarmijoukkoihin.

  Siellä hän kirjoittautui Uruguayn konsulaatissa Tacuarembóssa Tämän dokumentin mukaan hän olisi ollut Uruguayn kansalainen jo yhden vuoden ajan. Myöhemmin tähän dokumenttiin viitaten hän sai Argenttinan sisäministeriöltä henkilöllisyystodistuksen, passin sekä kansalaisuustodistuksen ja niin hänestä tuli Argentiinan kansalainen nimellä Carlos Gardel. Hänen äitinsä Berthe Gardes kertoi Carlosin kuoleman jälkeen läheiselle ystävälleen, että tämän isä oli Paul Lasserre , johon oli tutustunut tämän suorittaessa aikoinaan Toulousessa varusmiespalvelustaan ja suhteesta oli syntynyt poika.

  Isän palvelusaika oli kuitenkin päättynyt kaksi kuukautta ennen pojan syntymää, jolloin Paul Lasserre oli häipynyt liikemieheksi Pariisiin, missä hän oli toiminut merkittävän varaskoplan johtajana.

  Vuotta myöhemmin hänet pidätettiin mm. Seuraavan kerran Paul Lasserre tulee esiin Uruguayssa. Testamenttinsa mukaan hänellä oli kaksi omaa tytärtä, jotka perivät kohtuullisen omaisuuden käsittäen esimerkiksi useita taloja.

  Mistä varallisuus oli peräisin, sitä ei ole pystytty selvittämään. Tuskin pelkällä baarin pitämisellä sellaista omaisuutta oli mahdollista kerätä. Pojastaan Charles Romuald Gardesista isä ei puhu mitään. Carlos Gerdel oli tavattoman sitoutunut työhönsä ja äitiinsä, joka asui poikansa luona.

  Siihen aikaan ei avoliitoista eikä tyttöystävistä paljon kerrottu maailmalle ja sama koski hänen rakastettuaan Isabel del Vallea , jonka kanssa hän asui yhdessä vuosina - Meillä voi vapaasti tehdä uskonnonvastaista propagandaan, mutta ei teillä. Kieroutuneena luonteena tulee mieleeni, että tämän islamilaisuuden tökkimisen takana on iso raha. Juutalaistaustaisten omistus sotatarviketeollisuudessa on merkittävä. Sotia on siis pidettävä yllä keinolla millä hyvänsä. Olisi esimerkiksi kiva saada tietää, mistä tuon juutalaistaustainen klipin tekijä sai sen dollaria, mitä se lehtitietojen mukaan maksoi.

  Kymmenisen vuotta sitten Osvaldo Zotton and Mora Godoyn opetusvideot olivat täällä suomessa kova sana. Nyt ainakin ensimmäiset niistä ovat netissä: Zotton veljekset, Miguel ja Osvaldo, ovat merkittäviä tangoojia Buenos Airesissa. Heistä kansainvälisesti kuuluisampi tanssijana on vanhempi veli Miguel. Osvaldo kuoli parisen vuotta sitten.

  Alokkaille intissä opetettiin ensimmäiseksi kävelemään marssimaan. Siellä opetettiin samalla myös vastaliike, joka muissa tanssilajeissa on vielä tärkeämpi kuin tangossa. Nyt opetettuna outson jatkeena..

  Usein sen tyydyttäminen on tarkoittanut historian saatossa sitä, että lähdettiin ryöstöretkille. Retket puettiin myöhemmin jumalan sanan ja sivistyksen levitykseksi pakanoille. Leiviskä eli ryöstösaalis pitää sitten pistää tuottamaan keinottelun alttarille eikä kätkeä maahan pahan päivän varalle.

  Nykymaailmassa tuo sananlevitys ei oikein enää pure rosvouksen ja ryöstelyn oikeutukseen, niin on tuotu areenalle uusi 'kultainen vasikka' eli demokratia. Sitä sitten on viety varsinkin maihin ja alueille, jossa tiedetään olevan öljyä.

  Sellaiset maat kun ovat länsimaitten silmissä 'rosvovaltioita'. Afrikassa aikoinaan lähetyssaarnaaja kyseli paikallisilta, mikä heistä on huono asia. Vastaus tuli heti, että kun naapurikyläläiset hyökkäävät kimppuumme ja ryöstävät meidän karjamme ja naisemme. No mikä sitten on hyvä asia, jatkoi saarnamies. Tietenkin se, että me hyökkäämme naapurikylään ja viemme heidän karjansa ja naisensa. Tässä varmaan piilee todellisen demokratian ja liberalistisen talousajattelunkin syvin olemus!

  Tällä hetkellä muistisairaat ihmiset joutuvat kuntouttavan hoidon puutteiden takia noin kaksi vuotta liian aikaisin raskaaseen laitoshoitoon. Tähän sopinee pieni tarina eriasteista dementiaa sairastavien tanssiterapiatunnilta. Ensimmäiselle tunnille potilaat tulivat verkkareissa ja kumitossuissa niin kuin aerobikkiin.

  Parin kolmen tunnin jälkeen porukka oli pukeutunut juhlavetimiin: Jonkun mielestä tässä on kyse turhamaisuudesta, mutta itse panisin päällimmäiseksi sosiaalisen vietin toteuttamisen tanssin avulla. Kun eräs 78 v pitkälle dementoitunut mieshenkilö tuli tanssiterapiaan, hän aluksi vain istui tuolissa ja nukkui. Vähitellen hän lähti mukaan ja on sinnitellyt lattialla hyvin aktiivisesti. Vaikka hän oli unohtanut lähes kaiken muun, niin tangon askeleet hänellä vielä oli tallella motorisessa muistissa.

  Tanssimusiikin rytmin seuraaminen vaatii tarkkaavaisuutta. Sen vuoksi tanssi parantaa koordinaatiota, mikä Parkinsonin tautia sairastavilla on nollatasoa. Alzheimerin taudin hoidossa paino on muistin parantamisessa koordinaation lisäksi. Tanssi on aerobista liikuntaa ja siten erinomaista myös sydänsairauksista kärsiville. Tanssi sisältää montaa ennalta ehkäisevää ja terapeuttista elementtiä, joten sen avulla saavutetaan monta kärpästä yhdellä iskulla.

  Se koskettaa fyysistä, psyykkistä, mentaalista ja sosiaalista puolta ihmisissä. Esimerkiksi harvassa aktiviteetissa pääsee koskettamaan toista ihmistä.

  Sosiaaliset pelot poistuvat ja itseluottamus kasvaa, kun säännöllisesti käy tansseissa. Tanssi voisi olla varsinkin terveille ennalta ehkäisevää hoitoa stressiä, ahdistusta ja masennusta vastaan. Näitä vitsauksia kun ihmisen elämään matkan varrella mahtuu. Tanssi auttaa ensinnäkin välttämään näitä ja sitten viime vaiheessa sietämään ja kestämään niitä paremmin siedätyshoitoa.

  Jo antiikin Kreikassa tanssi ja laulu ilmaistiin samalla sanalla. En pahastuisi, vaikka kulttuuriministeri esikuntineen panisi parastaan nostaakseen paritanssin takaisin sellaiseksi kaikkien kansanosien yhteiseksi ja innolla harrastamaksi kulttuuri-, taide-, liikunta- ja seurustelumuodoksi, mikä asema sillä aikanaan on ollut maassamme erityisesti työväestön keskuudessa.

  Maassamme tanssiharrastusta eivät ainakaan tappaneet tai yrittäneet tappaa työväestön piiristä tulleet virtaukset, rapakontakaisesta hajusta ei sano tässä mitään. Terveysnäkökulmasta tangon, valssin, humpan jne. Oleellista on myös se, että fyysinen suoritus tehdään kohtuullisella rasituksella jatkuvana toistona.

  Syleily tuo mukanaan suojan tunnetta, hillittyä olemista ja samalla omanarvontunto kasvaa. On merkille pantavaa, kuinka itsestään välittämättömät saatuaan sisäisen olonsa kuntoon aloittavat uuden sosiaalisen elämän. Omanarvontunnon menettäminen on masennuksen oireista päällimmäisin. Argentiinalainen lääkäri Federico Trossero sanoo paritanssista: Kuvissa prostituutti Neitsyt Maria Magdalena ja huumekuriiri Pyhä Joosef tapaavat Carretera de Jaén valtatiellä, ihastuvat ja rakastelevat, minkä seurauksena syntyy Jeesus -poika, joka kasvettuaan aikuiseksi osoittautuu homoksi.

  Näistä aineksista tehty näyttely oli liikaa jopa Granadan skinheadeille, joilta tuli taiteilijalle tappouhkaus. Sulkemisen perusteena oli muun muassa se, että näyttely haavoitti liiaksi vakaumuksellisten tunteita. Taiteilija myöntää, että odotti kriittistä palautetta, mutta lopputulema meni äärimmäisyyksiin. Kun ajattelee sen ajan tappovälineitä, mahtoivat Iljan nyrkit olla veressä kun heilutteli kirvestä tai muuta astalaa rakkauden sanomaa levittäessään.

  Erilaiset taikatemput olivat tuolloin muotia, koska ihmisillä ei ollut kovin paljon kovaa arkea lievittäviä huveja. Tässä oli suuri tilaisuus ihmeidentekijöille.

  Kuten Atlantin takaiset uutiset tietävät kertoa, niin uuden ja ihmisiin uppoavan uskonnon perustajat eivät kovin köyhää porukka ole, niin sama koski ajanlaskumme alun aikoja. Silloin syntyi erilaisia uskontoja kuin sieniä sateella. Erään amerikkalaisen yliopistotutkimuksen mukaan valtaosassa henkilökohtaisissa hygieniatuotteissa saippua, pesuaine, hammastahna, suuvesi,..

  Se on kloorattu bifenoli, joka erityisesti vaikuttaa hermosolujen sähköiseen järjestelmään vapauttamalla esimerkiksi Ca-ioneja. Triklosaani estää kahden proteiinin keskinäisen kommunikoinnin. Nämä proteiinit toimivat Ca-kanavina vaikuttaen sydämen ja tukirangan lihaksiston. Triklosaanin käyttö tullaan varmaan tulevaisuudessa kyseenalaistamaan näissä tutuissa kotitalouksien aineissa, koska triklosaani ei sinällään edistä terveyttä.

  Toiset juovat viinaa pitääkseen hauskaa ja toiset pitävät hauskaa juodessaan viinaa. Se pieni sarvipää, joka asuu aivoissamme kielsi meitä loma-aikana menemästä treenisalille ja kannusti ottamaan riippumatossa roikkuen kunnon paukut tai sitten ison jäätelöannoksen. Fiksummat osasivat rentoutua, mutta eivät antaneet kokonaan periksi. Kestää paljon kauemmin toipua neljän viikon hampurilais-rommikolaruokavaliosta kuin vastaavasta silakka ja kaljakuurista.

  Muki silloin tällöin nautinnoksi on paikallaan, mutta on hyvä tietää viinan seuraukset. Alkoholi ei sammuta janoa. Se on diureetti eli kiihdyttää virtsan eritystä, jolloin kehosta poistuu ylenmäärin myös vettä ja keho 'kuivuu'.

  Makea limonadit ja mehut sen kun pahentavat tilannetta. Eli jos juopotelet, juo ensin pohjalle vettä kunnolla. Grammassa alkoholia on seitsemän kaloria ja rasvassa vastaavasti yhdeksän. Energiasisällön kannalta kunnon paukun naukkaaminen on sama kuin vetäisi lusikalla voita. Alkoholi alentaa testosteronin tuottoa ja laukaisee kortisolin eli stressihormonin tuotannon, mikä edesauttaa rasvan kerääntymistä kehoon.

  Lisäksi helposti alkoholinoton yhteydessä syödään roskaruokaa. Alkoholi ei anna nukkua kunnolla muun muassa, koska aineenvaihdunnan kiihtyessä joutuu juoksemaan jatkuvasti pytyllä, jolloin syvä uni häiriintyy ja herättyään ihminen tuntee itsensä väsyneeksi. American Geriatric Societyn mukaan seksi auttaa estämään ikääntymisen seurauksia. Tutkimuksessa haasteltiin naista iältään 90 vuotta. Kuten arvata saattaa tällä iällä seksiharrastukset olivat nuoruutta vähäisempiä, mutta ne, jotka sitä edelleen harrastivat, olivat elämäänsä tyytyväisempiä ja heidän elämänsä oli tasapainoisempaa.

  Vastoin aiempia oletuksia seksuaalinen tyydytys ei riipu ikääntyneisyydestä. Ne ikäihmiset, jotka pystyvät nauttimaan seksistä säilyttävät paremmin sekä fyysisen että mentaalisen terveytensä. Parsa, artisokka, porkkana, selleri tekevät saman vaikutuksen kuin viagra. Viimeisin huuto on granaattiomena. Miehillä parrankasvu lisääntyi ja ääni tuli möreämmäksi. Naisilla granaattiomena vahvisti luustoa ja lihaksia. Sekä miehillä että naisilla mieliala ja muisti paranivat ja stressihormonin taso laski.

  Tietysti kysymys voi olla täysin vääräkin, mutta jotenkin tällainen luulo minussa istuu syvällä. Tätä asiaa on mukava peilata myös tangon synnyinmaan oloja vasten. Kesän aikana sitä on tullut selailtua ja kun en espanja osaa, niin on pitänyt sanakirjan kanssa sitä tavailla ja pistää ylös tuo johdanto-osa.

  Buenos Aires lienee pääpaikka tangon synnylle oloissa, jolloin siirtolaisuus sinne oli suurempaa kuin New Yorkiin niin suhteellisesti kuin absoluuttisestikin. Buenos Airesiin ei syntynyt etnisiä kortteleita eikä siellä ollut verisiä etnisiä korttelisotia kuten New Yorkissa.

  Mina väittää tosissaan, että tango toimi sopeuttamisvälineenä. Tango oli sosiaalinen henkilökohtainen henkireikä karuissa oloissa. Argentiinan ja Buenos Airesin historiasta olen kerännyt tänne    Ulkomusikaaliset tekijät    Esa-Pekka Salonen kiihdytti tunteita puheillaan korkeakultturista tv-haastettelussa tuossa noin kuukausi sitten. Kun kumpikin aivosoluni käyvät jo vanhuuttaan alikierroksilla, niin siitä kai johtuu, että tuli pohdittua hitaasti, mihin pieni maa tarvitsee suuria konserttisaleja ja kalliita orkestereita, kun rikkaissa maissa on tuotettu hienoja levytyksiä.

  Onko niin, että musiikki ei ratkaise, vaan läsnäolo onkin sijalla yksi. Pitää päästä värisemään tärkeyttä itseä hienompaan seuraan. Ulkomusikaalisten tekijöiden korostuminen esimerkiksi tanssi- ja popkonserttiorkesterien kohdalla on kai tosiasia. Jos orkestereille tehtäisi keskivertokuuntelijain keskuudessa vain kuunteluun perustuvat sokkotestit heidän soitoistaan, niin olisi mielenkiintoista nähdä nämä tulokset.

  Helposti tulee mieleen, ettei moni pintaorkesteri huippupisteille pääsisi tässä kisassa. Esimerkiksi rockin puolella näin näyttäisi vahvasti olevan asianlaita. Sitten on tietenkin järjestäjän kannalta tärkeä näkökulma eli se, että orkesterin pitää tuoda paikalle paljon kaljankittaajia, koska se porukka tekee talolle varsinaisen tilin.

  Siten esimerkiksi kehä 3: Tanssiravintolat puolestaan usein antavat tarkat ohjeet orkestereille siitä mitä soitetaan missäkin illan vaiheessa, jotta kaljahanat pysyvät auki. Järjestysmiehillä oli silloin muutakin hommaa kuin ohjata pirssejä parkkiruutuihin ja toivottaa poislähtijät tervetulleeksi uudelleen seuraavana lauantaina. Alle vuotiaista lavatanssin pitkäaikaisista aktiiviharrastajista ei tule mieleeni yhtään, joka sairastaisi Parkinsonin tai Alzheimerin tautia ja jolle olisi kehittynyt vasta eläkkeellä pahanlaatuinen sydän- tai verisuonisairaus.

  En tiedä johtuuko se siitä, että lavatanssi pitää terveenä vai siitä, että aktiivitanssijat harvemmin käyttävät sellaisia nautintoaineita kuin alkoholia ja tupakkaa ainakaan kohtuutta enempää.

  Myös ruokavalio tanssijoilla on todennäköisesti paljolti sellainen, etteivät liikakilot turhaan rasita niveliä polkallakaan. Jos tuota ylipainoa on kertynyt, niin lihaskunto on sitä järeämpää kaliberia. Ainakin olen vakuuttunut siitä, ettei tanssiminen tapa nuorena. AA on monille ollut pelastus viinan kiroista, mutta kumma kyllä monet AA-laiset ovat löytäneet tiensä tanssilavoille. Jatkohoito lavoilla voi olla hauskaakin myllyhoidon jälkeen. Muutkin kuin sammumattoman janon uhrit tuntevat ahdistusta, yksinäisyyttä ja vieroksuntaa.

  Sosiaalisten kontaktien luominen tanssipaikoilla käy mutkattomasti ilman sen suurempia krumeluureja. Kun on luonnonsuojelema, niin minkä sille mahtaa. Tosin tässä iässä yleensä flaksiin riittää, että on hengissä. Jokaiseen tanssipaikkaan kuuluu buffetin puolella tuo impotenttipöytä.

  Yleensä siinä vakiopaikoillaan istuvat samat herrasmiehet ja kertoilevat samoja puolivillaisia vitsejä vuodesta toiseen. Ei siitä illan aikana ehdi tanssilattian puolelle kuin korkeitaan pari kertaa. Minullekin on jo pitkään suositeltu siirtymistä tähän pöytään, mutta kun en osaa kertoa vitsejä, muut ehdot alkavat täyttyä. Kunto oli sen sorttinen, että nukahti sinne pariksi tunniksi, sitten vasta kömpi ylös ja suunnisti portille. Hautausmaan vartija kiiruhti koputtamaan poistuvan Viljon olkapäätä ja sanoi tiukasti: Juhani Rautiainen    Oli sen verran synkän näköistä taivaalla, ettei kovin kauas tehnyt mieli lähteä.

  Fonectan sääennuste lupasi siinä klo 19 jälkeen sateen loppumista ja sään selkenemistä pääkaupungissa, joten ajatus Kaisaniemen ulkolavalta ja Juhani Rautiaisesta pullahti päähän. Samalla matkalla tulisi kuitattua visiitti kahden kuukauden ikäisen pojanpojan luona. Näytti sade lakkaavan, joten läksimme kohti tanssipaikkaa, missä orkesteri kasasi raivokkaasti pelejään.

  Sade kuitenkin sade näytti jatkuvan ja melkeinpä yltyvän. Sen verran vähän oli väkeä, että sisäänpääsynaksu oli vapaaehtoinen. Maksoimme lehti-ilmoituksen mukaisen suositushinnan. No meitä oli kokonaista 3½ paria hiukan vuotavan katoksen suojassa terassilla, josta teimme myös tanssiparketin. Ensimmäisen setin jälkeen Rautiainen jakoi meille kaikille urhoollisille oman levynsä omistusnimikirjoituksin. Väliajalla lauloi eräs henkilökuntaan kuuluva kauniita ikivihreitä englannin kielellä.

  Toinen setti jäi vähän kesken, sillä sateen loppumisesta ei ollut tietoakaan, päinvastoin se yltyi. Orkesteri ei uskaltanut jatkaa, sillä pelkäsi laitteittensa kastumista pilalle, joten pistivät levyt soimaan.

  Tanssiväki siinä pohdiskeli ääneen, miten tällä sateella pääsisi kotiin kastumatta. Rautiainen totesi, että ajaa sen porukan kotiin, joka on julkisilla liikkeellä. Kovasti ottivat kiitollisena vastaan tarjouksen. Harvassa paikassa illan tähti kuskaa tanssiväen vielä pirssillä kotiovelle. Kaikesta synkistelystä huolimatta mieleenpainuva ilta, joka jo tänään tuntuu hauskalta kokemukselta. Sään puolesta kesän alkamisen kunniaksi piti mennä latotansseihin entiseen Elannon kartanoon kehä 3: Hiukan arvelutti, koska musiikkivastaavina olivat Turun biletysmestarit, joten tanssimisen kanssa tulisi olemaan niin ja näin.

  Latin hustle lienee pukin ohella ainoa tanssilaji, joka heidän saundiinsa sopii minun jalalle kunnolla. Hustlea ei juuri lavoilla näe, joten sekin on jäänyt lähes tyystin pois meikäläisen repertuaarista. Ensin oli puolisen tuntia levymusiikkia.

  Sivistynyt arvaukseni on, että Wanhan tanssikellarin Kirsillä on täytynyt olla sormensa pelissä, sillä niin hyvää tanssimusiikkia ei kesälavoilla soiteta levyiltä. Horizone soitti ensimmäisen setin ilman illan tähtiä.

  Erinomainen setti, jokainen kappale oli tanssimusiikkia eikä tarvinnut miettiä, mitähän tämä nyt oikein on. Kyllä pojat osaavat soittaa tanssimusiikkiakin, jos vain heidän annetaan se tehdä. Valitettavasti tähdet tulivat jo toisen setin alussa kuvaan mukaan, joten meikäläisen kohdalla tanssiminen loppui siihen.

  Väkeä oli paljon ja suurempi osa naispuoleista. Silmämääräisen arvioni mukaan valtaosalla rippikoulusta oli kulunut jo vuosia. Kun tähdet tulivat estradille, mantamyrsky tempaisi melkein kaikki naiset kohti koroketta, vain osalla oli partneri mukana. On myönnettävä, että Matin ja Tepon musiikki on mukaansa tempaavaa, reipasta ja lounaissuomalisittain pikkuhumoristista. Se sopii erinomaisesti autoilumusiikiksi.

  Sanoitukset olivat vähän siinä ja siinä. Riimityksissä jossain kohdin olisin käyttänyt pitempää pohdiskelua eikä runollinen sisältökään kovin syviä luotaavalta nyt tuntunut. Mutta jos on 31 kultalevyä seinällä, niin eivät ne voi tyhjästä tulla. Siinä kuunnellessani jostakin oudosta syystä tuli mieleeni nimimerkki Perusinsinöörin ikivanha pakina Insinööriuutisissa.

  Siinä hän muun muassa totesi, että miljoona perskärpästä ei voi olla väärässä, paska on hyvää. No onneksi tämä slogani jäi pian mielessäni taka-alalle, mutta häpesin tällaista syntistä aatosta niin kovasti sydämessäni, että katsoin parhaaksi ottaa suunnan kotia kohti. Maija suostui kuin suostuikin lähtemään Viljon huoneeseen ja istahtamaan sängyn reunalle, mutta ei sitten muuta.

  Kovan puhumisen jälkeen Maija otti empien ja häpeillen Viljon kalun käteensä ja piteli sitä hetkisen, mutta siihen se sitten jäi. Meni pari viikkoa eikä Viljoa näkynyt. Maija jo luuli romanssin täysin päättyneen ja kysyi asiaa Viljolta nähtyään tätä käytävällä. Viljo siinä myhäillen kertoi olleensa Liisa luona toisessa kerroksessa, koska Liisalla on Parkinsonin tauti. Taas kerran eräs viehättävä nainen pysähtyi oman piskinsä kanssa kohdalle ja kysyi koiran rotua.

  Kaveri tähän, että se on tuotu kaukaa Aasiasta ja rotu on tiettävästi Canis Cunnilingus. Mimmi ihmettelemään, että mikä se sellainen rotu on, kun hän ei ole kuullut sellaisesta rodusta, vaikka on koiraihmisiä. Mies tähän, että suomeksi se tarkoittanee vitunnuolija koiraa.

  Nainen nosti nokkaansa ja lähti loukkaantuneena kipittämään tiehensä. Pari päivää myöhemmin samainen nainen tuli kuin tulikin taas koiraulkoilureissulla olevaa kaveria vastaan ja pysähtyi kysymään, että voisiko hän lainata koiraa joksikin aikaa, niin hän voisi sitä ulkoiluttaa tämän puolesta yhdessä oman koiransa kanssa. Kaverilla ei ollut tätä mitään vastaan, he vaihtoivat osoitteita ja kännykkänumeroita sekä samalla mies pyysi soittamaan heti, jos jotain ongelmia ilmenee.

  Ei mennyt puolta tuntia, kun miehen kännykkä pirahti ja nainen vaivautuneesti sanoi, ettei koira oikein vaikuttanut rotunsa valioedustajalta. Kaveri sanoi tulevansa heti naisen kotiin katsomaan, mistä on kysymys. Sisälle päästyään mies silmäili hetken ympärilleen, heristi sormeaan koiralleen ja sanoi: Sieltä kumpusivat lavatanssiharrastus ja harrastusteatterit, jotka olivat tavalliselle ihmiselle tärkeitä ja terveitä mielialan kohottajia.

  Kun radio lopullisesti luvulla tappoi tanssimusiikin, hävisivät kyliltä ja kaupungeista myös tanssilavat sekä seurojen- ja työväentalot, jotka olivat kansankulttuurin keskuksia. Sijaan tulivat erilaiset juottolat.

  Emme näe metsää puilta eli tavallisen kuntoliikunnan, kuten esimerkiksi lavatanssin, merkitystä kansan mielenterveyden, kunnon ja työkyvyn ylläpitäjänä. Kaiken mediahuomion saavat toisen murskaamiseen tähtäävät taistelulajit eli voittoa janoava kilpaurheilu sekä elitistinen kulttuuri.

  Ahneet lääkärit ja kansainväliset terveyspalveluiden tarjoajat torjuvat kaikin keinoin ennaltaehkäisevän terveyshuollon. USA, Kanada ja Argentiina ovat tanssiterapian edelläkävijöitä. Suomikin roikkuu siinä mukana, mutta painii hiukan eri sarjassa eli ns. Itseohjautuva mielen ja kunnon kohottaminen on havaittu erääksi parhaimmista tanssin puolesta puhujaksi. Työkyvyn ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi on perustettu tangoryhmiä työpaikkojen työterveyshuollon osaksi.

  Lavatanssin harrastamisella voi olla hyvin suuri positiivinen merkitys ihmisen hyvinvointiin. Kyse ei ole pelkästään tanssimisesta, vaan myös laululla ja musiikilla on merkittäviä terapeuttisia vaikutuksia fyysisiä ja psyykkisiä sairauksia hoidettaessa ja ennalta ehkäistäessä.

  Tanssiterapia paitsi parantaa fyysistä kuntoa ja koordinaatiota, se lieventää tuskaa ja ahdistusta, se auttaa ihmisuhteiden ylläpitämisessä ja se täydentää muita mielenterveyteen liittyviä hoitomenetelmiä. Olin kuulevinani siellä jonkun lukijan mutisevan, että sepä hyvä - en kommentoi tätä. Kuitenkin tienvarren yhteenlaskettu väkiluku Espoo, Kirkkonummi, Siuntio, Inkoo jne. Monet hallit kaikuvat nykyisin viikonloppuiltaisin tyhjyyttään, kun mitään toimintaa ei niihin ole järjestetty. Aiemmin kun nuorien urheilutoimintaan ei kaadettu veikkaus- ja verovaroja rajattomasti, tanssilavoja ja -taloja oli joka urheilukentän kupeessa.

  Talkoot olivat eräs sosiaalinen yhdessäolon muoto; varat kerättiin iltamista. Tavallisen lavatanssin arvostus aikuisten sosiaalisena liikuntamuotona vielä luvulla oli korkealla. Tanssi kun sopii kaiken ikäisille ja sen avulla pysyy kunnossa.

  Tanssi auttaa hallitsemaan tasapainoa ja vartalon koordinaatiota, mutta sen lisäksi siitä on suuri apu masennuksen hoidossa. Masentunut ihminen on menettänyt elämänhalunsa, minkä hän voi saada takasin musiikin ja tanssin avulla. Musiikki stimuloi ja tanssin yhteydessä pääsee kosketuksiin toisten ihmisten kanssa. Selkä suoristuu nykypäivän työtaakan alta ja sitä päästään elämänsyrjään taas kiinni. Lavatanssilla on tavattoman suuri merkitys hauskana, monipuolisena ja ennaltaehkäisevänä liikuntamuotona.

  Ei tanssi vaadi mitään sellaisia suorituksia, mitä näkee jossakin 'Tanssii Tähtien Kanssa' tv-ohjelmassa. Peruskävelijä on parketilla kova sana varsinkin, jos askel sattuu silloin tällöin vielä iskun päälle. Jo pelkkä tanssimusiikki tuo mieleen onnen tunteen ja herättää jo uuvahtamaan päässeen kehon ja jalka alkaa väpättään.. Tuskin mikään muu harrastus on nuorille terveellisempää ja mutkattomampi tapa tutustua vastakkaiseen sukupuoleen kuin lavatanssi.

  Ei tarvita viittä kaljaa pohjalle samalla altistuen jo nuorena liialliselle alkoholin käytölle. Lavatanssipaikat kun nykyisin muistuttavat enempi alkoholin kulutuksen suhteen raittiusseuroja, biletyspaikoista en sano mitään, kun ei ole kokemusta.

  Tässä saattaisi olla syksyn kunnallisvaaliehdokkaille mietinnän paikka - lähtökuoppia kaivetaan ja oikein syviä kilpakumppaneille. Kahden vuoden kuluttua tapauksesta veisasimme virttä hänen haudallaan. Kaatumiset ovat ikäihmisten suurin tapaturmainen kuolinsyy. Kaatumispelko saattaa aiheuttaa jopa elämisen laadun alenemista, kun liikunta ja muut aktiviteetit jäävät näistä syistä vähemmälle.

  Aktiivisen liikunnan puute alentaa motorisia prosesseja sekä tuo tasapainon heikkenemistä. Nämä ovat samansuuntaisia oireita, mitä ilmenee Parkinsonin taudissa Pt. Näiden oireiden ilmenemistä pyritään ennalta ehkäisemään perinteisillä fyysisillä harjoituksilla, jotta tasapainokyky säilyisi. Tangon käyttö uutena harjoitusmuotona on antanut lupaavia tuloksia muun muassa Pt: Asiaa kokeiltiin 38 hengen ryhmässä, joista 19 sairasti Pt: Kummastakin ryhmästä noin puolelle järjestettiin perinteistä liikuntamuotoa ja toiselle tangoa kaikille yhteensä 20 tuntia 13 viikon aikana.

  Vaikka kaikissa ryhmissä havaittiin paranemista jossakin asiassa, niin tangon Pt-ryhmässä havaittiin paranemista niin tasapainon ja askeltamisen paranemisessa kuin kaatumisten vähenemisinä.

  Erityisesti tangon Pt-ryhmässä luottamus omaan tasapainoon kokeen jälkeen oli selkeästi parempi kuin perinteistä liikuntaa harjoittaneilla Pt-ryhmän jäsenillä. Molemmat tangoryhmät nauttivat kovasti harjoituksista, koska tangotunnit olivat yhteisöllisiä sosiaalisia tilaisuuksia.

  Tutkijat tulivat siihen johtopäätökseen, että vanhemmille ihmisille tango on sopivampi, hauskempi ja hyödyllisempi aktiviteettimuoto kuin muut perinteiset liikuntamuodot. Perinteisesti on hyväksytty ajatus, että vanhemmilla ikäihmisillä, jotka ovat harrastaneet pitkään tanssimista, liikunnallinen tasapaino on keskimäärin paljon parempi kuin vastaavilla ei tanssia harjoittaneilla ihmisillä.

  Entäpä jos tällainen ei tanssia harrastamaton menee puolen tunnin tanssitunnille, onko siitä mitään hyötyä? Koe osoitti, että jo puolen tunnin ohjatun tanssiharjoittelun jälkeen vartalon keinunta väheni ja ryhti parani. Mittaus tehtiin siten, että koehenkilö yritti seisoa mahdollisimman ryhdikkäästi ja huojumatta. Mielenkiintoista oli, että isommilla ihmisillä, joita oli pyydetty ottamaan tanssissa viejän rooli, saivat näissä kokeissa paremmat tulokset. Pysyvämpiä tuloksia saatiin tietysti, jos harjoituksia jatkettiin säännöllisesti.

  Jokainen armeijan käynyt mies on aikanaan alokkaana marssiharjoituksissa saanut samalla peruskurssin myös tanssilattialle. Jopa sellainen vaikea asia tanssijalle kuin vastaliike on käy marssijalta itsestään. Kun vasen jalka lähtee ottamaan askelta eteenpäin, niin ylävartalossa vasen kyynär- ja olkapää lennähtävät taakse ja oikea puoli vastaavasti työntyy hiukan eteenpäin; oikean jalan askel on peilikuva edellisestä. Turhaan ei suomalaista tangoa sanota usein marssitangoksi. Ei kun ryhti, vatsa sisään, rinta ulos ja menoksi; anna kuitenkin parillesi aikaa siirtyä alta pois.

  Rahapeliyhteisön toiminnasta tulevat varat käytetään urheilun ja liikuntakasvatuksen, tieteen, taiteen sekä nuorisotyön edistämiseen. Eurojackpotin tuotto Suomessa käytetään suomalaisen taiteen, liikunnan, tieteen ja nuorisotyön hyväksi. Edellä olevien lainausten valossa arvailen, että sanaa urheilu pyritään välttelemään virallisissa teksteissä. Syytäkin on, sillä sana on saanut sellaisen kaupallisuuden leiman, jolle ei pidä noin vain valtion keräämiä rahoja syytää.

  Urheilu on globaalia bisnestä, joten sen tulee kerätä rahansa kaupallisia kanavia käyttäen kokonaan. Me olimme kahta puolen 50, kun jäimme huusholliimme kahden. Vapaa-aikaa ja haikeutta oli tavallista runsaammin ellei peräti turhan paljon.

  Ymmärsimme, että jotain piti tehdä muutakin kuin murjottaa toisillemme, jos aiottiin yhdessä eläkkeelle selvitä kunnialla. Muutamat ikäluokkamme tuttavistamme keskittyivät hyvään ruokaan ja palanpainikkeisiin.

  Hienoja asioita nekin, mutta nyt lähes 20 vuotta myöhemmin muutamilla elämän laatua alentavat varsinkin liikkumiseen liittyvät rajoitteet. Ihmismieli kun on sellainen, että helposti lipsuu tuo kalorien ja liikunnan tasapaino, jolloin ortopedit pääsevät hieromaan käsiään.

  Me molemmat olemme sen verran vaatimattomista oloista lähtöisin, ettemme olleet oppineet arvostamaan hyviä ruokia, vaan meille on riittänyt, että sitä oli tarpeeksi. Se lienee yksi tekosyy, miksi ajauduimme luvun alussa tanssilavoille ja tulipa siinä sivussa käytyä Eila Holmenin tanssikursseillakin, jossa mm. Jorma Tulonen ja Heikki Kahila toimivat apuopettajina. Nämä opettajat osasivat sytyttää innon lavatanssiin ja pitää tulta yllä. Varmaan heiltä kuulimme tanssiuramme tulevaisuuden: Tanssin ytimenä on askel, tauko ja musiikki.

  Kaikki muu on kakun koristelua. Koskaan emme ole kilpailleet, koskaan emme ole opettaneet, joten olemme edelleen siinä aloittelijoitten ja keskitason puolivälissä intoa puhkuen. Kun katselee tanssia harrastaneita ja harrastavia ikäihmisiä, niin ei voi kun todeta, kuinka kaukana heistä niin fyysinen kuin henkinen vanhuus vielä on. Siksi 5-kymppisille on oikea aika hankkiutua uudestaan sellaisen sosiaalisen harrastuksen piiriin , missä samanaikaisesti sekä fyysis-, psyykkis- että musiikkiterapian keinot hyödynnetään tulevien vaivojen ennalta ehkäisemiseksi, jotta voi terveenä kuolla, jos sen aika joskus tulee.

  Mentäessä luvun puolelle sama herra esiintyy kirjoissa, mutta tituleerataan tällä kertaa sikopaimeneksi. Käsittääkseni se ei ollut kovin korkealle arvostettu ammattiryhmä tuohon aikaankaan. Pohtimaan olen jäänyt vanhoja sanontoja, onko nimi enne ja onko omena pudonnut kauas puusta. Eräs sotilasuran valinneista sukuni miehistä, joka ruotusotamiehenä matkusteli paljon Keski-Euroopassa mm.

  Kaarle XII toimiessa matkaoppaana, piipahti kerran kolmen vuoden rupeaman jälkeen kotona ja matemaattisena kykynä tuli siihen tulokseen, että lapsiluku oli kotona hänen poissa olleessaan kasvanut normaalista poikkeavalla tavalla.

  Tämän oivallettuaan ja kun sattui olemaan juuri silloin kirves kädessä silpaisi sillä vaimoaan polveen pahoin seurauksin. Tulihan siitä aikanaan merkintä kirkon mustaan kirjaan. Jotkut kotimaiset lahkolaispuhujat ovat menestyksellä kaadelleet kuulijoitaan samalla menetelmällä.

  Äiti Amma vieraili Suomessa syksyllä ja antoi voimaa ja terveyttä halailemalla ihmisiä ja siinä ohessa keräsi pientä kolehtia järjestönsä hyväntekeväisyyteen. Maailma on täynnä tarinoita taikasauvalla koskettamisista. Jotain ihmeellistä tai selittämätöntä kai siinä kosketuksessa sitten on. Suomen Tanssiterapiayhdistys ry oli ilmeisesti vahvasti myötätoteuttaja.

  Esitelmät ja näytetyt videoklipit olivat vakuuttavia tanssiterapian saavutuksista aivovammojen ja -sairauksien hoidossa. Kesällä Rosariossa Argentiina oli ensimmäinen kansainvälinen tangoterapiakonferenssi, missä paikallisten lisäksi varsinkin kanadalaiset ja yhdysvaltalaiset tutkijat toivat voimakkaasti esiin tangon psyykkisfysiologiset edut mm.

  Parkinsonin ja Alzheimarin tautien hoidoissa. Se että voi liikkua ja sulkea partnerinsa syliinsä auttaa kohottamaan potilaan tilaa merkittävästi. Tangoterapian avulla pystytään melkoisessa määrin kontrolloimaan potilaan mielialaa ja kuntoa. Kosketus, liikkuminen, säännöllinen harjoittelu ja musiikki lääkinnän lisäksi ovat kaiken hoidon perusta tässä terapiassa.

  Tanssin ennalta ehkäiseviä vaikutuksia myös muihin vaivoihin voi vain arvailla. Tämän tangoterapiasta tietäen minua jäi hieman kaivelemaan, miksi niin vähän varsinaiset puhujat ottivat tämän puolen asiasta esille.

  He korostivat enempi tuota liikkeen, toiston ja musiikin yhteisvaikutusta. Tuosta kosketuksen tärkeydestä kaiken uhallakin kerron työurani varhaisemmilta ajoilta erään kollegani nuoruuden kokemuksesta Viipurista sotien keskellä, kun kurkkumätä raivosi lapsissa ja nuorissa.

  Hänkin oli sairaalassa potemassa kyseistä tautia lievänä. Samassa huoneessa oli noin ehkä jo kouluikää lähetelevä tyttö, jolla kurkkumätä oli pahassa vaiheessa.

  Tovin siinä sylissä oltuaan hän rauhoittui, nukahti ja siitä hetken päästä hengitys loppui. Mikä oli tälle kuolevalle tytölle silä hetkellä tärkein asia?

  Itse sen aiheutin enkä ehkä tahattomasti. Humoristiset poikkeamat aiheen sivuun ovat usein piristäviä, mutta jos tanssia käsittelevät artikkelit alkavat hukkua sivujuonteisiin, palsta ei enää palvele sitä tehtävää, jota varten se on perustettu. Vuosia sitten Matti muistutti minua tämän tästä sähköpostin välityksellä, ettei hän hyväksy mainostamista eli ei pidä mennä kehumaan, että huomenna on siellä ja siellä erinomainen orkesteri X, joten ei kun sinne kaikki joukolla.

  Syy ilmeisesti on se, että tanssin järjestäjille ja esiintyjille tanssinet ei ole ilmainen eli kyseessä on loppujen lopuksi kaupallisesta sivustosta. Siksi pitää olla tarkkana, ettei muut maksajat hermostu. Siivosin kirjoituksiani, jotta en turhan takia olisi joutunut kirjoituskieltoon, koska sivusto kuitenkin oli minun tarkoituksiini mainio kanava eli varmistaa, että minulle tärkeät tanssipaikat säilyvät ja pitämäni orkesterit saisivat sen verran keikkaa, että jaksaisivat soittaa.

  Varsinkin mehevimmät kommenttini jätin siksi lähettämättä, etten turhaan ärsyttänyt herkkiä kirjoittajia ja minulle olisi käynyt kuten Humppikselle. Tähän väliin on hyvä pistää pari sanaa Humppiksesta. Hän on monesti ellei peräti aina kirjoittanut varsin totuudenmukaisesti ja hyvin.

  Jos joku toinen olisi ollut nimimerkkinä, niin tekstit olisi ylistetty maasta taivaaseen. Hän on liian hyvä tanssija, ei erityisemmin suosi itsensä ikäisiä tai vanhempia daameja hakukohteinaan ja on tämän ilmaissut ainakin joillekin tahoile, jotka sitten ovat loukkaantuneet ja parjaus, väärintulkinnat ja vastaavat kiusanteot ovat levinneet.

  Kyse on siis ennen muuta henkilökemiasta kuin kirjoituksista, mutta kirjoitukset ovat ainoa konsti, jolla häntä on päästy lyömään käyttämällä törkeästi väärin bannausnappia. Maan tavaksi tanssinetissä on tullut, että arvostelevissa kirjoituksissa varsinainen piikki kätketään niin, että siihen ei voi tarttua ja jos tarttuu, niin silmät pyöreinä väitetään tarkoittavan vallan muuta ja vakuutellaan omaa tyhmyyttä.

  Usein arvosteluun liittyy aiempia tapahtumia tanssipaikassa. Varsinkin pakkien antaminen ja saaminen on ikimuistettava vihan ylläpidon peruste. Eräs toinen yksityiskohta, joka usein tulee vastaan, on orkesterin kehuminen. Mene kehumaan jotain orkesteria, niin välittömästi tulee jossakin muodossa negatiivista palautetta varsinkin sellaiselta suunnalta, jolla on käynyt sinä iltana vähän huonompi hakuonni.

  Eli omaa pahaa mieltä yritetään selittää itselle orkesterilla tai paikan järjestelyillä. Helposti syntyy aiheettomiakin näkemyseroja ja syyttelyn ketjuja. Suomalaiselle lavatanssijalle on tyypillistä, että polvia pitää notkutella kaikissa tansseissa samoin kuin humpassa. Se tarkoittaa sitten sitä, että varsinkin lattareista tulee varsin omaperäisiä. Voisin kärjistää, etteivät aidot latinot helposti pystyisi näkemisen perusteella esimerkiksi cha-chan tanssijoita tämän tanssilajin tanssijoiksi tunnistaa sen verran hulppeaa yleensä tuo humppaaminen on.

  Samalla se tarkoittaa sitä, että orkesterit ovat alkaneet soittaan humppaavasti lattareita. En tiedä onko se sitten hyvä vai huono asia, kallistuisin huonon puolelle.

  Mutta menepä kirjoittamaan tanssinetissä, että erityissuosittu tanssiorkesteri soittaa lattarit päin mäntyä, niin juttu auttamatta roskataan ja ehkä syystäkin. Kaupallisuus Tanssinetti on kaupallinen sivusto eli sen rahoitus hoidetaan keräämällä tanssien järjestäjiltä ja orkestereilla ilmoitusmaksua. Jos haluaa nimen soittajalistalle tai paikan kalenteriin, niin pitä pulittaa tietty summa. Jos esimerkiksi nimiä olisi kpl orkesterit ja tanssipaikat yhteensä ja keskihinta ilman alv: Tämän kaupallisuuden vuoksi ylläpitäjän on oltava erittäin tarkkana, ettei ainakaan muodollisesti maksajia aseteta toisiinsa nähden eriarvoiseen asemaan esimerkiksi antamalla kirjoittajille ilmaista mainostilaa puffien muodossa.

  Jäin erityisesti miettimään, miksi sinne tämä orkesteri oli vetänyt niin paljon tuttuja tanssijoita. Tulin taas kerran vakuuttuneeksi siitä, että eri ihmisillä on erilainen kuva hyvästä tanssimusiikista. Meitä monia ilmeisesti MMto: Tanssija voi hyvin kuvitella, että musiikki vahvistaa ja avaa kuunteluprosessissa hermoyhteyksiä sekä motorisia prosesseja. Musiikkiin on mukavampi tanssia kuin ilman sitä ja kääntäen, kun tulee sopivaa musiikkia jalka alkaa väpättään.

  Kun orkesteri lähettää ilmoille musiikkia, tanssija odottaa niiden olevan tietynlaisia ja vertailee näitä soitettuja ja odottamiaan säveliä keskenään. Hyvä orkesteri on monen mielestä sellainen, jonka soittamat sävelet ja melodiat yhtyvät kuulijan odotuksiin. Musiikkiterapia ilmeisesti pohjautuu tämäntyyppiselle ajattelulle. Rakkaudessa on mukana paljon tiedettä ja tutkijoilla paljon ajatuksia ja johtolankoja rakkauden alkuperästä ja luonteesta.

  Nykyinen teknologia antaa mahdollisuuden kurkistaa, miten rakastuneen eri aivoalueet toimivat ja mitä biokemiallisia muutoksia esiintyy verrattuna sellaiseen, joka ei ole rakastunut. Rakastuessamme tulemme hiukan hulluiksi. Aivokuvauksissa romanttinen rakkaus näkyy lähes samanlaisena kuin olisimme hiukan hulluja samaan tapaan kuin ihmiset, jotka kärsivät pakkomielteistä.

  Tutkimusten mukaan kiihkeä ensirakastuminen aiheuttaa serotoniinin laskua ja aivojen mielihyvää käsitteleville alueille tulvii dopamiinia samaan tapaan kuin käytettäessä huumeita.

  Se luo mieleemme voimakkaita sidoksia mielihyvän ja haluamamme kohteen välille. Tietyt hormonit, kuten oksitosiini ja vasopresiini , näyttävät olevan ratkaisevassa asemassa pitkäaikaisten suhteiden syntymisessä ja niiden ylläpitämisessä.

  Kun useita vuosia parisuhteessa olevalle näytetään vastapuolen valokuvaa, niin näihin hormoneihin liittyvä aivotoiminta kiihtyy merkittävästi. Aivokuvausten perusteella voidaan vahvistaa väittämä, että 'rakkaus on sokea'. Sen lisäksi, että rakastuneella mielihyvän aivoalueet kylpevät dopamiinissa, negatiivisten tunteiden ja kriittisen arvioinnin alueet ovat täysin sammuksissa. Tuoksu on rakastumisessa tärkeä tekijä. Ihminen tuntee vetovoimaa sellaiseen osapuoleen, jolla on itseensä nähden erilainen immuunimolekyylien järjestelmä MHC- molekyylit.

  Tällä on tärkeä merkitys jälkeläisten immuunijärjestelmän muodostumiseksi sellaiseksi, että tulevat jälkeläiset olisivat mahdollisimman elinkelpoisia.

  Seksi vähentää stressiä sekä luo mielihyvän ja nautinnon tunnetta. Tämä johtuu endorfiineista , joita josku myös onnellisuushormoneiksi nimitetään, vaikka itse asiassa ne ovat aivojen tuottamia opioideja , jotka saavat hurmoksen, hyvänolon tai uneliaisuuden kaltaisen tunnetilan. Eräs amerikkalainen tutkimus, johon osallistui 90 ihmistä, antoi vahvaa näyttöä sille, että endorfiinit ja oksitosiinit vahvistavat kehomme puolustuskykyä.

  Seksin seurauksena vapautuu myös typpimonoksidia, jolla on monia vaikutuksia orgaanisiin toimintoihin. Muun muassa se lisää sukupuolielinten verenkiertoa, mikä miehillä estää eturauhassairauksien syntyä. Rakastuneen sydän sykkii nopeammin. Tässä on kyseessä sama mekanismi kuin pelästymisessä: Kun aivoihimme tulee viesti uhan läsnäolosta, kuten myös on laita rakkautemme kohteen ilmestymisestä paikalle, kehossa syntyy ketjureaktio, joka virittää huomiokykymme ja reaktionopeutemme huippuunsa.

  Vireystilaa säätelevä väliaivojen hypotalamus saa hälytyksen ja siitä seuraa stressihormonien välitöntä erittymistä ja samaan aikaan tietyt hermot vievät viestin sydämelle, että sen on oltava varautuneena kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Suudellessamme 30 kasvolihastamme joutuu tekemään töitä saaden fyysistä harjoitusta, mutta samalla itsetuntomme ja verenkiertomme kasvaa. Amerikkalaisten tutkijoiden mukaan paljon suutelevat ihmiset elävät pidempään ja potevat vähemmän sydänsairauksia.

  Tämä saattaa johtua siitä, että suutelemisen ansiosta erittyy erilaisia hormoneja, joilla on särkylääkkeiden tapaisia vaikutuksia ja ne vahvistavat kehon puolustusmekanismeja. Suurin niistä on rakkaus    Elämäni valssi    5. Eräässä pöydässä istui neljän hengen seurue, joista toinen daameista istui pyörätuolissa. Seurailivat toisten tanssimista ja hissukseen maistelivat talon antimia.

  Tuli hidas valssi, jonka pyöreisiin lähdimme. Tämä pyörätuolissa oleva daami nousi hyvin varovaisesti ellei peräti heiveröisesti ylös ja alkoi huojua valssin tahdissa niin kuin leppeä tuuli huojuttaa vahvaa tammea.

  Pysähdyimme ja jäimme muiden mukana seuraamaan tanssiesitystä, jota soittaja vielä hiukan pidensi. Se oli sykähdyttävä esitys. Tämä daami pani tanssiinsa kaikkensa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Suurempia aplodeja ja halauksia en ole koskaan nähnyt tanssipaikalla. Se avasi ainakin minun silmiäni sille, mitä tavallinen lavatanssi ja lavatanssimusiikki voivat ihmiselle merkitä.

  Tämä oli jälleen kerran osoitus siitä, että tanssiminen parantaa elämisen laatua, edesauttaa luomaan ja ylläpitämään ihmisten välisiä suhteita sekä lisäksi parantaa sydämen toimintaa, alentaa verenpainetta, diabetesta ja kolesterolia, lisää oksitosiinihormoonin tasoa synnyttää hyvää oloa , parantaa mielen ja liikkeen koordinaatiota ja tasapainoa sekä edesauttaa hymyilemään eli kasvolihakset näyttävät ulospäin sen, että sisäinen hyvinvointi on kunnossa.

  Saanko kysyä mitä se sellainen kotiristi merkitsee, kun ei ole tuttu sana minulle? Anteeksi epäselvyyteni - se on synnynnästä. Tarkoitin 'iltojeni iloa', 'elämäni sulostuttajaa', 'miehen kylkiluuta' jne. Tarkoitin siis häntä, joka yli 40 vuotta sitten kääntyi onolatrian uskoon eikä ole vieläkään uskossaan horjunut tai siitä luopunut - luulen.

  Se onnistu vain jatkuvan harjoituksen kautta. Lisäksi aktiviteettien tulee olla sellaisia, että niistä voi samalla nauttia. Lavatanssissa joutuu miellyttävän musiikin tahdissa koko ajan ottamaan tiettyjä askelkuvioita ja tekemään nopeita päätöksiä sekä vikkeliä pyörähdyksiä ja suunnanvaihtoja. Tämä harjaannuttaa muistia ja parantaa tasapainoa sekä on merkittävästi sosiaalisempaa kuin pelkkä yksitoikkoinen kävely.

  Tanssipaikkoja kun on tullut kierreltyä muutoinkin kuin kaukaa, niin siellä tapaa yllättävän paljon vanhoja tuttuja juomaveikkoja. Kun muutaman vuoden on istunut takamuksensa puuduksiin vertaisryhmissä, niin tanssiterapia on kevyempi vaihtoehto elämässä jaksamiseen. Tiedä häntä sitten miten meidän tanssia harrastavien raukkojen käy, kun selitellään aikoinaan Pietarille tekosiamme — 'suo siellä, vetelä täällä', kuten Kekkonen pahojen kielten keksimän jutun mukaan vastasi Tabe Sliorin lähentelyviestiin.

  Edellä oleva tuli mieleeni luettuani lehtikirjoituksen kardinaali Cavallari piispallisesta paimenkirjeestä, joka tähän mennessä on kaikkein jyrkin tuomio tangolle.

  Kirje manaa tangoa tulikivenkatkuisin ilmaisuin maan rakoon. Hän vertaa tangoa moraaliseen kataluuteen ja lisää, että se on inhottavuudessaan ja vastenmielisyydessään kaikkea sitä mitä vain paatunut ihminen voi kuvitella. Ainoastaan sellaiset ihmiset, jotka ovat menettäneet kaiken moraalinsa, voivat sitä sietää.

  Se on nykypäivämme häpeätahra. Se joka sitä harrastaa, tekee syntiä. Hän määräsi kaikkia kirkon paimenia eväämään synninpäästön niiltä, jotka ovat tanssineet tangoa ja jotka eivät pyhästi lupaa olla sitä tekemästä uudestaan vastaisuudessa. Lähde New York Times Joten ei kai tässä ristiriitojen maailmassa voi kuin yhtyä Euripideen sanoihin: Tanssipaikoilla on hyvin usein aluksi tanssinopetusta, joka sisältyy lipun hintaan. Kun aloittelija tulee ensi kertaa suurin toivein tanssikurssille ja näkee kuinka varttuneemmat tekevät hienoja kuviosarjoja, niin hän mielessään ajattelee, että jos vielä joskus osaisi noin hienosti tanssia.

  Menee vuosi ja tämä innokas ja osaava tanssija katselee huippuluokan kopteroijia ja huokaa, jospa vielä joskus osaisi tanssia tuolla tavalla. Kolmen vuoden kuluttua tästä tanssija huomaa olevansa huippuosaaja jopa kilpapuolella. Hän näkee kuinka eräs vasta-alkaja tulee tanssipaikalla empien sisään ja ottaa arastellen tanssiotteen ja horjuvat ensi askeleensa.

  Tällöin huippuosaaja huokaa ja mielessään sanoo, että jospa vielä osaisi tanssia tuolla intohimolla. Moni daami on kyyneleet silmissä poistunut tanssitunnilta kesken kaiken eikä ole takaisin tullut. Tämä aikakausi alkaa olla auttamatta taakse jäänyttä elämää. Varmaan olen täysin väärässä, kun minulle on tullut sellainen mielikuva, että mitä korkeammalla on kilpatanssipuolella ollut, kun on aloittanut opettajan uransa, sitä kriittisemmin hän suhtautuu opetettaviinsa.

  Ehkä hänen omalle kohdalleen sattuneet tiukatkin palautteet matkan varrelta ovat turhina painolasteina. Kuitenkin sanoisin, että nykyään erityisesti nuorempi opettajapolvi suhtautuu äärettömän positiivisesti opetettaviinsa. Tästä oli hyvänä esimerkkinä tv: Itselläni on ollut hyvä tuuri sen suhteen, että kaikki ne, joiden opetusta olen saanut nauttia, ovat panneet pääpainon tanssin innostuksen sytyttämiseen ja ylläpitämiseen.

  Jorma Tulonen, eräs pitkäaikaisemmista opettajistani, on innostanut mm. Eduskunnan tanssikerholaisia lavatanssikulttuurin ymmärtämiseen ja siitä nauttimiseen. Kirjeen sulle kirjoitan ja kuorehen mä laitan oikein valokuvaniki. Näät mun siinä vasemmalla sontakuorman päällä ja ohjaksissa kelpo Miikin.

  Minkä tähren lährit sinne Amerikkahan töihin oon mä sitä ajatellut. Emmä ollut tarpeheksi rikkahaasta talosta ja osannut en olla hellu. Metallinen kaulaketju, jonka annoit mulle, putosi ja joutui hukkaan. Tuokkolasta kuoli sitten viimeinenkin mulli ja muuta ei oo sattunutkaan. Kyynelistä kostehista kynttiläni sammuu kamarini akkunalla. Ekkö sinä voisi sitä sytyttämään tulla sillä rakkautesi valkialla.

  Mitä ne tuollaasetkin plaattialla tekkee, kyllähän sinne paremmatki tuppii: Kun ne sitten vielä hyppelöövätki kuin isoäiren vanha puolarukki.: Kyllä ne muaki sinne hyppelemähän veis' jos ne tietäis' että mull' on lehmä. Vaan kun eivät tierä, niin ei myöskään vierä, pahaakos sen lehmällisen kerjää. Mä on tullu' suhun ja sä oot tullu' muhun ja pappani pani mut sua meinaamahan. Jollen mä sua saa, niin voi, voi Herran tähren kyllä se olis' äirellekkin paha.

  Menin luttihin maata ja jätin oven haata ja orottelin poikia perähäni. Aamulla heräsin ja yksin makasin, voi piru kun mun pisti nenähäni.

  Maikki Metsäkedon hyräilystä Ihmiset terapoivat itseään jatkuvasti musiikilla. Hyvä musiikki panee mielemme kuvittelemaan liikettä eli hytkymään ja naputtamaan jalkaa tai sormea, koska musiikki stimuloi koordinaation ja liikkeen ajoitukseen liittyviä aivoalueita. Musiikki on ihmisen varhaisinta kommunikaatiota, ehkä puhettakin varhaisempaa, se säätelee primitiivisiä tunteita. Mielimusiikki toimii aivojen rajuna ärsykkeenä, aktivoijana ja virittäjänä. Musiikkimakuun vaikuttaa merkittävästi se, millaiseen äänimaailmaan ihminen syntyy.

  Musiikkimaku voi silti kehittyä paljonkin kuuntelemalla. Musiikkilajeja ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen. Ei siis ole pakko kuunnella Mozartia. Musiikkikulttuurin näkökulmasta hyvä musiikki on luovaa ja kekseliästä. Yksilön näkökulmasta hyvä musiikki on sitä, mistä hän nauttii. Edellä olevat ajatukset olen poiminut Terhi Hautamäen kirjoituksesta Evita-lehden no.

  Lavatanssin harrastajana korostaisin vielä enemmän tanssin ja musiikin yhteenkuuluvuutta. Ainakin antiikin kreikassa musiikista, tanssista ja laulusta käytettiin samaa sanaa. Terpsícore oli sen jumalatar tarkoittaen sanana: Ihminen kaipaa sellaista kulttuuria, jota pääsee itse tekemään. Keskivertosuomalaiselle tanssilava on se näyttämö, jossa itse kukin pääsee tyydyttämään esiintymistarvettaan. Pitää kuitenkin muistaa taiteilijan kultainen nyrkkisääntö, ettei näyttämöllä saa esiintyä.

  Taiteilija, joka esiintyy ei nouse koskaan suuruuteen. Lavatanssi on vuoropuhelua tanssipartnerin kanssa. Jos siinä yrittää esiintyä muulle tanssiväelle, niin lopputuloksen voi helposti arvata.

  Tässä on samoja piirteitä kuin itseään kehuvissa hölösuisissa kavereissa, ei niiden seuraa kaipaa. He kehuvat itseään sellaisella höökillä, ettei toiset ehdi siihen väliin kehua ollenkaan itseään.

  Eihän siitä sellaisesta mitään tule. Maassa on satoja tuhansia, joiden terveyden ja elämisen tasoa parantaisi ravaaminen lavatansseissa.

  Yhteiskunnan ja tiettyjen piirien kannalta on tärkeää, ettei sairauksia maasta hävitetä, vaan että niitä hoidetaan. Näin tietyt tuottoisat liiketoiminnat ja suuri paarialuokka maassa säilyvät.

  Esimerkiksi tupakointi ja viinajuonti ovat mielisairauksia, tarkemmin sanottuna reaktioita lamaannuttavasta pelosta.

  .. Kortit katsottiin — Sipilän bluffi paljastui heti Yle vertasi: Carlos Gerdel oli tavattoman sitoutunut työhönsä ja äitiinsä, joka asui poikansa luona. Tämä olkoon malliesimerkki siitä, miten ihminen, silloinkin kun on oikeassa, voi olla sitä vääristä syistä. Et sinä Jari Tervo viisas ole, olet äärimmäisen tyhmä mies ja valintasikin oli oma. Kenet taksi jättää, kenet ottaa Italia hermostui Daavidin päätymisestä asemannekiiniksi Viron ulkoministeri Urmas Paet on vahvistanut kohutun puhelinkeskustelun aitouden. Kukaan ei todella ehdota asiaa, mutta sitä pohditaan ajatustasolla.

  TAMPERE THAI HIERONTA ETURAUHASEN LYPSÄMINEN GAY

  : Satu lappi homoseksuaaliseen nykyään itsetyydytys tapoja

  Itsetyydytys sex work homo net Uskovaisten deitti s seuraa lpr homo
  LATEX HOMO SHEMALE KARVAISIA KALUJA Nätti kalu gay xxx webcam
  Gay tuntihotelli paksua kullia Jos kioskin omistuksen hinnan trendi on ylöspäin, se kannattaa ostaa, ja jos kioskin omistusoikeuden hinnan trendi on alaspäin, sen ostaminen ei kannata. Tällä hyökätään Jumalan eettisyyttä vastaan. Päivystävän palomestarin mukaan mies ehti olla vedessä viisitoista minuuttia, ja häntä jouduttiin elvyttämään onnettomuuspaikalla. Maan tavaksi tanssinetissä on tullut, että arvostelevissa kirjoituksissa varsinainen piikki kätketään niin, että siihen ei voi tarttua ja jos tarttuu, niin silmät pyöreinä väitetään tarkoittavan vallan muuta ja vakuutellaan omaa tyhmyyttä. Jossain kohdassa marttyyrius on suotavaa, joskus ei.
  MERITON GRAND CONFERENCE & SPA HOTEL KOKEMUKSIA HOMOSEKSUAALISEEN ISOT MULKUT 300
  TALLINN HOMO PROSTITUTES MÄRKÄ KALU 992

  Vasemmalla olevan kuvan väsäsi Verkkolehden toimitus ja jälleen käytetään normaalin järjen ja oikeudentajun vastaista vertailua. Ei Israelilla ole keinoja, jos palestiinalaiset eivät itse niitä tee, eikä YK näytä haluavan tehdä asialle mitään. Jos asia olisi mennyt miten sen kuuluisi, niin YK olisi voimakeinoin lakkauttanut niin Hamasin kuin kaikki muutkin Jihadit ja jahadit pommivyömiehet. Mutta koska kyseessä on Israel ja Jumalan valittu kansa, näin ei koskaan tapahdu, vaan Palestiinasta, Gaazasta ammuskellaan viikoittaisella vauhdilla kymmeniä israelilaisiin henkilöihin, kansalaisiin kohdistuvia tapon yrityksiä.

  Esimerkiksi jos meillä ahvenanmaalainen Fria Åland järjestö alkaisi käyttämään yhtä lailla samoja keinoja, niin me emme jäisi Turussa tai Naantalissa odottamaan että koska joku kuolee, vaan sinne menisi ensin varmaan Suomen poliisivoimat ja takavarikoisi kaiken rakettien suunnitteluun tarkoitetun materiaalin ja saattaisi jokaisen siihen suunnitteluun osallistuneen oikeuden eteen.

  No miten Venäjä tai Ruotsi sitten suhtautuisi kun suomalaiset vangitsisivat terroristeja oman maansa sisäpuolella? Ironisesti ottaen, eikö yleinen mielipide pitäisi olla niin, että kyllä teidän pitää antaa silloin tällöin joku sotilas vangiksi tai antaa jonkun.

  Eihän se niin iso asia ole, vaikka nyt puhutaankin ihmisarvosta, koska heidän raketit ovat niin pikkuruisia ettei niillä paljoa saa aikaan.

  Tätä Israel vaan on valitettavasti tehnyt ja yrittänyt katsoa läpi sormien kärsivällisesti. Miksi rakentaa Iron Dome? Samasta syystä, koska muut eivät tee mitään, on parempi tehdä itse edes jotain. Otan vielä erään esimerkin miten asioita hoidetaan normaalia reittiä kun kyseessä on uhka toisen henkilön henkeen kohdistuen. Haluan korostaa nyt mittasuhteita ja voimasuhteita, joista yllä olevasta kuvasta on yritetty saada väkipakolla Israel vastainen ja sympatiat palestiinalaisille.

  Kun meillä kotimaassa tapahtuu ammuskelutapaus, jossa keski-ikäinen mies ottaa pari lasillista liikaa ja ollut naapurin kanssa riitaa jo vuosia. Keski-ikäinen mies hakee laillisen haulikkonsa ja ampuu omalta pihaltaan naapuriin täyslaidallisen.

  Naapuri säikähtää ja kutsuu poliisin, on tapahtunut ammuskelutapaus, jossa on sivulliset vaarassa. Poliisi eristää naapuruston, tuo alueelle kymmenittäin raskaasti aseistettuja luotiliivein ja komposiittikypärin varistettuja karskimpia karhuryhmän miehiä mitä Suomesta löytyy. Yksi mies, joka hyvä että enää tolpillaan pysyy känniasteensa takia VS.

  Suomen parhaat poliisivoimat, joita on 1 VS 30 esimerkiksi. Onko siis medialla oikeus pilkata poliisia joka piirittää ja suunnittelee ammattimaista rynnäkköä taloon? Näin kuitenkin kohdellaan Israelia, kun se puolustaa kansalaisiaan tapon yrittäjiltä. Entäpä mitä tapahtui Suomessa vajaa vuosi sitten kun Cannoinball ns. Minäpä kerron, koska tunnen asiaa hieman.

  Poliisilta tuli toistakymmentä maijaa , pari koirapoliisia, kaksi Pasi-Panssariajoneuvoa ja karhuryhmä, jossa oli yli jäsentä erilaisissa varusteluissa aina ykkösluokan taisteluliiveistä ja konetuliaseista alkaen. Vastassa heillä oli kymmenkunta päihtynyttä lähes narkomaania, joilla oli varastettuja aseita, joista osaan oli jopa panoksiakin.

  Ylivoima poliisin ja Cannonballin välillä oli eikä mitään riskejä otettu poliisin puolelta. Miten sinä voit asettua rikollisten puolelle, kuunnellessasi tällaista propagandaa jota Israelia vastaan tuodaan jatkuvasti. Jos jonkun pitäisi tehdä jotain, tehköön sen sitten vaikka Nato yhdessä YK: Eikö järkikin jo sano että näin on?

  Ei siis ole Israelin vika jos on pakko itse tehdä jotain, kun muut ei tee. Valitsin toki mahdollisimman samankaltaisen kuvan kummastakin, sen myönnän mutta huomaatko kuinka valtavasti heissä on samaa henkimaailman otetta, sama henki siis. Ensinnäkin molempien käyttäytymisen kautta voidaan aistia huolettomalla olemuksella äärimmäisin narsistisuus. He eivät esimerkiksi kumpikaan alennun nauramaan omille jutuillensa, joita toiset saattavat nauraa katketakseen.

  He eivät myöskään osoita minkäänlaisia tunteita. Se jos jokin on narsistin pääpiirteitä. Hillityllä ja vaatimattomalla olemuksellaan he kätkevät itsetietoisuuden ja viisautensa ääripalvonnan, joka on hyvin helppoa aistia silmien katseesta. Molemmat pilkkaavat avoimesti Jumalaa ja kertovat avoimesti kuinka lapsellista on edes lukea Raamattua, saati uskoa siihen Jumalan sanana. He itse kokevat olevansa jumalia, joilla on kaikki viisaus jo saatavilla ja annettuna.

  He eivät näe sokeilla silmillään totuutta, että he ovat vertauskuvallisesti Hakaniemen rannalla majailevan spurgunkin rinnalla köyhiä, tyhmiä ja alastomia, jos tuo rantojen asukki tunnustaa Jeesuksen Kristuksen vapahtajakseen. Taannoin Jari Tervo luki Uutisvuoto ohjelmassa Raamattua kohdasta, jossa Jumala käski Israelin kansaa tappamaan kaikki jotka eivät vietä sapattia.

  Tervo kaikessa viisaudessaan ei ymmärtänyt, että jos niin ei Jumala olisi tehnyt, ei vertauskuva olisi koskaan piirtynyt tarpeeksi selvästi ihmiskunnan historiassa vuosituhansiksi. Vertauksessahan sapatti kuvastaa taivasten valtakuntaa ja sen viettäminen taas ikuista elämää. Israelin kansa taas taivasten valtakunnan asukkaita ja Jeesusta Kristusta. Kuolema korjaa kadotuksen muodossa kaikkia jotka eivät ikuiseen elämään halua mukaan vapaaehtoisesti ja vietä vapaaehtoista tuota sapattia.

  Et sinä Jari Tervo viisas ole, olet äärimmäisen tyhmä mies ja valintasikin oli oma. Osoituksena sille, heitit Raamatun olkasi yli halveksuttavana ja tyhmänä satukirjana. Enbuske taas kertoi evoluutiosta eräässä dokumenttiohjelmassa, jonka pääasiallisena tarkoituksena oli kumota Jumaluus ja Jeesuksen ylösnousemus kuoleman jälkeen. Hän teki kaikkensa ohjelmassaan ja kertoen kuinka suurta huijausta ikuisen elämän mahdollisuus olisi.

  Hän kruunasi kaiken, kuvaten itsensä dinosaurusten ja muiden luurankojen keskellä juontaen ohjelmakokonaisuutta siitä näkökulmasta. Hän siis asettui kuolleiden keskelle, julistaen kuolemaa, ollen itsekin vain hyödytön kuollut, kuin kivi. Jeesuksen nuori seuraaja sanoi aikoinaan hänelle, että minä haluan seurata sinua mutta anna minä ensin hautaan vanhan isäni. Jeesus vastasi näin "anna kuolleiden haudata kuolleensa, seuraa sinä minua".

  Enbuske näytti itse oman osansa ja hautaa kuolleena kuolleitaan. Vähän surullinen tämä aihe oli, mutta halusin kertoa, kuinka henkimaailma on olemassa, elää ja voi varsin hyvin. Tosin kiljuva jalopeura tietää aikansa olevan käsillä ja haluaa niellä jokaisen. Jos sinua joskus ahdistelee henkimaailma niin paljon, että itsekin jo ymmärrät että sitä sen täytyy olla.

  Siihen haluan kertoa sinulle toimivan konstin, katsos: Jos sinulla on tietokone ja tulostin, niin kirjoita isoilla kirjaimilla, kuin paperille mahtuu, lause "häivy saatana, sillä Herraa sinun Jumalaasi on sinun kumarrettava ja häntä aina palveltava". Tämän jälkeen teippaa noita tulosteita joka ikiselle seinälle loppupäiväksi ja huomaat muutamassa tunnissa että kämppäsi on putipuhdas ja enkelit siellä enää ylistävät Jumalaa.

  Uskotko Jeesukseen Kristukseen vapahtajana, joka kuoli syntiesi tähden ja Raamattuun Pyhänä Jumalan sanana. Jälkimmäisenkin voit jättää pois, kunhan osaat lausua uskontunnustuksen edelliseen. Testasin erääseen ihmiseen, joka vakavasti "uskoi" ja lopputulos oli, kun tivasin uskon tunnustusta, sanat "en kyllä usko ja uskon vain siihen jumalaan, johon uskoin tähänkin asti".

  Aika karu muutos, yhdessä pienessä hetkessä? Mä näin viime yönä erikoisimmasta päästä olleen unen. Olin monta päivää jo kiukutellut ja kyseenalaistanut Jumalan toimia hyvinä, koska lupaa selkeästi vilpittömälle mielelle ja pettää sitten vilpitön mieli. Jumala vastasi viimein ihanaan näkyyn keskellä untani: Elin siis normi päivää, pilvinen iltapäivä.

  Yhtäkkiä taivaalla pilvet muodostivat pieniä pyörteitä ja sitten niiden keskelle tupsahti kuin tyhjästä Herran enkeli ja sitten toinen, kolmas ja taivas ihan täyteen. Kaikki hassusti pyörteen keskelle, jonka jälkeen he lähestyivät maata tuulispään tavoin, alkoi sadonkorjuu.

  Mielessäni kuitenkin kävi heti että tämä on vaan pelkkää unta kuten olikin mutten välittänyt, enkä. Näin unessa ilon sekaisin tuntein että hakeekohan tuo minut, vai tuo toinen, muutama meni ohi ja haki jonkun muun ja sitten tuli yksi, joka kaappasi minut kyytiin.

  Emme lentäneet kuin linnut, vaan jotenkin suoraan ylös, pilviverojen läpi. Näin pilviverhojen läpi enkelien sylissä monia ihmisiä, kunnes pilvet hälvenivät ja valoa alkoi tulvia.

  Sitten näin jotain arkkienkeleitä, tärkeitä hahmoja, erilaisia kuin muut enkelit, Kerubeja joilla oli mukanaan kultainen esine, arkki. Mietin hetken ylös, ohi mennessämme, ennen kuin tajusin, että se oli liiton arkki. Ymmärsin aika heti liiton arkkia taidettiin siirtää maan päälle Sitten menimme ylöspäin ja vastassa oli Jeesus Sitten kuitenkin kävi niin että emme kohdanneetkaan Jeesusta kuin vilaukselta, tai voi olla että tulkitsin joksikin muuksi ja ymmärsin että koko homma olisi vielä kesken.

  Meidät vietiin tilaan, jossa oli jotain kauniita ja viihtyisiä asuntoja. Tunsin sisimmässäni olevani jonkinlaisessa kammiossa, josta Jeesus minut hakee, yläilmoissa. Kammio sijaitsi jossain taivaan ja maan välitilassa ja siellä oli niin paljon ihmisiä, etten voinut käsittää niiden lukumäärää.

  Enkelit palveli meitä ja tunsin että saan aivan vapaasti etsiä, jos haluan, omat isovanhempani jne. Aika ei siellä merkinnyt mitään. Paikka oli kuin jokin turvakoti. Mieti sinä ja punnitse tämä Siinä oli hyvä tunne ja pitkän valittamisen jälkeen itselleni pieni pala sitä mitä kohta tapahtuu. Luopumus vain jyrkistyy ja terävöityy kirjaimelliseen asuun, pakkokin, se on ennustettu. Kirkossa käy miljoona ihmistä vähemmän kuin vuonna Kirkko on menettänyt miljoona kävijää jumalanpalveluksistaan luvun aikana.

  Asia selviää Helsingin Sanomien julkistamista Kirkon tutkimuskeskuksen tilastoista. Vuonna Suomen jumalanpalveluksissa kävi 7,4 miljoonaa ihmistä, vuonna enää 6,4 miljoonaa.

  Luterilaiseen kirkkoon kuuluu 77,2 prosenttia suomalaisista. Heistä kuusi prosenttia käy kirkossa vähintään kerran kuukaudessa. Sen sijaan 25—vuotiaista suomalaisista 60 prosenttia ei ole käynyt jumalanpalveluksissa vuosiin.

  Niemelän mukaan kirkossa ei käydä enää tavan vuoksi. Käynnillä on oltava voimakas henkilökohtainen merkitys, esimerkiksi häät tai hautajaiset. Monet kirkot ovat onnistuneet houkuttelemaan väkeä paikalle erikoistilaisuuksilla, kuten metsäkirkoilla, liikuntakerhoilla ja iltamessuilla. Helsingissä on järjestetty puolestaan muun muassa metallimessuja raskaan musiikin ystäville. Helsingin Sanomien haastattelema Tapanilan kirkon kappalainen Esa Järvinen kannustaa puolestaan kirkon työntekijöitä tuomaan työssään nykyistä enemmän persoonaansa esiin.

  Nykyajan surullisen korni suvaitsevuus näkyy kaikkialla ja kaksinaismoralismi rehottaa, kaikenlopuksi jokainen kuuluttaa turuilla ja toreilla rakkaudesta tietämättä mistä puhuvat. Suvaitsevuus näkyy omien oikeuksien ylittämisenä vain itselleen, toisten täytyessä noudattaa hyvin tarkasti lakia. Bensapumpuilta ajaa iso kartanovolvo takaviistosta ja me satumme olemaan sen tiellä, siten että hän joutuu vääntämään rattia ja siirtämään auton kulkulinjaa isolla laajalla pihalla sen metrin puolitoista ohittaaksensa meidät.

  Mies ratin takana pui nyrkkiä meille ja mumisee itsekseen. Vielä bensa-asemalta pois ajaessaan tämän pää on meihin päin kääntyneenä ja suu käy ja sormet kansainvälisen merkin muodossa. Tämän kaltaisia tarinoita on lukemattomia ja tämä on tullut vasta viimeisen 20 vuoden aikana.

  Me vaan luulemme sinivalkoisin lasein, että voimme hyvin, toisin kuitenkin on. Psyykkisesti sairaat lapset vievät koulurauhan useissa luokissaPulpetit ja tappouhkaukset lentävät, opettajat ja kouluavustajat pitävät riehuvaa lasta kiinni.

  Tällaista on arki jo alakoulussa, kertovat opettajat. Vakavista psykiatrisista ongelmista kärsivät lapset viettävät suurimman osan ajasta koulussa. Hoitoon pääsy kestää byrokratian takia yhä kauemmin, eikä kaikkia edes oteta hoitoon. Kaikkia ei oteta hoitoon, kun arvioidaan, ettei siitä ole hyötyä.

  Lapsi voi olla hoitoon joko liian terve tai liian kipeä", sanoo Helsingin oppilashuollon päällikkö Vesa Nevalainen. Osa lapsista on niin huonossa kunnossa, että pystyy työskentelemään vain puoli tuntia päivässä. Joillakin on koko ajan yksi aikuinen vieressä vahtimassa äkillisten raivonpurkausten varalta.

  Vielä nyt iso osa näistä lapsista on sijoitettu pieniin erityisluokkiin. Tämän vuoden alussa tavoitteeksi kuitenkin asetettiin, että heidät sijoitettaisiin jatkossa tavallisille luokille. Se ei kuitenkaan ole onnistunut. Esimerkiksi Espoossa on jouduttu perustamaan niin sanottuja etappi-luokkia, joille saadaan nopeasti siirrettyä vaikeasti oireilevia lapsia. Jo ekaluokkalaisilla on vaikeita käyttäytymisen ja tunne-elämän ongelmia.

  Espoossa on heitä varten erityisluokka, jossa on vain kahdeksan oppilasta ja kolme aikuista, joista yksi on psykiatrinen sairaanhoitaja. Silti aikuiset eivät aina tahdo pärjätä heidän kanssaan, Espoon koulutoimenjohtaja Kaisu Toivonen sanoo.

  Helsingin Sanomien haastattelema erityisopettaja sanoo, että näiden lasten ongelmia ei ratkaista kurilla eikä rangaistuksia koventamalla. Heille piti asettaa rajat, se auttoi. Nyt on välillä ihan sama, mitä rajoja asetan, siitä ei ole hyötyä.

  Lapset tarvitsevat hoitoa", erityisopettaja sanoo. Vanhemmat voivat kuitenkin olla hoidon esteenä. Lasta ei saada tutkimuksiin, jos he eivät suostu, eikä hoito onnistu ilman yhteistyötä.

  Lasta ei myöskään voida siirtää erityisopetukseen, jos vanhemmat eivät halua. Helsingin Sanomien haastattelema opettaja kysyy, miksi kouluun voi tulla missä kunnossa tahansa. Hänen mielestään koulukuntoisuudelle pitäisi asettaa jokin raja. Yllä olevassa jutussa huomaa heti että puhutaan vain lapsen hoitoon viemisestä, viranomaisten toimesta, eli juuri siten kuin venäläismediakin asian kertoo. Olen monesti puhunut aiheesta, lasten pahoinvointi, koska olen täysin vakuuttunut siitä, että tiedän missä kaikki em.

  Sanat vapaa ja suvaitseminen ovat näitä sanoja, jotka ovat todellisuudessa pelkkiä sanoja todellisuuden takana, tavoitteena hyvinvointi ja turvallisuus, jotka johtavat sitten muka haettuun onnellisuuteen. Sanotaan vaikka näin, että ihminen on onnellinen seurusteluvaiheessaan ja jos eroaa joka toinen vuosi, niin on lähes koko ajan onnellinen.

  Jos lapsia sitten syntyy, niin sehän on vaan rikkaus, eikä väliä kuka niille antaa huomiota, kunhan on joku vanhempi joka niistä huolehtii. Näin syntyy pahaa jälkeä, kun tavoittelee itsekkäästi omaa hyvinvointiaan. Tämän esittäessä tulee "itkupotkukiukkuhuutona" - toi on vanhanaikainen ajattelutapa. Silloin ei ollut näitä ongelmia, se oli vanhanaikainen ajattelutapa, joka oli hyvä tapa. Pahoinvoinnin vastuu kaadetaan sosiaaliviranomaisille ja poliitikoille, koska oma henkinen tahto on nollassa.

  Tähän kun lisätään taloudellisen systeemimme edellyttämä yhteiskunnan käyttöönotto, jossa perheellinen joutuu työnsä pitimiksi tekemään osakkeen omistajille maksimaalista voittoa ja verottaja toiselta puolelta laskee omansa, virittämällä koneistonsa riistämään kaikin keinoin työtä tekevät perheet toimeentulon äärirajoille. Näin perheiltä viedään menestymisen mahdollisuudet ja kaikki korvataan uusioperheiden mainostamisella hyvänä vaihtoehtona vanhan avioliiton riitojen tuomaksi vaihtoehdoksi, sanomalla että ei sen ole väliä, ovatko lapset omia vai toisten, kunhan heitä rakastetaan.

  Tässä kohtaa sana rakkaus onkin jo entuudestaan käytetty sana, jossa rakkautta ollaan kohdistettu mm. Lapsi tuntee olevansa jäätelön ja musiikin kanssa tasa-arvoiset. Tässä kohtaa tulee taas tuskanitkuisena huutona "pakko on tehdä töitä elääkseen".

  Pakko on vain kuolla, eikä sekään ole pakko, jos olet valinnut oikean tien. Sitten tämä viranomaisten vastuunsiirto. Perheen äiti menee sosiaalivirastoon tai perheneuvojalle, jossa kertoo ongelmistaan kotona, perheneuvola ohjaa turvakotiin pariksi viikoksi tai lapset huostaan ja mies pannaan vaikka hullujen huoneelle siksi aikaa, kunnes pöly laskeutuu. Vaimoa kehotetaan hakemaan avioero ja maalataan kaunis kuva taloudellisten tukien ja avustusten myötä, sekä viestitetään että kyllä sinä vielä löydät sen oikean kun alat etsiä, olet nuori vielä.

  Lapset jäävät armotta kakkoseksi, ellei jopa kolmoseksi, toiselle vanhemmalle uusioperheeseen tai jonnekin sijoitusvanhemmille. Lisäksi uusioperheissä ruokakunnan lapset voivat olla jopa neljän eri henkilön perimän tuotosta molemmin puolin, jossa on neljätkin isät ja neljät äidit samassa hiekkalaatikossa jossa heistä huolehtii, "antaa tasapuolisesti rakkautta" vain yhdet huoltajat, joilla on kaksi omaa lasta katraan seassa. Miten käy, onko veri vettä sakeampaa?

  Puhumattakaan lastenkodista tai sijaisperheestä, jossa ei ole mitään perustavaa laatua olevaa tunnepohjaa. Totuus löytyy seuraavassakin Ilta-sanomien jutussa ja se totuus löytyy venäläislehdeltä: Venäläinen Regnum-uutistoimisto on julkaissut oman vetoomuksensa, jossa se kehottaa venäläisiä lapsiperheitä välttämään matkustamasta Suomeen. Uutistoimiston mukaan venäläiset turistiperheet ovat nyt todellisessa vaarassa Suomessa. Uutistoimiston mukaan Suomessa venäläislapsia otetaan huostaan ilman todisteita, vain sillä perusteella, että joku nimetön ilmiantaja väittää vanhempien kohtelevan lapsiaan huonosti.

  Syyksi riittää myös pelkkä lapsen oma kertomus siitä, isä oli läpsäissyt kevyesti pepulle. Tai syyksi kelpaa se, jos naapurit väittävät vanhempien laiminlyövän lastensa kasvatusta. Suomessa perheet hajotetaan ensin ja vasta sitten ehdotetaan mahdollisuutta ottaa asioiden taustoista selvää, uutistoimisto kertoo.

  Valitettavasti venäläislehti puhuu täyttä totta ja suomaislehti kiistää asian kaksinaismoralis-tisella tavalla, väittää mustaa valkoiseksi. Juuri näin se menee, perheet kappaleiksi, on lyhyellä tähtäimellä luettuna halvin keino päästä ongelmasta eroon.

  Lapset pois ja perhe palasiksi. Tätä tosiasiaa on sosiaaliviranomaisten turha kiistää, näin Suomessa on toimittu jo vuosia. Erotus tapahtuu ilman tutkintaa, pelkkien toisen suun sanojen perusteella ja jos tutkintaa tehdään yhtään, se on ylimalkaan puolitotuuksien todeksi toteamisen kautta haettu koko totuus, jolla ei ole absoluuttisen totuuden kanssa paljoakaan tekemistä, joskus ollenkaan. Suomalaislehdet tietysti pitävät asiaa venäläisenä provokaationa ja liioitteluna, mutta koska tunnetusti me määräilemme täältä kuinka toisten pitäisi elää ja olla, niin totuus löytyy yllä olleesta jutusta jossa jo ekaluokkalaiset voivat huonosti ja lukiolaiset jo ampuvat tosiaan.

  Näinkö me sitten todistamme maailmalle, kuinka hyvin sosiaalivirastomme ja kuuluisa lastenkasvatuksemme toimii ja tuottaa hedelmää.

  Jeesus sanoi, hedelmistä te tunnette, mikä hyvää on! Onko tämä sitten nyt hyvä hedelmä? Johan tälle meidän ulospäin näkyvälle hedelmäpuutarhalle nyt " naapuriryssäkin " nauraa ja me puolestaan keksimme täysin itsemme kakat housussa paljastavia verukkeita kaikelle tälle. Kuin olisimme muulle maailmalle jotenkin tyhmiä omien ongelmiemme edessä, jonka kaikki näkevät.

  Sitten me moralisoimme maailmalla ja kerromme kuinka hyvin Suomessa kaikki on. Suomineito on kuin narsistinen Madonna, joka luulee olevansa vieläkin kaunis. Synti ja turmellus on koristanut Suomineidon olemuksen kuin karu pakkanen, joka vie ihon karrelle. Luepas tästä vielä yksi HS toimittajan kirjoitus: Onko kolmas maailmansota jo syttynyt Syyriassa? Kysyy verkkomedia NATO ja Israel valmiina Lähi-idän suursotaan - 'lokakuun yllätykseen ' Alkuvuodesta lähestyimme edellistä suursodalle määriteltyä "aikaikkunaa", joka oli asetettu juutalaisen Purim-juhlan aattoon maaliskuun alussa.

  Tilanne kiristyi vaarallisesti ja lännen sotavoimat siirtyivät sotaharjoitusten kautta valmiusasemiin mahdollista Iran-Syyria-Libanonin vastaista hyökkäystä varten. Aivan kuten olemme nähneet taas tapahtuvan. Yleistilanne ei kuitenkaan ollut keväällä länsivalloille ja sen liittolaisille suosiollinen suurhyökkäyksen käynnistämiseksi, joten varoiteltujen päivämäärien lähestyessä uudesta aikaikkunasta vuodettiin tietoa, ja helmikuun lopussa ilmestyikin ensikertaa otsikoihin mystinen viittaus "lokakuun yllätykseen".

  Nykyinen tilanne on siis kaikkea muuta kuin "yllättävä", jonka Verkkomedian lukijat ovat oppineetkin huomaamaan. Norjalaisnäky puolestaan sanoo näin: Kolmas maailmansota syttyy tavalla, jota kukaan ei ole odottanut ja odottamattomalta suunnalta, ja me olemme yhtä valmistautumattomia kuin olimme 9. Syyria ja Iran eivät tosin ole mitään yllätyksellisiä suuntia sodan aloittamiseen. Iltasanomat ja Helsingin Sanomat tänään ruotivat kirjoituksissaan Vapaakirkollinen ns.

  Toimittaja tunnusti muka katuvasti homoseksuaalisia syntejään vain pelkkä journalistiseen ahneuteen liittyvä julkisuuden haku iso juttu sydämessään. Iltasanomien toimittaja ilmaisi jutussa asian näin: Toimittaja osallistui kerran vuodessa järjestettävälle nelipäiväiselle leirille, jonka tarkoituksena on eheyttää homoseksuaaleja ja muita "seksuaalisesti rikkinäisiä". Päämääränä on esimerkiksi ohjata osallistujia Jumalan avulla pois homoseksuaalisuudesta.

  Omien sanojensa mukaan toimittajan tarkoituksena oli selvittää ja yrittää ymmärtää eheytystoimintaa ja sen perusteita. Jutussa oli heti oleellista huomioitavaa se, että puhutaan seksuaalisesta kokonaisuudesta universaalisti ja sitten kun verrataan sen vastustajiin, puhutaankin enää vain homoseksuaalisuudesta. Jos erotetaan kaksi asiaa toisistaan, homous ja muu seksuaalinen suuntaus, niin saadaan paljon enemmän keskusteltavaa.

  Eläimethän tuodaan heti esille, jos kristitty puhuu homoseksuaalisuuden luonnottomuudesta, sanomalla että eläinkunnassakin on homoja. Tekevätkö eläimet sitten täysin oikein; ollessaan muka "niin luonnonmukaisia?

  Onko ihan normaalia että eläinkunnassakin on itsetyydytystä? Onko eläinkunnassa ryhmä- ja parinvaihtoa? Onko zoofiliaa eläinkunnassa, jotka yhtyvät toiseen lajiin? Entäpä negrofiliaa , eläimiä jotka yhtyvät kuolleeseen? Tai entäpä onko eläinkunnassa pedofiilejä, jotka alkavat harrastaa yhdyntää omien tai muiden pentujen kanssa? Entä omien vanhempien ja sisarusten tai vaikka isoäidin kanssa? Minun tietääkseni varmaan kaikkea löytyy Tätäkö kaikkea on se SeTa: Kuinka saastaisia siis olemme tai saastaisina itseämme pidämme?

  Onko luonnollista että uusioperheen isä tappaisi uuden vaimon tai leskeksi jääneen vaimon entiset lapset vain siksi koska se on luonnon laki ja luonnon mukaisuuteen vedoten? Minulle heräsi väkisinkin kysymys siitä että mikä lopunperin ihmisellä tarkoitus on tehdä irtiottoa seksuaalisesta normaalista muodosta ja silti laatikoida se normaaliksi, eli missä ihmeessä kulkee se raja?

  Kuka sen rajan oikein saa vetää ja millä perusteilla, jos jokaisella joka miehen ja naisen välisen liiton ohi menee seksuaalisuuden alalla? Mitä se on, mikä sen jälkeen on normaalia? Kuka määrittelee rajan kestävyyden, ettei joku taas siirrä sitä rajapyykkiä vedoten jälleen suvaitsevuuteen ja luonnonmukaisuuteen, kuten porttiteoria Kannabiksen ja muun "ruohon" käytöstä Amfetamiiniin ja lopulta LSD: Kerroin jopa tuntevani ihmisiä, jotka ovat homoseksuaaleja ja ovat kanssani samaa mieltä, ymmärrettyään mitä tarkoitan.

  Ei siis ole vain homoseksuaalit, toimittajakin mainitsee " Olemme siis kovaa vauhtia ohittamassa "normaalien" homoseksuaalisuuden ihmisluonnon ja siirtymässä "universaaliin seksuaalisuuteen".

  Haluan jälleen kerran muistuttaa vuonna kuulemaani sen aikaisen SeTa: Tämän jälkeen lopussa, hän toivoi lyhyesti seksuaalisen tasa-arvon tavoittelemisen ulottuvan kaikkeen minkä kukin ihminen pitää seksuaalisesti itselleen objektina. Hetken hän mietti hiljaa, kuten toimittajakin vaikeni kuulemaansa, kunnes pj.

  Ei kannata olla ihmisten tekemille säännöille kuuliainen, vaan kuuliainen mitä Jumalan sana sanoo ja tehdä ero siihen irtiottoon, mikä ei kuulu Jumalan luomaan miehen ja naisen avioliittoon. Tämä seksuaalisen alueen irtiotto on erota Jumalasta ja Hänen liitosta. Eläinkunta on saatanan ja synnin alistama, vailla omaa tahtoa, eikä siis mikään esimerkki. Mikäli ihminen haluaa olla eläimen kaltainen, hän elää eläimen lailla ja on eläin, jolla ei ole luontaista oikeutta Jumalan eteen.

  Eläin tosin on syyntakeeton tekemisilleen ja ihminen ei ole. Youtubessa sanoma, nainen kuuli tällaisen sanoman: Oikeat päätelmät tuossa oli, hetki jolloin Jeesus kuoli ristillä. Ei sitten tarkempia johtopäätöksiä uskaltanut sanoa. Useat Nokian Lumia-puhelimen käyttäjät kokivat viikonloppuna yllätyksen. Puhelimen kello oli tunnin oikeaa aikaa jäljessä, ja puhelin ilmoitti sijaitsevansa Jerusalemin aikavyöhykkeellä. Nokian mediasuhteista vastaavan Maija Taimen mukaan häiriön syytä selvitellään, mutta ongelman juurta ei ole vielä saatu paikannettua.

  Yhteydenottoja on tullut muutamia. Maanantai-iltaisen tiedon mukaan ongelma on ilmennyt vain Suomessa. Israelissa siirryttiin viikonloppuna normaaliaikaan, minkä vuoksi aikaeroa Suomeen tuli tunti.

  Ystäväni Markku mietti että kyseessä voi olla merkki siitä, että Jerusalemin ja Suomen kohtalo menee nyt käsi kädessä, ahdistus tulee samalla hetkellä. Suomi haluaa näyttää että se ei seuraa pedon muuttamaa lakia Dan. Jumalan ajat menee auringon ja kuun mukaan ja nyt meidän kesäaika on tunnin pielessä verrattuna Jumalan kelloon. Jom kippur päättyy suureen pasuunaan ja jos kello on pielessä ei ole oikeaan aikaan hereillä.

  Olisiko kaukaa haettu vaikka?.. Lumia varoittaa talvesta ja tuo talvi varoitus löytyy jakeesta: Jakeessa mainitaan myös sapatti ja Jom kippuria kutsutaan myös nimellä shabat shabaton sapattien sapatti , koska sen pyhyys ohittaa jopa sapatin. Syntyikö Jeesus lehtimaja juhlan aikaan? Ja karjallensa hän teki tarhoja.

  Siitä tuli sen paikan nimeksi Sukkot. Lehtimaja juhla kestää seitsemän päivää, no siitä voi saada "jotain" merkitystä Jeesukseen liittyen. Jeesus ympärileikattiin kahdeksantena päivänä jolloin Hän sai myös nimensä.

  Toistuuko nimen anto uudestaan lehtimajajuhlan kahdeksantena päivänä: Joka voittaa, sen minä teen pylvääksi Jumalan temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja oman uuden nimeni. Jätämme maalisen ruumiimme lehtimajamme ja muutamme todelliseen "majaan" Jumalan temppeliin. Jotkut uskovat että tempaus on 7. Itse koen vielä tärkeänä muistaa Matteus Nämä huutajat eivät ole pedon alaisia, vaan tyhmän neitsyen roolissa ja pelastuvat sillä hetkellä, kun täyttyy Room.

  On yhdentekevää mitä kristitty sanoo, kunhan sanoo mielipiteen. Tämä saattaa katalysoida valtavan passiivisen ja jopa aggressiivisen energian riippumatta siitä, kuinka vakava aihe oli. Tarkoitan ensin sitä että jo kaksi kadun tallaajaa puhuisi aiheesta, niin puheet jäisi neutraalitasolle, tai ainakin siihen, että asia ei oikein ole yhdentekevää.

  Kun kyseessä on kristitty, koko aihe muuttaa muotonsa. Se onkin yhtäkkiä henkimaailmaa kiinnostava seikka ja ne puuttuvat peliin, saaden pienen asian lähes maailmansodaksi, omalla tavallaan. Ei tuon asian tarvitse edes olla uskonnollisesti värittynyt, mutta siihen osataan liittää se välittömästi. Et sinä voi mennä sanomaan yhteiskunnallisesti edes pikkuasiaa, jos se on jonkin sellaisen hampaissa, joka löytää uskonnollisen syyn hakea sinut käpälälautaan.

  Eli asian ei edes tarvitse olla millään tavalla uskonnollinen, saati edes siihen viittaava, kunhan se kyetään liittämään siihen. Tämän olen pannut merkille, joten täytyy sanoa, että vain henkimaailma pystyy siihen. Mikä siinä on sitten vielä kauheinta, on että asianomistaja sanoo sinun käyttäytyneen lapsellisesti ja hän itse on ollut koko ajan asiallinen puheissa, vaikka tilanne oli täysin toinen, sinä olit se tyynnyttävä ja toinen hyökkäävä ja sättivä.

  Toinen selkeä seikka on ollut se, että vastapuoli syyttää aina samoista syytöksistä sinua, mihin itse on aina syyllistynyt, kuin puhdistaakseen omaa syyllisyyttään, koska on aina itse tehnyt aina juuri siten, minkä takia innokkaasti haluaa sinua syyttää. Sähkeen mukaan neljä kiinalaista laivaa on ylittänyt Japanin aluevesirajan lähellä saarikiistan kohteena olevia Diaouyun saaria, joita Kiinan laivasto on vannonut puolustavansa.

  Laivat eivät ole totelleet Japanin rannikkovartioston poistumiskehotuksia ja tilanne on ajautunut kriisiin. Muita Kiinan laivoja on lisäksi lähistöllä. Juttuun voisi sisältyä myös toinen profetia Niilo Ylivainiolta: Niilo Yli-Vainion näky v. Olin sairas jo, vuotiaana. Tuli ilmoitus, "pääni näky", ei ilmestys eikä uni, vaan näky, yöllä! Näin suunnilleen hehtaarin kokoisen viljavainion. Minulla oli halu ruveta sitä leikkaamaan, mutta vainio oli vihreä.

  Kuva katosi niin kuin filmi katoaa. Sitten ilmestyi sama vainio taas. Nyt se näytti kypsältä, mutta kun katsoin sitä, siinä oli ohdakkeita ja juolaa. Taaskin minulla oli tunne, että pitäisi ruveta leikkaamaan. Mutta tämäkin kuva katosi. Sitten tuli kolmas kerta. Pelto oli muuttunut kullankeltaiseksi.

  Sellaiseksi kuin pellon pitää leikkuuaikana olla. Taas kuva katosi ja tuli sitten neljännen kerran. Tuuli nousi, idästä, toi synkkiä pilviä, isoja lonkoja , ne laskeutuivat alaspäin. Minulle tuli tunne, että tulossa on hirmumyrsky. Juuri silloin lähtivät vanhanaikaiset vankkurit liikkeelle.

  Tuli miehiä, jotka nostivat hirmuisella kiireellä lyhteitä vankkureille, leikattua viljaa, pilvien alla, tuulessa, mustien pilvien alla. Vankkurit ja leikkuumiehet ovat enkelit ja leikkuuvainio on tietysti alla jo käsitelty morsiamen 1: Kaikki alkaa nyt, vai??? Kuun sirppi leijonan tassussa Sitten vielä sirpin kaari osoittaa eri suuntaan lähtö ja leikkaamiskohdassa Vähän vaikea selittää, mutta sirpin vaihtuminen puolelta toiselle näyttäisi myös osoittavan leikkaus liikettä http: Nyt vain toivon että olemme viimein oikeassa Ensin pasuunansoittojuhla joka on syyskuun 17 päivä.

  Siitä kymmenen päivää eteenpäin syysk. Rosh Hashanan toisena päivänä Sovituspäivään liittyy termi "päivä jolloin portit suljetaan", niinhän käy tyhmille kun he tulevat takaisin.

  Katso, perkele on heittävä muutamia teistä vankeuteen, että teidät pantaisiin koetukselle, ja teidän on oltava ahdistuksessa kymmenen päivää. Ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle elämän kruunun. Tuo 10 päivän ahdistus sopisi pasuunoiden ja sovituspäivän väliin.

  Portti auki pasuunajuhlassa ja lopulta kiinni sovituspäivänä He kiittävät sinua alati. Autuaat ne ihmiset, joilla on voimansa sinussa, joilla on mielessänsä pyhät matkat! Kun he käyvät Kyynellaakson kautta, he muuttavat sen lähteitten maaksi, ja syyssade peittää sen siunauksilla. He käyvät voimasta voimaan, he astuvat Jumalan eteen Siionissa.

  Ote vuoden pelastussanomasta, liittyy Matteus Suomi saapuu lippuineen todistamaan valerauhan EU: Jeesus huusi suurella äänellä sanoen: Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit? Odotin silloin että tuolloin olisi tehty 7 vuotta kestävä rauhansopimus, vaan ei tehty.

  Nyt myöhemmin tutkittuani tarkemmin sanaa ja siinä olevia lausekäänteitä, huomaan ettei rauhan tarvitsekaan syntyä Israelissa ennen morsiamen pois ottamista. Siihen on muutama selitys ja löydät ne sivustoltani. Lisäksi jos varas tulee yllättäen, niin merkki ei ole mahdollista, koska meille ei anneta kuin Joonaan merkki. Mitä Joona sitten sai merkiksi Jumalalta ja miten siinä kävi lopulta, sekin on luettavissa Raamatusta. Vuodesta , jolloin Obama astui presidentiksi on valtionvelka kasvanut huimat 5,5 tuhatta miljardia.

  Jos kannamme koko maailma yhteisvastuuta USA: Kyllä Suomi poika maksaa, Kataiselle vaan ehdotus pöydälle. Kuin yrittäisi vaseliiniin voideltuna kävellä kanalaan ilman ettei saisi omaa höyhenpeitettä. Sieltä täältä paljon lainattua: Sisäministeriön kansliapäälliköksi on valittu valtiovarainministeriön hallinto- ja kehitysjohtaja Päivi Nerg.

  Valtioneuvosto päätti asiasta tänään sisäministeri Päivi Räsäsen kd esityksestä. Asia ei olekaan niin itsestään selvää edes "entisen Päivin" oman moraalin mukaan: Kristillisdemok-raattien puheenjohtaja Päivi Räsänen vaati pari vuotta sitten poliittisten virkanimitysten lopettamista. Sisäministeriön virkamieskunnan johtoon nousevalla Nergillä on kristillisdemokraatti-tausta. Edellisissä eduskuntavaaleissa hän ylsi puolueen listoilta varasijalle.

  Koulutukseltaan Nerg on maa- ja metsätieteiden maisteri ja agronomi. Nergin eduksi katsottiin erityisesti se, että hänellä on laaja ja monipuolinen kokemus johtajana.

  Erityisenä etuna pidettiin sitä, että hän on toiminut ministeriötasolla ylemmissä johtamistehtävissä. Kansliapäälliköksi haki myös muun muassa EU: Hän haki tehtävää myös vuonna , jolloin presidentti Tarja Halonen nimitti virkaan entisen puoluetoverinsa Ritva Viljasen sd vastoin esittelevän ministerin kantaa. Nergillä ei ole kokemusta sisäisen. Räsäsen mielestä Nerg korvaa tämän puutteen laaja-alaisella johtamiskyvyllään.

  Minullakaan ei ollut minkäänlaista tuntumaa vuosi sitten mihinkään näistä hallinnonaloista ja kyllä ne asiat oppii, Räsänen vakuuttaa. Hänen mukaansa ulkopuolelta tuleva voi jopa katsella ministeriön eri toimialoja tasapuolisesti. Perussuomalaisten ryhmäjohtaja pitää sisäministerin tekemää nimitystä poliittisena.

  Poliittisia virkanimityksiä tehdään Suomessa hyvin paljon, Ruohonen-Lerner sanoo. Hän teki kesäkuussa lakialoitteen, jolla ne kiellettäisiin. Hänen mukaansa ne rikkovat perustuslakia, valtion virkamieslakia ja kunnallisesta viranhaltijasta annettua lakia. On kestämätöntä, että valtion ja kuntien johtoviroissa ei ole parhaita mahdollisia tekijöitä.

  Meillä ei ole varaa näihin poliittisiin virkanimityksiin. Iltalehti pyysi torstaina Räsäseltä kommenttia siihen, että valitulla ei ole päivääkään kokemusta sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton kysymyksistä. Kyllä ne asiat oppii, Räsänen sanoi. Ruohonen-Lerner hämmästelee Räsäsen kommenttia. Hänellä pitäisi olla se vahva osaaminen, mikä usein ministeriltä saattaa puuttua. Onko siellä ministeriön johdossa nyt kaksi opiskelijaa?

  Vaikka olenkin yleensä aina Räsäsen puolella, niin olen etenkin aina oikeuden puolella, en välttämättä Suomen lain, sellaisena kuin se on eduskunnassa säädetty, vaan sellaisena kuin sydämeni sen kokee ja uskoni sen suodattaa.

  Olen kritisoinut voimakkaasti mm. Jouko Pihon poliittisia himoja, päästä vaikuttamaan, perustaa puolueen jne. Kristitty tulee vain itse säädetyksi.

  Edesmennyt olis jo v isoisäni opetti minulle jo polvella, ettei saa mennä mukaan jumalattomien matkaan vaikka kuinka olisi hyvä tarkoitus ja haluttaisi voida heidät kääntää uskoon. Heistä toki voi ottaa yhden kerrallaan yksityiseen keskusteluun, eikä mennä koskaan sinne missä jumalattomat palvelevat omaa herraansa.

  Se on kristitylle vaarallisin paikka. Päivi Räsäsen käy koko ajan kurjemmin ja kurjemmin, mitä syvemmälle hän päänsä hallituksessa työntää. Älkää koskaan uhotko että jos teistä tuntuu että kaikille olisi hyväksi jos saisitte johtaa vaikka jotain ministeriötä ja että teistä olisi kaiken muuttamaan hyväksi.

  Ei koskaan tule mitään, voi yrittää, mutta ei onnistu ja ryvettää vain itsensä. Siellä sitä Päivi parkakin nyt selittelee, vaikka teko oli äärimmäisen epädemokraattinen.

  Näitä raamatunpaikkoja käytetään kunnon kristityn kädestä toisen kunnon kristityn lyömiseen: Älkää antako profeettainne , joita on keskuudessanne, ja tietäjäinne pettää itseänne, älkääkä totelko unianne, joita te uneksutte. Sillä valhetta he ennustavat teille minun nimessäni; minä en ole lähettänyt heitä, sanoo Herra.

  Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. Katso , minä olen sen teille edeltä sanonut. Sentähden , jos teille sanotaan: Kaiken takana on usein miten aina Baalin palvonta, eli saatanan palvonta. Näitä raamatunpaikkoja siis todellakin käytetään lyömäaseena ja varsinainen varoitus kuulemasta mikä on väärä profeetta, tarkoittaa vaikkapa Äiti Ammaa tai vaikkapa Ali Khamenei ovat varsin vääriä profeettoja.

  Sen sijaan kun lyöt tuolla Jeremian jakeella päähän kristittyä, löit itseäsikin päähän sillä. Katsos kun luet tarkemmin, näet siinä myös.

  Siitä huolimatta että aina vaan uudestaan saa todeta kuinka kristitty syyttää kristittyä, Raamatussa lukee mm. Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista. Täydellisenä meistä ei voi kukaan itseään pitää, eikö?

  Joten emme siis saisi kukaan suutamme avata, emmekä mitään sanasta mainita, koska emme ole Jumalassa täydellisiä suustamme. Silti olemme Kristuksessa lunastettuja ja tästä syystä jos joku väittää minua vääräksi profeetaksi, hän pitää Jeesusta Kristusta vääränä profeettana. Siksi kannattaa olla vaiti siinä kohtaa kun tekee mieli tuomita joku vääränä profeettana. Sen sijaan jos luet tuota Jeremiaa, huomaat että siinä kehotetaan olla antamatta omien profeettain ja omien unienkaan olla pettämättä itseänne.

  Eihän antikristus ole Jeesuksen Kristuksen ruumiissa, vaan siellä olet sinä ja minä kuhmut päässä. Unemme ovat siis vain vajavaisia. Älkää siis antako minun julkaisemien unieni tai Jouko Pihon sivustolla olevien profetioiden pettää teitä, kuten omiennekaan, vaan eläkää hyvinä kristittyinä esimerkillisesti ilman eripuraa.

  Punnitkaa ja tutkikaa kaikkia unia ja sanomia, ei se ole väärin. Moni odotti vielä Pettymyksiä varmasti monilla muttei toivon sammumista. Viimeinen sinetti vielä 1. Puoli hetkeä voisi tarkoittaa Siitä kolmanteen päivään, on maanantai 3. Kysymys kuuluukin, mistä seuraava päivä, koska, kuten olen monesti sanonut, en lakkaa odottamasta.

  Kuolen mieluummin ennen kuin lopetan! Papit epäonnistuivat, vanhukset epäonnistuivat, profeetat epäonnistuivat, lapsetkin epäonnistuivat ja lopuksi vielä rabbit. Joku hakee aina hienoilla kirjoituksillaan huomiota, kuin se tekisi sinut paremmaksi.

  Naisten tenniksen palkintojenjako Olympialaisissa. Yhdysvaltain lippu tippui kesken seremonian! L aulussa tulee sanat: Olympialaisissa Israel ei saanut yhtään mitalia, Viimeinen mahdollisuus oli sattumalta samassa yhteydessä kuin Suomi sai ainoan mitalinsa eli naisten purjelautailussa Israelin edustaja oli jaetulla toisella sijalla yhdessä Suomen edustajan kanssa, mutta viimeisessä israelilainen ei onnistunut ja putosi kuudenneksi.

  Luukas 14 Heidät Israel oli kutsuttu häihin ja elossa olevat juutalaiset jäävät vasta kuudenneksi. Pelastussanoma kirjoitin aiheesta näin: Kyllä olen kirjoittanut sen!!! Sen sanottuani menetin heti lasteni huoltajuuden mutta sain paljon tärkeämpää. Näinpä tuo kuudes sija on se viimeinen.

  Seitsemän olympiaurheilijaa kateissa Peräti seitsemän Lontoon olympialaisissa ollutta urheilijaa on kadonnut. Kaikki kadonneet ovat kamerunilaisia. Heidän joukossaan on viisi nyrkkeilijää, uimari ja jalkapalloilija. Kamerunin urheiluministeriön edustaja kertoi katoamisesta myöhään maanantaina. Seitsemän olympialaisiin osallistunutta kamerunilaisurheilijaa on kadonnut kisakylästä, ministeriöstä kerrottiin.

  Kadonneiden urheilijoiden uskotaan aikovan jäädä Eurooppaan taloudellisten seikkojen vuoksi. P laneetan kokoinen objekti lentää maan läheltä välillä Maat eivät kerro missä mennään, ei edes Suomen hallitus.

  Vakavia naamoja tosin on ja taloushuolet enimmäkseen heitä painaa, kuten tuleva ruokapula. Moni silti jo tajuaa ja jopa myöntää, ettei eurolla ole enää tulevaisuutta, on vain ajan kysymys. Pilkkaajat nauravat kuulemma maassa selällään maaten ja heidän vatsalihaksensa on kipeät kun he ovat saaneet niin monet naurut epäonnistuneista profetioista, joita vilpittömin mielin Jumalan asialla olleet henkilöt ovat tuoneet.

  Kaikki ovat kuin kahden huonon vaihtoehdon kauppaa, toinen voittaa vain naurut ja toinen ikuisen elämän. Naurun voittanut saa viimeisenä oljenkortenaan suuren itkun ja katumuksen halun osakseen, vaan lohduttomana jää sanattomana seisomaan sijoilleen peläten koko elämänsä edestä ja sielunsa puolesta tietämättä mitä loppu tuo tullessaan.

  He näkevät kauhun sekaisin tuntein kaiken sen, minkä ovat hyljänneet, jolle heillä oli etsikkoaikansa. Turha on enää valittaa, ovi on suljettu. Vain tämä, pelastussanoma jää antamaan pientä toivonkipinää menetetylle armolle.

  Jeesuskin sanoi, etten minä teille rauhaa tullut tuomaan, vaan miekan. Ei se tarkoittanut että Jeesuksen rakkauden henki lietsoisi ihmisiä sotimaan, vaan hänestä tullaan sotia käymään. Jeesuksen tekemä lunastustyö oli niin valtava ja merkityksellinen että saatana tulee sotimaan jokaisesta sielusta kuin kiljuva jalopeura ja siksi uskonsodat syttyvät.

  On siis hyvinkin sananmukaista että aseet ovat olemassa, koska niitä tarvitaan vielä. Myös ilman aseita voi saatana eksyttää Jumalan kansaa olemaan, olematta ilman vastarintaa vihollisen saapuessa kotiportaille. Jossain kohdassa marttyyrius on suotavaa, joskus ei. Lue vaikka Sakarja 14 niin huomaat, ettei Jeesuskaan pohjimmiltaan ole mikään "hippi", rauhaa ja rakkautta, " hälläväliä " mistään tyyppi, vaan totinen valtias, joka vihaa vääryyttä ja syntiä, sekä sotii antikristuksen joukkoja vastaan ja tulee kukistamaan ne tappamalla heidät.

  Alla kaava, jossa erilaisia kuolemantapauksia listattuna mukana lottovoitto, joka on hyvinkin eräänlainen kuolemantapaus myös Suomessa vuositasolla keskimäärin. Jopa lento-onnettomuudessa kuolleita on enemmän kuin aseella surmattuja suomalaisia.

  Viimeksi suomalainen kuoli sotatilassakin vuonna , eikä häntäkään ammutttu , joten? Lisäksi kun sodissa kuolee sotimalla vain 1: Liikenneonnettomuuksissa kuolee keskimäärin vuodessa ja teräaseella surmattiin alle 60 henkilöä vuodessa, niin 2 kuolee ammuttuna laillisesti hankitulla aseella.

  Itsemurhia tehdään vuosittain kpl ja väkivaltaisesti kuolee henkilöä, eli vajaa kolmannes surmataan teräaseella ja loput hakkaamalla, myrkyttämällä, tönimällä junien eteen, hukuttamalla, kuristamalla jne.

  Tästä tilastollisesta epäsuhdanteesta on kyse, kun tarkastelee asiaa todellisuudessa eikä poliittisin lasein. Herra Tuomiojalle aselaista ja täyskiellosta - Lapsellisuuden arkkiaate!!! Otetaanpa sitten ensin puukot ja sitten kun maailmassa ei ole enää yhtään veistä tiskikoneissa, pöytälaatikoissa, eikä työkalupakeissa, puhumattakaan Starkin ja K-Raudan hyllytavarana myynnistä, kirveet ja vesurit seuraavaksi, niin sitten voidaan miettiä täyttä luotiasekieltoa.

  Jos kerran Erkki Tuomiojan mukaan kenelläkään ei pitäisi olla asetta kotonaan , kysymys kuuluu miksi ei? Erkki Tuomiojan mukaan kenelläkään ei pitäisi olla asetta kotonaan. Kyllä just kaikki viherpiipertävät diletantit, maailmanparantajat huutelevat asekiellon perään, vaan eivät itse tekisi tikkua ristiin minkään olantakaa huutelunsa vuoksi, muuta kuin sen itsensä edestä, huutelun sivusta.

  Yksityisessä turvallisuudessa ainakin todetaan puukkouhan olevan koko ajan todellinen, monikymmenverroin todellismpi ja vakavampi uhka kadulla kuin luotiaseet koskaan tässä yhteiskuntamallissa.

  Eli jos joku kantaa pyssyä, hän ei todennäköisesti sitä tule käyttämään mielivaltaisesti, vaikka olisi kuinka rikollinen koska aseen hankkiminenkin on jo prosessi sinänsä ja aseen hallussapito ja sen pitämisen tarve edellyttää jo kantajaltaan jotain kovempaa taustaa kuin hetken satunnainen tai muu hetken mielijohde, jolla tavalla useimmat tapot tehdään kadulla, hakkaamalla ja potkimalla.

  Kaikenlisäksi, lailliset aseet eivät joudu useinkaan rikollisen käsiin, vaan ne salakuljetetaan ulkomailta. Eli onko tehokkaammalla tavalla soveltuvat puolustautumiskeinot, kuten luotiaseet Tuomiojalle uhka, koska puukolla vastaantuleva ei ole aseistautuneelle poliisille esimerkiksi mitenkään suuresti erityinen uhka. Vaaditaan vaan erityistä huomiota puukko kädessä heiluvan käsittelyssä, kuten miehistöllinen ylivoimannäytön kautta luopuminen aseesta, tai koiralla uhkaaminen tai sen käyttö, etälamautin, pippurikaasu, teleskooppipatukka tai poliisin virka-ase viimeisenä.

  Eli poliisilla on useita varteenotettavia puolustuskeinoja puukkoa vastaan, jos tavallisella hörhöllä on sellainen kädessään. Kaikesta huolimatta suurin yleinen henkeä uhkaava tilanne tulee puukon kantajan kautta, koska niitä on joka paikassa ja niitä on saatavissa mistä vaan, lisäksi ovat aivan yhtä tappavia kuin luotiase.

  Esimerkiksi jo valmiiksi peloissaan ja suurista vierotusoireista kärsivä narkomaani, joka on uhattuna puukottaa ahdistelijaansa hyvin herkästi. Ei tällainen henkilö kanna luotiasetta, hän olisi myynyt sen jo ajat sitten ja käyttänyt rahat seuraavaan heroiiniannokseensa.

  Iltalehti kirjoitti tänään seuraavaa: Pääministeri on eri linjoilla ulkoministerin kanssa aseasioissa. Ulkoministeri Erkki Tuomioja on ollut tomerana aseiden säilytysasioissa. Metsästys- ja ampumaseurat voivat pitää niitä hallussaan, Tuomioja kertoi MTV3: Lontoon olympiakisoissa vieraillut pääministeri Jyrki Katainen on eri mieltä. Hän arvioi, ettei Tuomioja ole tietoinen ammuntaurheilun luonteesta. Jos ne olisivat jossain kallioluolassa, murtovarmassa luolassa, sitten.

  Mutta ruutiaseiden ampumaradat ovat yleensä syrjäisillä seuduilla ja ne ovat laudasta rakennettuja ratoja. Ei sinne vartioimattomiin tiloihin voi aseita viedä, Katainen summasi. Oletteko keskustellut asiasta Tuomiojan kanssa? Asia ei ole ollut hallituksessa esillä, Katainen vastasi.

  Perussyy, miksi aseita ylipäätään pidetään pahana sekoittaa rauhanomaiset ja perustellut järkiperäiset syyt pitää aseita hallussa. Olen itse oleskellut USA: Oikeudettomat sodat ja suuret maailmansodat sen tekevät, eikä silloin kellään ole puute aseiden saannista. Suurissa sodissakin käydyissä organisoiduissa taisteluissa kuolee vain muutamia kymmeniä tai selvästi pahoissa paikoissa, kuten väijytyksissä ja pommituksissa jopa satoja sotilaita. Sen sijaan sodanaikaisissa etnisissä puhdistuksissa kuolee taas tuhansia, eikä välttämättä aseista ammutuista luodeista, koska ei Hitlerkään valinnut asetta ja luoteja tappamaan 6 miljoonaa juutalaista, vaan Zyklon-B kaasun.

  Sen sijaan rauhanaikana vaienneet aseet saavat median huomion syypäinä sotiin, koska ne ovat aseita ja vaikka kuinka syy oli Hitlerin, Stalinin ja jonkin toisen umpihullun poliitikon. Mistähän syystä Tuomioja tappaisi, nimittäin takuulla sellainen syy löytyy, kun oikein tutkitaan.

  Nyt kannattaa siis katsoa jokaisen talouden komeroihin ja lääkekaappeihin mitä luodin vaihtoehtoiset aineet ja esineet. Morapuukot pitää heti panna myyntikieltoon ykkösasiana ja kaikki muutkin teräväaseet, lihan ja hedelmien leikkuuseen tarkoitetut teräaseet, kirveet, vesurit, lapiot, hiilihangot, kuokat ja jopa rautakanget, yli kaksi kiloa painavat kivet ja irtotiilet.

  Lisäksi miesten kädet pitää kotiin tullessa sitoa ja naisten myös siinä tapauksessa jos miestenkin koska on tasa-arvokin olemassa.

  Jeesus sanoi tähän samaan ongelmaan näin: Jos kätesi tekee jotain pahaa, hakkaa se irti ja heitä luotasi ja jos jalkasi, niin tee niille sama ja samoin silmille jne. Kyseessä on siis paradoksi! Herätys alkakoon vihdoin ja viimein, voimallisena kaikkivaltiaan Jumalan hengessä ja hänen Poikansa kautta väkevänä kuin polttava ja puhdistava tuli yli kaiken maanpiirin Yhdysvaltain keskuspankki pakotetaan tilintarkastukseen Aloite, jolla oli edustajien joukossa tukijaa, meni läpi äänin puolesta, 98 vastaan.

  Republikaaneista kaikki muut paitsi New Yorkin osavaltion edustaja Bob Turner äänestivät sen puolesta. Hallituspuolue demokraattien edustajista 89 vastusti tilintarkastusta. Lakialoite mahdollistaa yksityisesti omistetun keskuspankki FED: Ohion demokraattiedustaja Dennis Kucinich huomauttaa, että aloite tuli käsittelyyn samana päivänä jolloin Washington Post.

  Kongressille ei kerrota mitään. FED vaikenee Libor-koron manipuloinnista. Kongressille ei kerrota mitään", Kucinich huusi alahuoneen ovella juuri ennen äänestystä. Huolimatta lakialoitteen laajasta kannatuksesta, hallituspuolue demokraattien vanhempi avustaja sanoi, ettei usko aloitteen siirtyvän eteenpäin vallan kamareissa. Yhdysvaltain kongressi on kaksikamarinen. Vaaditaan ylähuoneen eli senaattorien hyväksyntä, ennen kuin aloitteesta tulee laki.

  Tullakseen voimaan kaikki ehdotukset vaativat sekä ylä- että alahuoneen hyväksynnän. Vihreiden nuorten ajattelu seksistä on johtanut laajaan keskusteluun siitä, mitä seksitekoja yhteiskunnan tulisi sallia kansalaisille. Kovin kiista näyttää syntyneen Vihreiden nuorten puheenjohtaja Hanna Hakon ja tamperelaisen historiantutkijan Jussi Jalosen välille.

  Kyse on siitä, pitäisikö sisarusten välinen vapaaehtoinen seksi sallia laissa. Kukaan ei todella ehdota asiaa, mutta sitä pohditaan ajatustasolla. Hankaluutena voi kenties pitää vapaaehtoisuuden todentamista ja riskiä mahdollisten jälkeläisten heikosta terveydestä — asia, jonka vuoksi emme kuitenkaan muiden riskiryhmien seksuaalisuutta ole kriminalisoineet, Hakko pohtii.

  Sen sijaan sukurutsaukseen tyydytään viittaamaan vain kliinisesti "tabuna", joka "kauhistuttaa monia". Jalonen osallistuu keskusteluun aktiivisesti kommenttiosastolla, jossa hän puolustaa näkemystään.

  Itse kirjoituksen hän päättää suoraan kysymykseen Vihreiden nuorten ja puolueen johdolle: Ajatus pelkästään Ajatukset ovat voimakkaampia kuin aseet. Me emme antaisi vihollistemme pitää aseita, miksi meidän tulisi antaa heidän pitää ajatuksia?

  Moraaliton kasvatus ja vapaa-ajattelu on peräisin eläintasolta, jossa annetaan turpaan ja raiskataan ketä tahdotaan, eli primitiivisimmiltä malleilta.

  Ajatuksista lähtevät kaikki murhat ja laittomuudet, vapaalla ajattelulla on arvaamattomat siivet, jos ympäristö sallii laittoman ajattelun.

  En halua rajoittaa ajattelua, vaan itsehillitä ja kieltää itse itseltään sellaiset. Tällä yhteiskunnan sallimalla ja johtamalla vapaa-ajattelutavalla natsisaksa tappoi yli 6 miljoonaa juutalaista. Tämä yhteiskunta on kasvattanut jo sallimusten kautta uusmoraalisuuteen uusia kasvattajia, joiden kotikasvatuksen jälki näkyy jo aikuisina koulusurmaajina, joita ei ennen ollut.

  Syy on yllä mainittujen ajatusten sallimisen ja lähtökohta oli vapaa kasvatus, ilman perhesidonnaisuutta. Älkää edes mainitko sanaa rakkaus tai rakastelu, ellei kyseessä ole vanhan kaavan mukainen avioliitto, miehen ja naisen välillä. Sisaren ja veljen, kahden miehen tai naisen välillä ei ole rakkautta, vaan sen taakse on naamioitunut lihallinen himo, joka herää ja nukahtaa, kunnes kyllästyy. Sellaiset eivät ole ikuisia liittoja, eivätkä ne tuota hedelmää, lapsia, ainakaan terveitä jne.

  Luulevat että tämä Jeesuksen odottaminen on jotenkin sellainen laji, jossa luovuttaminen on osa odottamista. Avioliitto on saman kaavan mukaan, eli jos minä lupaan, niin sen teen. Jos minä rakastan odotan, niin en minä kesken kaiken lakkaa odottamasta yhtään sen enempää kuin rakastamastakaan.

  Tätä jatkuu elämäni loppuun asti, tai sitten hän tulee hakemaan ennen sitä, joten minulla ei toisin sanoen ole edes vastustajaa tässä pelissä, koska olen sen jo pelkästään aloittamalla jo voittanut, koska kuolemakin on minulle vain pelkkä voitto. Lähes kaiken esitiedon keräsi ystäväni Markku Markku aloitti kuvaamalla Pääsiäistä, jolloin Jeesus ilmoitti temppelin hajoamisesta ja tekevänsä sen kolmessa päivässä uudelleen. Omerin laskenta, Helluntai ja se 50 päivää joka sekin oli ja meni Sulkemisen perusteena oli muun muassa se, että näyttely haavoitti liiaksi vakaumuksellisten tunteita.

  Taiteilija myöntää, että odotti kriittistä palautetta, mutta lopputulema meni äärimmäisyyksiin. Kun ajattelee sen ajan tappovälineitä, mahtoivat Iljan nyrkit olla veressä kun heilutteli kirvestä tai muuta astalaa rakkauden sanomaa levittäessään.

  Erilaiset taikatemput olivat tuolloin muotia, koska ihmisillä ei ollut kovin paljon kovaa arkea lievittäviä huveja. Tässä oli suuri tilaisuus ihmeidentekijöille. Kuten Atlantin takaiset uutiset tietävät kertoa, niin uuden ja ihmisiin uppoavan uskonnon perustajat eivät kovin köyhää porukka ole, niin sama koski ajanlaskumme alun aikoja.

  Silloin syntyi erilaisia uskontoja kuin sieniä sateella. Erään amerikkalaisen yliopistotutkimuksen mukaan valtaosassa henkilökohtaisissa hygieniatuotteissa saippua, pesuaine, hammastahna, suuvesi,.. Se on kloorattu bifenoli, joka erityisesti vaikuttaa hermosolujen sähköiseen järjestelmään vapauttamalla esimerkiksi Ca-ioneja.

  Triklosaani estää kahden proteiinin keskinäisen kommunikoinnin. Nämä proteiinit toimivat Ca-kanavina vaikuttaen sydämen ja tukirangan lihaksiston. Triklosaanin käyttö tullaan varmaan tulevaisuudessa kyseenalaistamaan näissä tutuissa kotitalouksien aineissa, koska triklosaani ei sinällään edistä terveyttä.

  Toiset juovat viinaa pitääkseen hauskaa ja toiset pitävät hauskaa juodessaan viinaa. Se pieni sarvipää, joka asuu aivoissamme kielsi meitä loma-aikana menemästä treenisalille ja kannusti ottamaan riippumatossa roikkuen kunnon paukut tai sitten ison jäätelöannoksen.

  Fiksummat osasivat rentoutua, mutta eivät antaneet kokonaan periksi. Kestää paljon kauemmin toipua neljän viikon hampurilais-rommikolaruokavaliosta kuin vastaavasta silakka ja kaljakuurista. Muki silloin tällöin nautinnoksi on paikallaan, mutta on hyvä tietää viinan seuraukset. Alkoholi ei sammuta janoa. Se on diureetti eli kiihdyttää virtsan eritystä, jolloin kehosta poistuu ylenmäärin myös vettä ja keho 'kuivuu'. Makea limonadit ja mehut sen kun pahentavat tilannetta. Eli jos juopotelet, juo ensin pohjalle vettä kunnolla.

  Grammassa alkoholia on seitsemän kaloria ja rasvassa vastaavasti yhdeksän. Energiasisällön kannalta kunnon paukun naukkaaminen on sama kuin vetäisi lusikalla voita. Alkoholi alentaa testosteronin tuottoa ja laukaisee kortisolin eli stressihormonin tuotannon, mikä edesauttaa rasvan kerääntymistä kehoon. Lisäksi helposti alkoholinoton yhteydessä syödään roskaruokaa. Alkoholi ei anna nukkua kunnolla muun muassa, koska aineenvaihdunnan kiihtyessä joutuu juoksemaan jatkuvasti pytyllä, jolloin syvä uni häiriintyy ja herättyään ihminen tuntee itsensä väsyneeksi.

  American Geriatric Societyn mukaan seksi auttaa estämään ikääntymisen seurauksia. Tutkimuksessa haasteltiin naista iältään 90 vuotta. Kuten arvata saattaa tällä iällä seksiharrastukset olivat nuoruutta vähäisempiä, mutta ne, jotka sitä edelleen harrastivat, olivat elämäänsä tyytyväisempiä ja heidän elämänsä oli tasapainoisempaa.

  Vastoin aiempia oletuksia seksuaalinen tyydytys ei riipu ikääntyneisyydestä. Ne ikäihmiset, jotka pystyvät nauttimaan seksistä säilyttävät paremmin sekä fyysisen että mentaalisen terveytensä. Parsa, artisokka, porkkana, selleri tekevät saman vaikutuksen kuin viagra. Viimeisin huuto on granaattiomena. Miehillä parrankasvu lisääntyi ja ääni tuli möreämmäksi.

  Naisilla granaattiomena vahvisti luustoa ja lihaksia. Sekä miehillä että naisilla mieliala ja muisti paranivat ja stressihormonin taso laski. Tietysti kysymys voi olla täysin vääräkin, mutta jotenkin tällainen luulo minussa istuu syvällä.

  Tätä asiaa on mukava peilata myös tangon synnyinmaan oloja vasten. Kesän aikana sitä on tullut selailtua ja kun en espanja osaa, niin on pitänyt sanakirjan kanssa sitä tavailla ja pistää ylös tuo johdanto-osa. Buenos Aires lienee pääpaikka tangon synnylle oloissa, jolloin siirtolaisuus sinne oli suurempaa kuin New Yorkiin niin suhteellisesti kuin absoluuttisestikin.

  Buenos Airesiin ei syntynyt etnisiä kortteleita eikä siellä ollut verisiä etnisiä korttelisotia kuten New Yorkissa.

  Mina väittää tosissaan, että tango toimi sopeuttamisvälineenä. Tango oli sosiaalinen henkilökohtainen henkireikä karuissa oloissa. Argentiinan ja Buenos Airesin historiasta olen kerännyt tänne    Ulkomusikaaliset tekijät    Esa-Pekka Salonen kiihdytti tunteita puheillaan korkeakultturista tv-haastettelussa tuossa noin kuukausi sitten.

  Kun kumpikin aivosoluni käyvät jo vanhuuttaan alikierroksilla, niin siitä kai johtuu, että tuli pohdittua hitaasti, mihin pieni maa tarvitsee suuria konserttisaleja ja kalliita orkestereita, kun rikkaissa maissa on tuotettu hienoja levytyksiä. Onko niin, että musiikki ei ratkaise, vaan läsnäolo onkin sijalla yksi.

  Pitää päästä värisemään tärkeyttä itseä hienompaan seuraan. Ulkomusikaalisten tekijöiden korostuminen esimerkiksi tanssi- ja popkonserttiorkesterien kohdalla on kai tosiasia.

  Jos orkestereille tehtäisi keskivertokuuntelijain keskuudessa vain kuunteluun perustuvat sokkotestit heidän soitoistaan, niin olisi mielenkiintoista nähdä nämä tulokset. Helposti tulee mieleen, ettei moni pintaorkesteri huippupisteille pääsisi tässä kisassa. Esimerkiksi rockin puolella näin näyttäisi vahvasti olevan asianlaita.

  Sitten on tietenkin järjestäjän kannalta tärkeä näkökulma eli se, että orkesterin pitää tuoda paikalle paljon kaljankittaajia, koska se porukka tekee talolle varsinaisen tilin. Siten esimerkiksi kehä 3: Tanssiravintolat puolestaan usein antavat tarkat ohjeet orkestereille siitä mitä soitetaan missäkin illan vaiheessa, jotta kaljahanat pysyvät auki. Järjestysmiehillä oli silloin muutakin hommaa kuin ohjata pirssejä parkkiruutuihin ja toivottaa poislähtijät tervetulleeksi uudelleen seuraavana lauantaina.

  Alle vuotiaista lavatanssin pitkäaikaisista aktiiviharrastajista ei tule mieleeni yhtään, joka sairastaisi Parkinsonin tai Alzheimerin tautia ja jolle olisi kehittynyt vasta eläkkeellä pahanlaatuinen sydän- tai verisuonisairaus. En tiedä johtuuko se siitä, että lavatanssi pitää terveenä vai siitä, että aktiivitanssijat harvemmin käyttävät sellaisia nautintoaineita kuin alkoholia ja tupakkaa ainakaan kohtuutta enempää.

  Myös ruokavalio tanssijoilla on todennäköisesti paljolti sellainen, etteivät liikakilot turhaan rasita niveliä polkallakaan.

  Jos tuota ylipainoa on kertynyt, niin lihaskunto on sitä järeämpää kaliberia. Ainakin olen vakuuttunut siitä, ettei tanssiminen tapa nuorena. AA on monille ollut pelastus viinan kiroista, mutta kumma kyllä monet AA-laiset ovat löytäneet tiensä tanssilavoille.

  Jatkohoito lavoilla voi olla hauskaakin myllyhoidon jälkeen. Muutkin kuin sammumattoman janon uhrit tuntevat ahdistusta, yksinäisyyttä ja vieroksuntaa.

  Sosiaalisten kontaktien luominen tanssipaikoilla käy mutkattomasti ilman sen suurempia krumeluureja. Kun on luonnonsuojelema, niin minkä sille mahtaa. Tosin tässä iässä yleensä flaksiin riittää, että on hengissä. Jokaiseen tanssipaikkaan kuuluu buffetin puolella tuo impotenttipöytä. Yleensä siinä vakiopaikoillaan istuvat samat herrasmiehet ja kertoilevat samoja puolivillaisia vitsejä vuodesta toiseen. Ei siitä illan aikana ehdi tanssilattian puolelle kuin korkeitaan pari kertaa.

  Minullekin on jo pitkään suositeltu siirtymistä tähän pöytään, mutta kun en osaa kertoa vitsejä, muut ehdot alkavat täyttyä. Kunto oli sen sorttinen, että nukahti sinne pariksi tunniksi, sitten vasta kömpi ylös ja suunnisti portille. Hautausmaan vartija kiiruhti koputtamaan poistuvan Viljon olkapäätä ja sanoi tiukasti: Juhani Rautiainen    Oli sen verran synkän näköistä taivaalla, ettei kovin kauas tehnyt mieli lähteä.

  Fonectan sääennuste lupasi siinä klo 19 jälkeen sateen loppumista ja sään selkenemistä pääkaupungissa, joten ajatus Kaisaniemen ulkolavalta ja Juhani Rautiaisesta pullahti päähän. Samalla matkalla tulisi kuitattua visiitti kahden kuukauden ikäisen pojanpojan luona. Näytti sade lakkaavan, joten läksimme kohti tanssipaikkaa, missä orkesteri kasasi raivokkaasti pelejään.

  Sade kuitenkin sade näytti jatkuvan ja melkeinpä yltyvän. Sen verran vähän oli väkeä, että sisäänpääsynaksu oli vapaaehtoinen.

  Maksoimme lehti-ilmoituksen mukaisen suositushinnan. No meitä oli kokonaista 3½ paria hiukan vuotavan katoksen suojassa terassilla, josta teimme myös tanssiparketin. Ensimmäisen setin jälkeen Rautiainen jakoi meille kaikille urhoollisille oman levynsä omistusnimikirjoituksin.

  Väliajalla lauloi eräs henkilökuntaan kuuluva kauniita ikivihreitä englannin kielellä. Toinen setti jäi vähän kesken, sillä sateen loppumisesta ei ollut tietoakaan, päinvastoin se yltyi.

  Orkesteri ei uskaltanut jatkaa, sillä pelkäsi laitteittensa kastumista pilalle, joten pistivät levyt soimaan. Tanssiväki siinä pohdiskeli ääneen, miten tällä sateella pääsisi kotiin kastumatta. Rautiainen totesi, että ajaa sen porukan kotiin, joka on julkisilla liikkeellä.

  Kovasti ottivat kiitollisena vastaan tarjouksen. Harvassa paikassa illan tähti kuskaa tanssiväen vielä pirssillä kotiovelle. Kaikesta synkistelystä huolimatta mieleenpainuva ilta, joka jo tänään tuntuu hauskalta kokemukselta.

  Sään puolesta kesän alkamisen kunniaksi piti mennä latotansseihin entiseen Elannon kartanoon kehä 3: Hiukan arvelutti, koska musiikkivastaavina olivat Turun biletysmestarit, joten tanssimisen kanssa tulisi olemaan niin ja näin. Latin hustle lienee pukin ohella ainoa tanssilaji, joka heidän saundiinsa sopii minun jalalle kunnolla.

  Hustlea ei juuri lavoilla näe, joten sekin on jäänyt lähes tyystin pois meikäläisen repertuaarista. Ensin oli puolisen tuntia levymusiikkia. Sivistynyt arvaukseni on, että Wanhan tanssikellarin Kirsillä on täytynyt olla sormensa pelissä, sillä niin hyvää tanssimusiikkia ei kesälavoilla soiteta levyiltä. Horizone soitti ensimmäisen setin ilman illan tähtiä.

  Erinomainen setti, jokainen kappale oli tanssimusiikkia eikä tarvinnut miettiä, mitähän tämä nyt oikein on. Kyllä pojat osaavat soittaa tanssimusiikkiakin, jos vain heidän annetaan se tehdä.

  Valitettavasti tähdet tulivat jo toisen setin alussa kuvaan mukaan, joten meikäläisen kohdalla tanssiminen loppui siihen. Väkeä oli paljon ja suurempi osa naispuoleista. Silmämääräisen arvioni mukaan valtaosalla rippikoulusta oli kulunut jo vuosia. Kun tähdet tulivat estradille, mantamyrsky tempaisi melkein kaikki naiset kohti koroketta, vain osalla oli partneri mukana. On myönnettävä, että Matin ja Tepon musiikki on mukaansa tempaavaa, reipasta ja lounaissuomalisittain pikkuhumoristista.

  Se sopii erinomaisesti autoilumusiikiksi. Sanoitukset olivat vähän siinä ja siinä. Riimityksissä jossain kohdin olisin käyttänyt pitempää pohdiskelua eikä runollinen sisältökään kovin syviä luotaavalta nyt tuntunut. Mutta jos on 31 kultalevyä seinällä, niin eivät ne voi tyhjästä tulla. Siinä kuunnellessani jostakin oudosta syystä tuli mieleeni nimimerkki Perusinsinöörin ikivanha pakina Insinööriuutisissa. Siinä hän muun muassa totesi, että miljoona perskärpästä ei voi olla väärässä, paska on hyvää.

  No onneksi tämä slogani jäi pian mielessäni taka-alalle, mutta häpesin tällaista syntistä aatosta niin kovasti sydämessäni, että katsoin parhaaksi ottaa suunnan kotia kohti.

  Maija suostui kuin suostuikin lähtemään Viljon huoneeseen ja istahtamaan sängyn reunalle, mutta ei sitten muuta. Kovan puhumisen jälkeen Maija otti empien ja häpeillen Viljon kalun käteensä ja piteli sitä hetkisen, mutta siihen se sitten jäi. Meni pari viikkoa eikä Viljoa näkynyt. Maija jo luuli romanssin täysin päättyneen ja kysyi asiaa Viljolta nähtyään tätä käytävällä. Viljo siinä myhäillen kertoi olleensa Liisa luona toisessa kerroksessa, koska Liisalla on Parkinsonin tauti.

  Taas kerran eräs viehättävä nainen pysähtyi oman piskinsä kanssa kohdalle ja kysyi koiran rotua. Kaveri tähän, että se on tuotu kaukaa Aasiasta ja rotu on tiettävästi Canis Cunnilingus. Mimmi ihmettelemään, että mikä se sellainen rotu on, kun hän ei ole kuullut sellaisesta rodusta, vaikka on koiraihmisiä. Mies tähän, että suomeksi se tarkoittanee vitunnuolija koiraa.

  Nainen nosti nokkaansa ja lähti loukkaantuneena kipittämään tiehensä. Pari päivää myöhemmin samainen nainen tuli kuin tulikin taas koiraulkoilureissulla olevaa kaveria vastaan ja pysähtyi kysymään, että voisiko hän lainata koiraa joksikin aikaa, niin hän voisi sitä ulkoiluttaa tämän puolesta yhdessä oman koiransa kanssa.

  Kaverilla ei ollut tätä mitään vastaan, he vaihtoivat osoitteita ja kännykkänumeroita sekä samalla mies pyysi soittamaan heti, jos jotain ongelmia ilmenee. Ei mennyt puolta tuntia, kun miehen kännykkä pirahti ja nainen vaivautuneesti sanoi, ettei koira oikein vaikuttanut rotunsa valioedustajalta. Kaveri sanoi tulevansa heti naisen kotiin katsomaan, mistä on kysymys. Sisälle päästyään mies silmäili hetken ympärilleen, heristi sormeaan koiralleen ja sanoi: Sieltä kumpusivat lavatanssiharrastus ja harrastusteatterit, jotka olivat tavalliselle ihmiselle tärkeitä ja terveitä mielialan kohottajia.

  Kun radio lopullisesti luvulla tappoi tanssimusiikin, hävisivät kyliltä ja kaupungeista myös tanssilavat sekä seurojen- ja työväentalot, jotka olivat kansankulttuurin keskuksia. Sijaan tulivat erilaiset juottolat. Emme näe metsää puilta eli tavallisen kuntoliikunnan, kuten esimerkiksi lavatanssin, merkitystä kansan mielenterveyden, kunnon ja työkyvyn ylläpitäjänä.

  Kaiken mediahuomion saavat toisen murskaamiseen tähtäävät taistelulajit eli voittoa janoava kilpaurheilu sekä elitistinen kulttuuri. Ahneet lääkärit ja kansainväliset terveyspalveluiden tarjoajat torjuvat kaikin keinoin ennaltaehkäisevän terveyshuollon.

  USA, Kanada ja Argentiina ovat tanssiterapian edelläkävijöitä. Suomikin roikkuu siinä mukana, mutta painii hiukan eri sarjassa eli ns. Itseohjautuva mielen ja kunnon kohottaminen on havaittu erääksi parhaimmista tanssin puolesta puhujaksi. Työkyvyn ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi on perustettu tangoryhmiä työpaikkojen työterveyshuollon osaksi. Lavatanssin harrastamisella voi olla hyvin suuri positiivinen merkitys ihmisen hyvinvointiin. Kyse ei ole pelkästään tanssimisesta, vaan myös laululla ja musiikilla on merkittäviä terapeuttisia vaikutuksia fyysisiä ja psyykkisiä sairauksia hoidettaessa ja ennalta ehkäistäessä.

  Tanssiterapia paitsi parantaa fyysistä kuntoa ja koordinaatiota, se lieventää tuskaa ja ahdistusta, se auttaa ihmisuhteiden ylläpitämisessä ja se täydentää muita mielenterveyteen liittyviä hoitomenetelmiä. Olin kuulevinani siellä jonkun lukijan mutisevan, että sepä hyvä - en kommentoi tätä. Kuitenkin tienvarren yhteenlaskettu väkiluku Espoo, Kirkkonummi, Siuntio, Inkoo jne. Monet hallit kaikuvat nykyisin viikonloppuiltaisin tyhjyyttään, kun mitään toimintaa ei niihin ole järjestetty.

  Aiemmin kun nuorien urheilutoimintaan ei kaadettu veikkaus- ja verovaroja rajattomasti, tanssilavoja ja -taloja oli joka urheilukentän kupeessa. Talkoot olivat eräs sosiaalinen yhdessäolon muoto; varat kerättiin iltamista.

  Tavallisen lavatanssin arvostus aikuisten sosiaalisena liikuntamuotona vielä luvulla oli korkealla. Tanssi kun sopii kaiken ikäisille ja sen avulla pysyy kunnossa. Tanssi auttaa hallitsemaan tasapainoa ja vartalon koordinaatiota, mutta sen lisäksi siitä on suuri apu masennuksen hoidossa.

  Masentunut ihminen on menettänyt elämänhalunsa, minkä hän voi saada takasin musiikin ja tanssin avulla. Musiikki stimuloi ja tanssin yhteydessä pääsee kosketuksiin toisten ihmisten kanssa. Selkä suoristuu nykypäivän työtaakan alta ja sitä päästään elämänsyrjään taas kiinni.

  Lavatanssilla on tavattoman suuri merkitys hauskana, monipuolisena ja ennaltaehkäisevänä liikuntamuotona. Ei tanssi vaadi mitään sellaisia suorituksia, mitä näkee jossakin 'Tanssii Tähtien Kanssa' tv-ohjelmassa. Peruskävelijä on parketilla kova sana varsinkin, jos askel sattuu silloin tällöin vielä iskun päälle. Jo pelkkä tanssimusiikki tuo mieleen onnen tunteen ja herättää jo uuvahtamaan päässeen kehon ja jalka alkaa väpättään.. Tuskin mikään muu harrastus on nuorille terveellisempää ja mutkattomampi tapa tutustua vastakkaiseen sukupuoleen kuin lavatanssi.

  Ei tarvita viittä kaljaa pohjalle samalla altistuen jo nuorena liialliselle alkoholin käytölle. Lavatanssipaikat kun nykyisin muistuttavat enempi alkoholin kulutuksen suhteen raittiusseuroja, biletyspaikoista en sano mitään, kun ei ole kokemusta. Tässä saattaisi olla syksyn kunnallisvaaliehdokkaille mietinnän paikka - lähtökuoppia kaivetaan ja oikein syviä kilpakumppaneille.

  Kahden vuoden kuluttua tapauksesta veisasimme virttä hänen haudallaan. Kaatumiset ovat ikäihmisten suurin tapaturmainen kuolinsyy.

  Kaatumispelko saattaa aiheuttaa jopa elämisen laadun alenemista, kun liikunta ja muut aktiviteetit jäävät näistä syistä vähemmälle. Aktiivisen liikunnan puute alentaa motorisia prosesseja sekä tuo tasapainon heikkenemistä. Nämä ovat samansuuntaisia oireita, mitä ilmenee Parkinsonin taudissa Pt. Näiden oireiden ilmenemistä pyritään ennalta ehkäisemään perinteisillä fyysisillä harjoituksilla, jotta tasapainokyky säilyisi.

  Tangon käyttö uutena harjoitusmuotona on antanut lupaavia tuloksia muun muassa Pt: Asiaa kokeiltiin 38 hengen ryhmässä, joista 19 sairasti Pt: Kummastakin ryhmästä noin puolelle järjestettiin perinteistä liikuntamuotoa ja toiselle tangoa kaikille yhteensä 20 tuntia 13 viikon aikana.

  Vaikka kaikissa ryhmissä havaittiin paranemista jossakin asiassa, niin tangon Pt-ryhmässä havaittiin paranemista niin tasapainon ja askeltamisen paranemisessa kuin kaatumisten vähenemisinä. Erityisesti tangon Pt-ryhmässä luottamus omaan tasapainoon kokeen jälkeen oli selkeästi parempi kuin perinteistä liikuntaa harjoittaneilla Pt-ryhmän jäsenillä.

  Molemmat tangoryhmät nauttivat kovasti harjoituksista, koska tangotunnit olivat yhteisöllisiä sosiaalisia tilaisuuksia. Tutkijat tulivat siihen johtopäätökseen, että vanhemmille ihmisille tango on sopivampi, hauskempi ja hyödyllisempi aktiviteettimuoto kuin muut perinteiset liikuntamuodot. Perinteisesti on hyväksytty ajatus, että vanhemmilla ikäihmisillä, jotka ovat harrastaneet pitkään tanssimista, liikunnallinen tasapaino on keskimäärin paljon parempi kuin vastaavilla ei tanssia harjoittaneilla ihmisillä.

  Entäpä jos tällainen ei tanssia harrastamaton menee puolen tunnin tanssitunnille, onko siitä mitään hyötyä? Koe osoitti, että jo puolen tunnin ohjatun tanssiharjoittelun jälkeen vartalon keinunta väheni ja ryhti parani. Mittaus tehtiin siten, että koehenkilö yritti seisoa mahdollisimman ryhdikkäästi ja huojumatta. Mielenkiintoista oli, että isommilla ihmisillä, joita oli pyydetty ottamaan tanssissa viejän rooli, saivat näissä kokeissa paremmat tulokset. Pysyvämpiä tuloksia saatiin tietysti, jos harjoituksia jatkettiin säännöllisesti.

  Jokainen armeijan käynyt mies on aikanaan alokkaana marssiharjoituksissa saanut samalla peruskurssin myös tanssilattialle. Jopa sellainen vaikea asia tanssijalle kuin vastaliike on käy marssijalta itsestään. Kun vasen jalka lähtee ottamaan askelta eteenpäin, niin ylävartalossa vasen kyynär- ja olkapää lennähtävät taakse ja oikea puoli vastaavasti työntyy hiukan eteenpäin; oikean jalan askel on peilikuva edellisestä. Turhaan ei suomalaista tangoa sanota usein marssitangoksi.

  Ei kun ryhti, vatsa sisään, rinta ulos ja menoksi; anna kuitenkin parillesi aikaa siirtyä alta pois. Rahapeliyhteisön toiminnasta tulevat varat käytetään urheilun ja liikuntakasvatuksen, tieteen, taiteen sekä nuorisotyön edistämiseen. Eurojackpotin tuotto Suomessa käytetään suomalaisen taiteen, liikunnan, tieteen ja nuorisotyön hyväksi.

  Edellä olevien lainausten valossa arvailen, että sanaa urheilu pyritään välttelemään virallisissa teksteissä. Syytäkin on, sillä sana on saanut sellaisen kaupallisuuden leiman, jolle ei pidä noin vain valtion keräämiä rahoja syytää. Urheilu on globaalia bisnestä, joten sen tulee kerätä rahansa kaupallisia kanavia käyttäen kokonaan. Me olimme kahta puolen 50, kun jäimme huusholliimme kahden.

  Vapaa-aikaa ja haikeutta oli tavallista runsaammin ellei peräti turhan paljon. Ymmärsimme, että jotain piti tehdä muutakin kuin murjottaa toisillemme, jos aiottiin yhdessä eläkkeelle selvitä kunnialla. Muutamat ikäluokkamme tuttavistamme keskittyivät hyvään ruokaan ja palanpainikkeisiin. Hienoja asioita nekin, mutta nyt lähes 20 vuotta myöhemmin muutamilla elämän laatua alentavat varsinkin liikkumiseen liittyvät rajoitteet. Ihmismieli kun on sellainen, että helposti lipsuu tuo kalorien ja liikunnan tasapaino, jolloin ortopedit pääsevät hieromaan käsiään.

  Me molemmat olemme sen verran vaatimattomista oloista lähtöisin, ettemme olleet oppineet arvostamaan hyviä ruokia, vaan meille on riittänyt, että sitä oli tarpeeksi. Se lienee yksi tekosyy, miksi ajauduimme luvun alussa tanssilavoille ja tulipa siinä sivussa käytyä Eila Holmenin tanssikursseillakin, jossa mm.

  Jorma Tulonen ja Heikki Kahila toimivat apuopettajina. Nämä opettajat osasivat sytyttää innon lavatanssiin ja pitää tulta yllä. Varmaan heiltä kuulimme tanssiuramme tulevaisuuden: Tanssin ytimenä on askel, tauko ja musiikki. Kaikki muu on kakun koristelua. Koskaan emme ole kilpailleet, koskaan emme ole opettaneet, joten olemme edelleen siinä aloittelijoitten ja keskitason puolivälissä intoa puhkuen.

  Kun katselee tanssia harrastaneita ja harrastavia ikäihmisiä, niin ei voi kun todeta, kuinka kaukana heistä niin fyysinen kuin henkinen vanhuus vielä on. Siksi 5-kymppisille on oikea aika hankkiutua uudestaan sellaisen sosiaalisen harrastuksen piiriin , missä samanaikaisesti sekä fyysis-, psyykkis- että musiikkiterapian keinot hyödynnetään tulevien vaivojen ennalta ehkäisemiseksi, jotta voi terveenä kuolla, jos sen aika joskus tulee. Mentäessä luvun puolelle sama herra esiintyy kirjoissa, mutta tituleerataan tällä kertaa sikopaimeneksi.

  Käsittääkseni se ei ollut kovin korkealle arvostettu ammattiryhmä tuohon aikaankaan. Pohtimaan olen jäänyt vanhoja sanontoja, onko nimi enne ja onko omena pudonnut kauas puusta. Eräs sotilasuran valinneista sukuni miehistä, joka ruotusotamiehenä matkusteli paljon Keski-Euroopassa mm. Kaarle XII toimiessa matkaoppaana, piipahti kerran kolmen vuoden rupeaman jälkeen kotona ja matemaattisena kykynä tuli siihen tulokseen, että lapsiluku oli kotona hänen poissa olleessaan kasvanut normaalista poikkeavalla tavalla.

  Tämän oivallettuaan ja kun sattui olemaan juuri silloin kirves kädessä silpaisi sillä vaimoaan polveen pahoin seurauksin.

  Tulihan siitä aikanaan merkintä kirkon mustaan kirjaan. Jotkut kotimaiset lahkolaispuhujat ovat menestyksellä kaadelleet kuulijoitaan samalla menetelmällä.

  Äiti Amma vieraili Suomessa syksyllä ja antoi voimaa ja terveyttä halailemalla ihmisiä ja siinä ohessa keräsi pientä kolehtia järjestönsä hyväntekeväisyyteen. Maailma on täynnä tarinoita taikasauvalla koskettamisista. Jotain ihmeellistä tai selittämätöntä kai siinä kosketuksessa sitten on. Suomen Tanssiterapiayhdistys ry oli ilmeisesti vahvasti myötätoteuttaja. Esitelmät ja näytetyt videoklipit olivat vakuuttavia tanssiterapian saavutuksista aivovammojen ja -sairauksien hoidossa.

  Kesällä Rosariossa Argentiina oli ensimmäinen kansainvälinen tangoterapiakonferenssi, missä paikallisten lisäksi varsinkin kanadalaiset ja yhdysvaltalaiset tutkijat toivat voimakkaasti esiin tangon psyykkisfysiologiset edut mm. Parkinsonin ja Alzheimarin tautien hoidoissa.

  Se että voi liikkua ja sulkea partnerinsa syliinsä auttaa kohottamaan potilaan tilaa merkittävästi. Tangoterapian avulla pystytään melkoisessa määrin kontrolloimaan potilaan mielialaa ja kuntoa.

  Kosketus, liikkuminen, säännöllinen harjoittelu ja musiikki lääkinnän lisäksi ovat kaiken hoidon perusta tässä terapiassa. Tanssin ennalta ehkäiseviä vaikutuksia myös muihin vaivoihin voi vain arvailla. Tämän tangoterapiasta tietäen minua jäi hieman kaivelemaan, miksi niin vähän varsinaiset puhujat ottivat tämän puolen asiasta esille. He korostivat enempi tuota liikkeen, toiston ja musiikin yhteisvaikutusta.

  Tuosta kosketuksen tärkeydestä kaiken uhallakin kerron työurani varhaisemmilta ajoilta erään kollegani nuoruuden kokemuksesta Viipurista sotien keskellä, kun kurkkumätä raivosi lapsissa ja nuorissa. Hänkin oli sairaalassa potemassa kyseistä tautia lievänä. Samassa huoneessa oli noin ehkä jo kouluikää lähetelevä tyttö, jolla kurkkumätä oli pahassa vaiheessa.

  Tovin siinä sylissä oltuaan hän rauhoittui, nukahti ja siitä hetken päästä hengitys loppui. Mikä oli tälle kuolevalle tytölle silä hetkellä tärkein asia? Itse sen aiheutin enkä ehkä tahattomasti. Humoristiset poikkeamat aiheen sivuun ovat usein piristäviä, mutta jos tanssia käsittelevät artikkelit alkavat hukkua sivujuonteisiin, palsta ei enää palvele sitä tehtävää, jota varten se on perustettu.

  Vuosia sitten Matti muistutti minua tämän tästä sähköpostin välityksellä, ettei hän hyväksy mainostamista eli ei pidä mennä kehumaan, että huomenna on siellä ja siellä erinomainen orkesteri X, joten ei kun sinne kaikki joukolla. Syy ilmeisesti on se, että tanssin järjestäjille ja esiintyjille tanssinet ei ole ilmainen eli kyseessä on loppujen lopuksi kaupallisesta sivustosta. Siksi pitää olla tarkkana, ettei muut maksajat hermostu. Siivosin kirjoituksiani, jotta en turhan takia olisi joutunut kirjoituskieltoon, koska sivusto kuitenkin oli minun tarkoituksiini mainio kanava eli varmistaa, että minulle tärkeät tanssipaikat säilyvät ja pitämäni orkesterit saisivat sen verran keikkaa, että jaksaisivat soittaa.

  Varsinkin mehevimmät kommenttini jätin siksi lähettämättä, etten turhaan ärsyttänyt herkkiä kirjoittajia ja minulle olisi käynyt kuten Humppikselle. Tähän väliin on hyvä pistää pari sanaa Humppiksesta. Hän on monesti ellei peräti aina kirjoittanut varsin totuudenmukaisesti ja hyvin. Jos joku toinen olisi ollut nimimerkkinä, niin tekstit olisi ylistetty maasta taivaaseen. Hän on liian hyvä tanssija, ei erityisemmin suosi itsensä ikäisiä tai vanhempia daameja hakukohteinaan ja on tämän ilmaissut ainakin joillekin tahoile, jotka sitten ovat loukkaantuneet ja parjaus, väärintulkinnat ja vastaavat kiusanteot ovat levinneet.

  Kyse on siis ennen muuta henkilökemiasta kuin kirjoituksista, mutta kirjoitukset ovat ainoa konsti, jolla häntä on päästy lyömään käyttämällä törkeästi väärin bannausnappia. Maan tavaksi tanssinetissä on tullut, että arvostelevissa kirjoituksissa varsinainen piikki kätketään niin, että siihen ei voi tarttua ja jos tarttuu, niin silmät pyöreinä väitetään tarkoittavan vallan muuta ja vakuutellaan omaa tyhmyyttä.

  Usein arvosteluun liittyy aiempia tapahtumia tanssipaikassa. Varsinkin pakkien antaminen ja saaminen on ikimuistettava vihan ylläpidon peruste. Eräs toinen yksityiskohta, joka usein tulee vastaan, on orkesterin kehuminen. Mene kehumaan jotain orkesteria, niin välittömästi tulee jossakin muodossa negatiivista palautetta varsinkin sellaiselta suunnalta, jolla on käynyt sinä iltana vähän huonompi hakuonni.

  Eli omaa pahaa mieltä yritetään selittää itselle orkesterilla tai paikan järjestelyillä. Helposti syntyy aiheettomiakin näkemyseroja ja syyttelyn ketjuja. Suomalaiselle lavatanssijalle on tyypillistä, että polvia pitää notkutella kaikissa tansseissa samoin kuin humpassa. Se tarkoittaa sitten sitä, että varsinkin lattareista tulee varsin omaperäisiä. Voisin kärjistää, etteivät aidot latinot helposti pystyisi näkemisen perusteella esimerkiksi cha-chan tanssijoita tämän tanssilajin tanssijoiksi tunnistaa sen verran hulppeaa yleensä tuo humppaaminen on.

  Samalla se tarkoittaa sitä, että orkesterit ovat alkaneet soittaan humppaavasti lattareita. En tiedä onko se sitten hyvä vai huono asia, kallistuisin huonon puolelle.

  Mutta menepä kirjoittamaan tanssinetissä, että erityissuosittu tanssiorkesteri soittaa lattarit päin mäntyä, niin juttu auttamatta roskataan ja ehkä syystäkin. Kaupallisuus Tanssinetti on kaupallinen sivusto eli sen rahoitus hoidetaan keräämällä tanssien järjestäjiltä ja orkestereilla ilmoitusmaksua. Jos haluaa nimen soittajalistalle tai paikan kalenteriin, niin pitä pulittaa tietty summa. Jos esimerkiksi nimiä olisi kpl orkesterit ja tanssipaikat yhteensä ja keskihinta ilman alv: Tämän kaupallisuuden vuoksi ylläpitäjän on oltava erittäin tarkkana, ettei ainakaan muodollisesti maksajia aseteta toisiinsa nähden eriarvoiseen asemaan esimerkiksi antamalla kirjoittajille ilmaista mainostilaa puffien muodossa.

  Jäin erityisesti miettimään, miksi sinne tämä orkesteri oli vetänyt niin paljon tuttuja tanssijoita. Tulin taas kerran vakuuttuneeksi siitä, että eri ihmisillä on erilainen kuva hyvästä tanssimusiikista. Meitä monia ilmeisesti MMto: Tanssija voi hyvin kuvitella, että musiikki vahvistaa ja avaa kuunteluprosessissa hermoyhteyksiä sekä motorisia prosesseja.

  Musiikkiin on mukavampi tanssia kuin ilman sitä ja kääntäen, kun tulee sopivaa musiikkia jalka alkaa väpättään. Kun orkesteri lähettää ilmoille musiikkia, tanssija odottaa niiden olevan tietynlaisia ja vertailee näitä soitettuja ja odottamiaan säveliä keskenään.

  Hyvä orkesteri on monen mielestä sellainen, jonka soittamat sävelet ja melodiat yhtyvät kuulijan odotuksiin. Musiikkiterapia ilmeisesti pohjautuu tämäntyyppiselle ajattelulle. Rakkaudessa on mukana paljon tiedettä ja tutkijoilla paljon ajatuksia ja johtolankoja rakkauden alkuperästä ja luonteesta. Nykyinen teknologia antaa mahdollisuuden kurkistaa, miten rakastuneen eri aivoalueet toimivat ja mitä biokemiallisia muutoksia esiintyy verrattuna sellaiseen, joka ei ole rakastunut.

  Rakastuessamme tulemme hiukan hulluiksi. Aivokuvauksissa romanttinen rakkaus näkyy lähes samanlaisena kuin olisimme hiukan hulluja samaan tapaan kuin ihmiset, jotka kärsivät pakkomielteistä. Tutkimusten mukaan kiihkeä ensirakastuminen aiheuttaa serotoniinin laskua ja aivojen mielihyvää käsitteleville alueille tulvii dopamiinia samaan tapaan kuin käytettäessä huumeita.

  Se luo mieleemme voimakkaita sidoksia mielihyvän ja haluamamme kohteen välille. Tietyt hormonit, kuten oksitosiini ja vasopresiini , näyttävät olevan ratkaisevassa asemassa pitkäaikaisten suhteiden syntymisessä ja niiden ylläpitämisessä. Kun useita vuosia parisuhteessa olevalle näytetään vastapuolen valokuvaa, niin näihin hormoneihin liittyvä aivotoiminta kiihtyy merkittävästi.

  Aivokuvausten perusteella voidaan vahvistaa väittämä, että 'rakkaus on sokea'. Sen lisäksi, että rakastuneella mielihyvän aivoalueet kylpevät dopamiinissa, negatiivisten tunteiden ja kriittisen arvioinnin alueet ovat täysin sammuksissa.

  Tuoksu on rakastumisessa tärkeä tekijä. Ihminen tuntee vetovoimaa sellaiseen osapuoleen, jolla on itseensä nähden erilainen immuunimolekyylien järjestelmä MHC- molekyylit. Tällä on tärkeä merkitys jälkeläisten immuunijärjestelmän muodostumiseksi sellaiseksi, että tulevat jälkeläiset olisivat mahdollisimman elinkelpoisia. Seksi vähentää stressiä sekä luo mielihyvän ja nautinnon tunnetta.

  Tämä johtuu endorfiineista , joita josku myös onnellisuushormoneiksi nimitetään, vaikka itse asiassa ne ovat aivojen tuottamia opioideja , jotka saavat hurmoksen, hyvänolon tai uneliaisuuden kaltaisen tunnetilan. Eräs amerikkalainen tutkimus, johon osallistui 90 ihmistä, antoi vahvaa näyttöä sille, että endorfiinit ja oksitosiinit vahvistavat kehomme puolustuskykyä.

  Seksin seurauksena vapautuu myös typpimonoksidia, jolla on monia vaikutuksia orgaanisiin toimintoihin. Muun muassa se lisää sukupuolielinten verenkiertoa, mikä miehillä estää eturauhassairauksien syntyä.

  Rakastuneen sydän sykkii nopeammin. Tässä on kyseessä sama mekanismi kuin pelästymisessä: Kun aivoihimme tulee viesti uhan läsnäolosta, kuten myös on laita rakkautemme kohteen ilmestymisestä paikalle, kehossa syntyy ketjureaktio, joka virittää huomiokykymme ja reaktionopeutemme huippuunsa.

  Vireystilaa säätelevä väliaivojen hypotalamus saa hälytyksen ja siitä seuraa stressihormonien välitöntä erittymistä ja samaan aikaan tietyt hermot vievät viestin sydämelle, että sen on oltava varautuneena kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Suudellessamme 30 kasvolihastamme joutuu tekemään töitä saaden fyysistä harjoitusta, mutta samalla itsetuntomme ja verenkiertomme kasvaa. Amerikkalaisten tutkijoiden mukaan paljon suutelevat ihmiset elävät pidempään ja potevat vähemmän sydänsairauksia.

  Tämä saattaa johtua siitä, että suutelemisen ansiosta erittyy erilaisia hormoneja, joilla on särkylääkkeiden tapaisia vaikutuksia ja ne vahvistavat kehon puolustusmekanismeja. Suurin niistä on rakkaus    Elämäni valssi    5. Eräässä pöydässä istui neljän hengen seurue, joista toinen daameista istui pyörätuolissa. Seurailivat toisten tanssimista ja hissukseen maistelivat talon antimia. Tuli hidas valssi, jonka pyöreisiin lähdimme. Tämä pyörätuolissa oleva daami nousi hyvin varovaisesti ellei peräti heiveröisesti ylös ja alkoi huojua valssin tahdissa niin kuin leppeä tuuli huojuttaa vahvaa tammea.

  Pysähdyimme ja jäimme muiden mukana seuraamaan tanssiesitystä, jota soittaja vielä hiukan pidensi. Se oli sykähdyttävä esitys. Tämä daami pani tanssiinsa kaikkensa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Suurempia aplodeja ja halauksia en ole koskaan nähnyt tanssipaikalla. Se avasi ainakin minun silmiäni sille, mitä tavallinen lavatanssi ja lavatanssimusiikki voivat ihmiselle merkitä.

  Tämä oli jälleen kerran osoitus siitä, että tanssiminen parantaa elämisen laatua, edesauttaa luomaan ja ylläpitämään ihmisten välisiä suhteita sekä lisäksi parantaa sydämen toimintaa, alentaa verenpainetta, diabetesta ja kolesterolia, lisää oksitosiinihormoonin tasoa synnyttää hyvää oloa , parantaa mielen ja liikkeen koordinaatiota ja tasapainoa sekä edesauttaa hymyilemään eli kasvolihakset näyttävät ulospäin sen, että sisäinen hyvinvointi on kunnossa.

  Saanko kysyä mitä se sellainen kotiristi merkitsee, kun ei ole tuttu sana minulle? Anteeksi epäselvyyteni - se on synnynnästä. Tarkoitin 'iltojeni iloa', 'elämäni sulostuttajaa', 'miehen kylkiluuta' jne. Tarkoitin siis häntä, joka yli 40 vuotta sitten kääntyi onolatrian uskoon eikä ole vieläkään uskossaan horjunut tai siitä luopunut - luulen. Se onnistu vain jatkuvan harjoituksen kautta. Lisäksi aktiviteettien tulee olla sellaisia, että niistä voi samalla nauttia.

  Lavatanssissa joutuu miellyttävän musiikin tahdissa koko ajan ottamaan tiettyjä askelkuvioita ja tekemään nopeita päätöksiä sekä vikkeliä pyörähdyksiä ja suunnanvaihtoja. Tämä harjaannuttaa muistia ja parantaa tasapainoa sekä on merkittävästi sosiaalisempaa kuin pelkkä yksitoikkoinen kävely. Tanssipaikkoja kun on tullut kierreltyä muutoinkin kuin kaukaa, niin siellä tapaa yllättävän paljon vanhoja tuttuja juomaveikkoja.

  Kun muutaman vuoden on istunut takamuksensa puuduksiin vertaisryhmissä, niin tanssiterapia on kevyempi vaihtoehto elämässä jaksamiseen. Tiedä häntä sitten miten meidän tanssia harrastavien raukkojen käy, kun selitellään aikoinaan Pietarille tekosiamme — 'suo siellä, vetelä täällä', kuten Kekkonen pahojen kielten keksimän jutun mukaan vastasi Tabe Sliorin lähentelyviestiin.

  Edellä oleva tuli mieleeni luettuani lehtikirjoituksen kardinaali Cavallari piispallisesta paimenkirjeestä, joka tähän mennessä on kaikkein jyrkin tuomio tangolle. Kirje manaa tangoa tulikivenkatkuisin ilmaisuin maan rakoon. Hän vertaa tangoa moraaliseen kataluuteen ja lisää, että se on inhottavuudessaan ja vastenmielisyydessään kaikkea sitä mitä vain paatunut ihminen voi kuvitella.

  Ainoastaan sellaiset ihmiset, jotka ovat menettäneet kaiken moraalinsa, voivat sitä sietää. Se on nykypäivämme häpeätahra. Se joka sitä harrastaa, tekee syntiä. Hän määräsi kaikkia kirkon paimenia eväämään synninpäästön niiltä, jotka ovat tanssineet tangoa ja jotka eivät pyhästi lupaa olla sitä tekemästä uudestaan vastaisuudessa. Lähde New York Times Joten ei kai tässä ristiriitojen maailmassa voi kuin yhtyä Euripideen sanoihin: Tanssipaikoilla on hyvin usein aluksi tanssinopetusta, joka sisältyy lipun hintaan.

  Kun aloittelija tulee ensi kertaa suurin toivein tanssikurssille ja näkee kuinka varttuneemmat tekevät hienoja kuviosarjoja, niin hän mielessään ajattelee, että jos vielä joskus osaisi noin hienosti tanssia. Menee vuosi ja tämä innokas ja osaava tanssija katselee huippuluokan kopteroijia ja huokaa, jospa vielä joskus osaisi tanssia tuolla tavalla. Kolmen vuoden kuluttua tästä tanssija huomaa olevansa huippuosaaja jopa kilpapuolella.

  Hän näkee kuinka eräs vasta-alkaja tulee tanssipaikalla empien sisään ja ottaa arastellen tanssiotteen ja horjuvat ensi askeleensa. Tällöin huippuosaaja huokaa ja mielessään sanoo, että jospa vielä osaisi tanssia tuolla intohimolla. Moni daami on kyyneleet silmissä poistunut tanssitunnilta kesken kaiken eikä ole takaisin tullut. Tämä aikakausi alkaa olla auttamatta taakse jäänyttä elämää. Varmaan olen täysin väärässä, kun minulle on tullut sellainen mielikuva, että mitä korkeammalla on kilpatanssipuolella ollut, kun on aloittanut opettajan uransa, sitä kriittisemmin hän suhtautuu opetettaviinsa.

  Ehkä hänen omalle kohdalleen sattuneet tiukatkin palautteet matkan varrelta ovat turhina painolasteina. Kuitenkin sanoisin, että nykyään erityisesti nuorempi opettajapolvi suhtautuu äärettömän positiivisesti opetettaviinsa. Tästä oli hyvänä esimerkkinä tv: Itselläni on ollut hyvä tuuri sen suhteen, että kaikki ne, joiden opetusta olen saanut nauttia, ovat panneet pääpainon tanssin innostuksen sytyttämiseen ja ylläpitämiseen.

  Jorma Tulonen, eräs pitkäaikaisemmista opettajistani, on innostanut mm. Eduskunnan tanssikerholaisia lavatanssikulttuurin ymmärtämiseen ja siitä nauttimiseen. Kirjeen sulle kirjoitan ja kuorehen mä laitan oikein valokuvaniki. Näät mun siinä vasemmalla sontakuorman päällä ja ohjaksissa kelpo Miikin. Minkä tähren lährit sinne Amerikkahan töihin oon mä sitä ajatellut. Emmä ollut tarpeheksi rikkahaasta talosta ja osannut en olla hellu. Metallinen kaulaketju, jonka annoit mulle, putosi ja joutui hukkaan.

  Tuokkolasta kuoli sitten viimeinenkin mulli ja muuta ei oo sattunutkaan. Kyynelistä kostehista kynttiläni sammuu kamarini akkunalla. Ekkö sinä voisi sitä sytyttämään tulla sillä rakkautesi valkialla.

  Mitä ne tuollaasetkin plaattialla tekkee, kyllähän sinne paremmatki tuppii: Kun ne sitten vielä hyppelöövätki kuin isoäiren vanha puolarukki.: Kyllä ne muaki sinne hyppelemähän veis' jos ne tietäis' että mull' on lehmä.

  Vaan kun eivät tierä, niin ei myöskään vierä, pahaakos sen lehmällisen kerjää. Mä on tullu' suhun ja sä oot tullu' muhun ja pappani pani mut sua meinaamahan. Jollen mä sua saa, niin voi, voi Herran tähren kyllä se olis' äirellekkin paha.

  Menin luttihin maata ja jätin oven haata ja orottelin poikia perähäni. Aamulla heräsin ja yksin makasin, voi piru kun mun pisti nenähäni. Maikki Metsäkedon hyräilystä Ihmiset terapoivat itseään jatkuvasti musiikilla. Hyvä musiikki panee mielemme kuvittelemaan liikettä eli hytkymään ja naputtamaan jalkaa tai sormea, koska musiikki stimuloi koordinaation ja liikkeen ajoitukseen liittyviä aivoalueita. Musiikki on ihmisen varhaisinta kommunikaatiota, ehkä puhettakin varhaisempaa, se säätelee primitiivisiä tunteita.

  Mielimusiikki toimii aivojen rajuna ärsykkeenä, aktivoijana ja virittäjänä. Musiikkimakuun vaikuttaa merkittävästi se, millaiseen äänimaailmaan ihminen syntyy. Musiikkimaku voi silti kehittyä paljonkin kuuntelemalla. Musiikkilajeja ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen. Ei siis ole pakko kuunnella Mozartia. Musiikkikulttuurin näkökulmasta hyvä musiikki on luovaa ja kekseliästä.

  Yksilön näkökulmasta hyvä musiikki on sitä, mistä hän nauttii. Edellä olevat ajatukset olen poiminut Terhi Hautamäen kirjoituksesta Evita-lehden no. Lavatanssin harrastajana korostaisin vielä enemmän tanssin ja musiikin yhteenkuuluvuutta. Ainakin antiikin kreikassa musiikista, tanssista ja laulusta käytettiin samaa sanaa.

  Terpsícore oli sen jumalatar tarkoittaen sanana: Ihminen kaipaa sellaista kulttuuria, jota pääsee itse tekemään. Keskivertosuomalaiselle tanssilava on se näyttämö, jossa itse kukin pääsee tyydyttämään esiintymistarvettaan. Pitää kuitenkin muistaa taiteilijan kultainen nyrkkisääntö, ettei näyttämöllä saa esiintyä. Taiteilija, joka esiintyy ei nouse koskaan suuruuteen. Lavatanssi on vuoropuhelua tanssipartnerin kanssa.

  Jos siinä yrittää esiintyä muulle tanssiväelle, niin lopputuloksen voi helposti arvata. Tässä on samoja piirteitä kuin itseään kehuvissa hölösuisissa kavereissa, ei niiden seuraa kaipaa.

  He kehuvat itseään sellaisella höökillä, ettei toiset ehdi siihen väliin kehua ollenkaan itseään. Eihän siitä sellaisesta mitään tule.

  Maassa on satoja tuhansia, joiden terveyden ja elämisen tasoa parantaisi ravaaminen lavatansseissa. Yhteiskunnan ja tiettyjen piirien kannalta on tärkeää, ettei sairauksia maasta hävitetä, vaan että niitä hoidetaan. Näin tietyt tuottoisat liiketoiminnat ja suuri paarialuokka maassa säilyvät. Esimerkiksi tupakointi ja viinajuonti ovat mielisairauksia, tarkemmin sanottuna reaktioita lamaannuttavasta pelosta.

  Siksipä ne ovat sodan ja henkilökohtaisen laman oloissa niin suosittuja. Lavatanssi on sylikkäin tapahtuvaa liikettä. Miehen ja naisen välistä vartaloiden avulla tapahtuvaa keskustelua ohjaa lähes synkkä ja ikävöivä musiikki. Se on makeaa surua. Tanssin aikana kaksi toisilleen vierasti tulee yhdeksi. Kaksi toisilleen vierasta saavat kuvitelmissaan kokea olevansa yksi kokonaisuus.

  Onko se tämä kaipaus, joka loppujen lopuksi tekee tanssista romanttisen. Vastakkaisen sukupuolen kaipaus ei ole pelkästään seksin puutteesta johtuvaa, vaikka siihen usein liittyy seksistä unelmointia.

  Kaipaamme sellaista, jonka tajuamme vastakkaiseksi ja jonka kanssa voisimme muodostaa kokonaisuuden. Kuten kemiassa on opetettu, vastakkaisen varauksen omaavat ionit yhtyvät yhdeksi molekyyliksi. Tekstiä on mukava lukea kuin piru raamattua. Tässä tapauksessa tanssinharrastaja vastaan musiikin kuuntelija. Itselle vieras musiikki voi ärsyttää, jos sitä kuulee taustalla. Musiikki herättää muistoja jopa vahvemmin kuin vanhat valokuvat.

  Se aktivoi elämäkerrallisen muistin ja käynnistää aivoissa mielen elokuvan. Tutkijat eivät tiedä miksi, ainoastaan miten se tapahtuu. Musiikki osuu aivojen mantelitumakkeeseen, joka vastaanottaa kaikki aistitietomme ja jonka tehtävänä on tunnereaktioiden muistaminen ja käsittely. Vahva vaikutus on musiikilla, jonka ensikuulemiseen liittyy voimakkaita tunteita, ja muisto haalenee, jos kuulemme kappaleen monta kertaa.

  Esimerkiksi työpäivän jälkeen pistetään joku itselle sopiva kappale soimaan. Hyvä musiikki panee mielemme kuvittelemaan liikettä eli hytkymään ja naputtamaan jalkaa tai sormea, koska musiikki stimuloi koordinaatioon ja liikkeen ajoitukseen liittyviä aivoalueita.

  Musiikki on ihmisen varhaisinta kommunikaatiota, ehkä puhettakin varhaisempaa, se osuu suoraan aivojen syvimpiin osiin, mielihyväkeskukseen, joka säätelee primitiivisiä tunteita. Esimerkiksi pareittain soittavien muusikoiden aivosähkökäyrät alkavat yhdenmukaistua heidän soittaessaan. He siis kommunikoivat keskenään tiedostamattaan.

  Sama koskee todennäköisesti yhteislaulua. Laulaminen puolestaan kehittyy laulamalla. Yhteisön koossa pitämistä ja parinvalintaa on pidetty jopa musiikin perimmäisenä biologisena tarkoituksena.

  Siten musikaalisuus on ihmisen luontainen ominaisuus. Toiset kuuntelevat musiikkia vasemmalla toiset oikealla aivopuoliskolla tai sitten molemmilla. On vaikea todistaa, että erot olisivat synnynnäisiä. Hän pitää samanlaisesta, kunnes kehittää oman makunsa, jolloin musiikista tulee samalla tapa erottua vanhemmista.

  Jo vastasyntynyt tunnistaa vaistomaisesti musiikkikulttuurinsa tyypilliset sävelasteikot ja vierastaa riitasointuja. Ihminen lukkiutuu jo ennen kouluikää tiettyyn ääniympäristöön, ja aivojen kuulojärjestelmä käsittelee muunlaista musiikkia siitä käsin. Musiikkimaku voi silti kehittyä paljonkin kuuntelemalla tietoisesti, jolloin samalla kuuloalueet saavat jumppaa. Aivojen mielihyväkeskuksia hellii musiikki, jossa on ihanteellinen yhdistelmä toistoa ja hienovaraista muuntelua sekä yllätyksiä.

  Siis sopivasti jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua. Atonaalinen taidemusiikki on suurelle osalle ihmisistä epävireistä möykkää, pelkkiä yllätyksiä ja ilman säännönmukaisuuksia. Musiikki stimuloi aivoja, mutta nykykäsityksen mukaan musiikkilajeja ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen. Paholaisen sointu, vähennetty kvintti eli tritonus oli keskiajan kirkkomusiikissa kielletty.

  Kyseinen sointu löytyy mm. West Side Storyn Mariasta ja Simpsonien tunnarin alkusävelestä. Sellainen mielikuva jäi, että näissä varhaistansseissa käy lähinnä eläkeläiset eli köpöttelevä väki.

  Varsinkin pisti silmääni, että miesten keski-ikä oli noin 10 — 20 vuotta naisia korkeampi ja vastaavasti naisten tanssitaito merkittävästi miehiä parempi. Vain yhden taitavan vanhemman miestanssijan näin koko matkan aikana ja sentään kävimme 25 kertaa milongoissa.

  Myöhäisiin tangotansseihin nuoriso valuu tuossa puolenyön aikaan ja nujuavat ensin pöydissä juomansa ääressä pari tuntia ennen kuin pääsevät vauhtiin. Valitettavasti en ollut näkemässä kolmen aikaan aamulla, miten väki vetää tangoa tunteella. Jos ilkeä olisin, niin väittäisin, että tango väestöpohjaan nähden on suhteellisen vähän harrastettu asia tavallisten nuorten keskuudessa. Se ketkä tangoa tanssivat vähän riippuu siitä keneltä kysyy.

  Buenos Airesin miljoonaiseen porukkaan mahtuu jo melkoinen määrä ammattilaisia, joille aika monelle tarjoutuu työtilaisuuksia tangoshow'n piirissä. Sain sen käsityksen, että tämän metropolin alueella pyörii kymmenittäin enempi pieniä tangoryhmiä, joten erilaisia tangoesityksiä löytyy joka illalle. Nämä esitykset on tarkoitettu ennen muuta turisteille. Hinnatkin ovat sen mukaiset, ettei paikallisella palkkatasolla joka ilta istuta tangoravintolassa pihvin ääressä ja hihkuta bravoota paikallisille tangovirtuooseille.

  En laskenut mutta arvaan, että varsinaisia tanssipaikkoja Buenos Airesissa on selkeästi alle , enkä ihmettelisi, vaikka todellinen luku olisi alle Lähes poikkeuksetta elävä musiikki puuttui ja pelkästään melodiatonta, hakkaavaa nuevo tangoa itkunsekaisen miehen äänellä laulettuna kuuli joka paikassa pitkin iltaa.

  Vain tangoesityksissä kuuli sellaista tangoa, jota olin tottunut pitämään hyvänä argentiinalaisena tangona. Se vähä mitä näin vanhemman porukan muuta kuin tangoa tanssivan, oli pettymys.

  Eivät he osaa muita tansseja oikeastaan ollenkaan, mitä nyt paikallisia kansantanhuja. Eipä silti ei siellä myöskään juuri missään muuta soiteta kuin tangoa, milongaa ja tango valssia. Ai niin otsakkeen aiheesta piti kirjoittaa. Käyttäisin aikani ja rahani yksityisillä tangotunneilla. Opettajia löytyy joka lähtöön. Monelle suomalaiselle tuttu lienee Tango Pasiónista Los Ocampo www. Vaikkapa yhtenä opettajina voisivat olla he. Nyt emme ottaneet heihin yhteyttä, koska arvelimme, etteivät he olisi päästäneet meitä irti ennen kuin lentokentällä, emmekä halunneet olla heille pitkänä riippana.

  Kuulin, että facebookissa oli tilaisuutta puitu ja ehkä sen vuoksi varsinkin evästettyä nuorta väkeä oli runsaasti paikalla. Black Box BB on talon eteläpäässä Postitalon suunnalla alakerrassa. Pää- eli narikka-aulasta kävellään miesten wc: Alhaalla on myös vartioimaton narikka.

  Ensivaikutelmat tilasta eivät minun kohdallani olleet huonot mutta eivät mitenkään loistavatkaan. Lattia muistutti enempi vesivanerin kääntöpuolta, mikä ei minun tossuilleni ollut mahdoton juttu.

  Tanssialueen pinta-alaa en laskenut, mutta veikkaisin yli neliön. Vahtimestari avasi ovet kello Ensimmäisen ja viimeisen setin aikana mahtui aika hyvin tanssimaan, mutta keskimmäinen oli vähän ahtaan oloinen.

  Väliajoilla väki häädettiin käytävään, koska ilma loppui ja piti saada vahvaa tuuletusta aikaan. Vain yksi pyörtyi hapen puutteeseen ja häntä virvoiteltiin sitten verhon takana. Ei ainakaan sen vuoksi talo voi ylenkatsoa lavatansseja, etteikö sinne tanssijoita löytyisi.

  Silmääni pisti myös se, että paikalla oli tavattoman paljon sellaista nuorta ja erittäin tanssitaitosta väkeä, jota en ollut tavannut muilla tanssipaikoilla.

  Eli potentiaalia alueelta löytyy. Toivotaan, että lavatanssin puolustajia myös Helsingin päättäjistä löytyy, jotta Silmun kaatamisen jälkeen edes vähän tavalliset tallaajat voivat päästä nauttimaan verovaroin maksetusta kulttuurista eikä pelkästään korkeakulttuuri ole etuoikeutetussa asemassa.

  Kun vielä ukulella vahvistettu Martti Metsäkedon tanssiorkesteri vastasi soitosta, niin jokainen tietää, että musiikin suhteen on vaikea olla kverulantti.

  Tiedossani on, että vain yksi lahtelainen mieshenkilö seuralaisensa kanssa salakavalasti livistivät toisen setin jälkeen Wanhan tanssikellariin Sinitaivaan perään. Lähitanssit Musiikkitalon Black Boxissa pääaulasta alakertaan 8. Musiikkitalon ensimmäisessä paritanssi-illassa esiintyy Martti Metsäkedon tanssiorkesteri. Tapahtuman tarjoaa Suomen Muusikkojen Liitto ry Vapaa pääsy.

  Tässä on viehättävää se, että Musiikkitalo on ottanut huomioon myös pupulaarikulttuurin tarpeet. Vahvaa huhua sille, ettei kyseisessä talossa tanssimusiikkia kuule, on nyt joutumassa häpeään.

  Mielenkiintoista orkesterin valinnassa on se, että kunnian olla ensimmäisenä on saanut orkesteri, joka soittaa lähes ainoana ns. Kuuluisammatkin tanssilavojen kassamagneetit tahtovat vetää radioiskelmää ja 'kauniita kappaleita uudelta levyltään', joilla ei aina tahdo olla mitään tekemistä lavatanssin kanssa.

  Synnynnäisenä kyynikkona mieleen lirahti ensimmäisenä, että jokin vaikutus tuolla nykyisen kulttuuriministerin nuivuudella korkeakulttuuriin saattaa olla, kun tällaista kansankulttuuria päästetään Musiikkitalon seinien sisälle. Eräs pääkaupungissa ilmestyvä maan suurin päivälehti kirjoittaa tänään Taitaapi keisari olla vähissä vaatteissa, sanotaan mitä sanotaan.

  Tulee mieleen viime vuosikymmeniltä tietty silloinen sosialistinen valtio, jossa karjalle ei kannattanut syöttää rehuviljaa vaan sen sijaan leipää, koska tuetun leivän kilohinta oli huomattavasti alempi kuin rehuviljan. Eliittikulttuurin tarjonnassa on vähän samoja piirteitä. Vuosikymmenien ajan opiskelijoita on yritetty vieroittaa pois populaarikulttista, kuten tanssilavoilta, jotta he tottuisivat eliittikulttuurin suurkuluttajiksi. Menestys ei ole ollut kovin vakuuttavaa.

  Arveluttavaa tämä on siinä mielessä, että toiset kulttuurit asetetaan eriarvoiseen asemaan. Kuka muu kuin Ralf Gothóni pystyy sanomaan, että esimerkiksi heavyrock ei ole kulttuuria, vaan se edustaa 'tunne-elämän kehittymättömintä ja raainta kerrostumaa' HS. Liekö nykyisen kulttuuri- ja urheiluministerin nuivuuden ansiota, että Musiikkitalo on julistanut Sibeliuksen syntymäpäivän 8. Viehättävää on se, että Musiikkitalo on ottanut näin huomioon myös pupulaarikulttuurin tarpeet.

  Vahvaa huhua sille, ettei kyseisessä talossa tanssimusiikkia kuule, on nyt siis joutumassa häpeään.

  Vittua tarjolla ilmainen gay sexi video